2011 - muistelmia ja mustelmia

Olipa löytämäsi aarre sitten pieni tai suuri, nappi tai kolikko, tämä on paikka missä voit siitä kertoa mahdollisen kuvan kera.
Avatar
Fisherman
Kunniajäsen
Viestit: 1696
Liittynyt: 18 Elo 2011, 20:15
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Fisherman »

Hauskoja ja opettavaisiakin tarinoita :D
Löydötkin hyviä mutta en minäkään kolikoitani tuon näköisiksi käsittelisi, mieluummin vaikka vähän savea ja sammalta koloissa :(
On tietysti ihan makuasia, eihän niillä todellakaan juuri numismaattista arvoa ole.
-Xp Deus
-Garrett At Pro
Vanhin löytö kivikaudelta, + kupurasolkia, punnuksia, nuolenkärkiä, keihäänkärki (55,5 cm), dirhemeitä, kirveitä ym. n. 400-1100 jKr
Paras löytö on tämä harrastus
MPE ry
Avatar
patti
Kunniajäsen
Viestit: 3089
Liittynyt: 01 Heinä 2010, 20:37
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja patti »

Fisherman kirjoitti:Hauskoja ja opettavaisiakin tarinoita :D
Löydötkin hyviä mutta en minäkään kolikoitani tuon näköisiksi käsittelisi, mieluummin vaikka vähän savea ja sammalta koloissa :(
On tietysti ihan makuasia, eihän niillä todellakaan juuri numismaattista arvoa ole.
Huoli pois, kyllä nuo tuosta tummuvat ajan myötä ;)
Fisher F5
Excalibur 2
GM3

- Gold found is four times as sweet as gold bought 8)
Juha
Viestit: 12
Liittynyt: 08 Tammi 2012, 22:57
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Juha »

Mukavia tarinoita kyllä lukea! Ja eipä näköjään aina oo helppoa tuo luvan saanti :)
Avatar
Kätkäläinen
Kunniajäsen
Viestit: 1830
Liittynyt: 19 Touko 2011, 15:53
Paikkakunta: Pälkäne

Viesti Kirjoittaja Kätkäläinen »

Juha kirjoitti:Mukavia tarinoita kyllä lukea! Ja eipä näköjään aina oo helppoa tuo luvan saanti :)
Veit jalat suusta :D
Avatar
Andave
Metallinetsijä
Viestit: 107
Liittynyt: 07 Kesä 2011, 13:26
Paikkakunta: Keski-Suomi

Viesti Kirjoittaja Andave »

Tarina 6.

Edessä 3:n viikon loma naapurimaassa Virossa ja etsinkin mukana – kolme viikkoa koneenheiluntaa ja perunasäkillinen vähintään keski-aikaisia hopeaäyrejä? Väärin. Ensin kutistuu loma kuin loma perheen touhuissa sen mittaiseksi, että parin tunnin piippailu tuntuu välillä peräti mahdottomana. Ja sit kun päästäänkin pellolle korostuu se, miten tärkeä on tässä hommassa kotiläksyjen teko eli karttojen/tarinoiden selailu. Ei vaan keskellä kesantoa heittämällä näitä arvoesineitä löytyy.

Tulipahan silti kokeiltua. Pienen pajan läheltä löytyi ainakin viisi kirvestä vuosimallia about 1900. Syöttipelto antoi neuvostoajan kopeekkoja ja entisen kartanon puistoalue yhden loistokunnossa olevan kappaleen Eestin Tasawallan aikaisen 25-senttisen ja sen lisäksi monen maksakirroosin verran repäisykorkkeja. Käytiin kierroksella muinaisella uhripaikalla (ei suojeltu eikä löytyjä) ja vuosikymmenien juhannusfestareiden montussa (vielä pari kirroosia ja melkein täynnä oleva hajuvesipullo miehille vuodelta 1950). Etsiskelin metsäistuneelta uimarannalta (monta kirroosia) ja vanhan navettaan pihalta (ei mitään).

Kaiken kaikkeaan ei paljon löytyjä tällä kertaa, mutta ensi vuonna sitten pannaan paremmaksi. Täytyhän, koska tuon verran sitä asutusta on enemmän kertynyt kuin kotoisessa Keski-Suomessa. Aina kuin piippaa niin se VOI olla oikeasti joku dirhem tai kupurasolki tai...

Onhan Keski-Suomi piippailuhistoriaallisesti verrattavissa sen säälittävään Pohjois-Amerikkaan, jossa keski-aikaa ei tunnettu. Ei pelloista paljon 1700-lukua vanhempaa löytyy ja 1600 on käytännössä alaraja, mitäs nyt ne muutama kymmentä savua jotka täällä 1500-luvun puolella alun saivat. Sitä ennen keikalla olleet erämiehet eivät paljon kalansuomuja arvokkaampia jätöksiä hukanneet.

Mut eipäs hätäillään. Tahdonvoimalla nousee ne täältäkin.

Ai niin, jos ei vielä ole valjennut, niin mä olen kun olenkin itse asiassa kotoisin sieltä etelänaapurin puolelta. Tartosta nimittäin, 11 viimeistä vuottaa vaan täällä asunut. Moi ja hauska tutustua....

Ensi kerralla: toden teolla hommiin!


Kuva
Varsinaiset löydyt virolaisesta maanperästä. Tasawallan kolikko on sikäli kiinnostava, että on ainoa 25-senttinen maansa historiassa, jatkossa tuli kaikki 20-senttisinä. Harmi kun niitä vaan prässätti semmoiset 2 miljoona.
Merkki on hopeaa, joku korporaatiojuttu kai.


Kuva

Kuva
Tässä esimerkki mihin Cibola pystyy, nimitäin tämä pelto oli haravoitu kuulemma joskus kahdesti eri harrastajien toimesta. Täytyy myöntää, että roskia ei löytynyt lainkaan!


Kuva
Nyt kysytään – mikä vekotin? Löytyi tuommoisena (vasemalla), pituus n. 80-90mm. Ohuesta kuparipellistä taitetut holkit kun irroitin, niin sisältä ilmestui maatunut aineesta, jotain sytytyslankan tapaista sen sisällä. Kuviot holkeissa ovat selvästi koristetarkoituksella.
Tesoro Cibola. Ja tässä -
http://www.arqentale.com
Avatar
hoyla
Kunniajäsen
Viestit: 1272
Liittynyt: 22 Syys 2007, 21:40
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja hoyla »

Mukavia tarinoita! :D

Miten ne lupa-asiat on tällä hetkellä Viron puolella?
Eikös siellä olekkin luvan varaista koko piippailu touhu?
XP GoldMaxx Power V4 +WS1,
Gator digger.
Longway
Metallinetsijä
Viestit: 225
Liittynyt: 03 Kesä 2011, 20:34

Viesti Kirjoittaja Longway »

Veikkanpa että tuo on tarkoitettu kiveen porattuun reikään ( kiviproppu ) :?:
Kivimies
Metallinetsijä
Viestit: 399
Liittynyt: 22 Maalis 2011, 19:58
Paikkakunta: Kymenlaakso

Viesti Kirjoittaja Kivimies »

Noi on varmaankin tarkoitettu käytettäväksi pienen öljylampun (tuikun) sydämeksi. Tuosta yhdestä pötköstä saa näköjään kaksi sydäntä kun sen leikkaa poikki.
Alla minun löydöt. Toisessa vielä palanut sukka jäljellä.
Kuva
Garrett AT Pro
Garrett ACE 250 & Pro pointer.
Vanhin löytö: 6000-5500 eKr. Vanhin metallilöytö: Putkikirves v.100-300 jKr.
Avatar
spieß
Viestit: 37
Liittynyt: 05 Tammi 2012, 15:02
Viesti:

Viesti Kirjoittaja spieß »

Propulta minustakin näyttää, noissa vanhoissa taisi olla tuo laajeneva osa puuta.
Avatar
Andave
Metallinetsijä
Viestit: 107
Liittynyt: 07 Kesä 2011, 13:26
Paikkakunta: Keski-Suomi

Viesti Kirjoittaja Andave »

Ihmettelen vain miksi kivipropussa olisi kuparinen ja koristeellinen kaksiosainen holkki ympärillä.

Toi lanka ei ole sitä syttyvä öljylämpun mallia mielestani. Mutta jotain yhteensopivaa näissä Kivimiehen kuvissa on.

En ole vielä vakuutunut :roll:
Tesoro Cibola. Ja tässä -
http://www.arqentale.com
Avatar
spieß
Viestit: 37
Liittynyt: 05 Tammi 2012, 15:02
Viesti:

Viesti Kirjoittaja spieß »

Proppuhan toimii niin että, kun ruuvi väännetään sisään, niin puinen osa laajenee ja metalli sen mukana, jolloin se pysyy kiinni kivessä eikä tule ulos. Kuparia siksi, että on pehmeää(laajenee helpommin) ja katkaistu sahareunaiseksi samasta syystä, levitessään terävät reunat purevat kiinni kiveen ylöspäin vedettäessä.
Avatar
brosse
Kunniajäsen
Viestit: 1691
Liittynyt: 28 Syys 2008, 15:08
Paikkakunta: Janakkala

Viesti Kirjoittaja brosse »

Mahtavia "piippailutarinoita" kiva lukea ja odotellaan lisää :lol:
Vanhimmat löydöt rautakautta 300 - 1150/1300, vanhin kolikko dirhemi lyöty ennen v.833
XP Deus
Garrett Pro-Pointer
Kanta-Hämeen Menneisyyden Etsijät

https://www.facebook.com/khmeweb?ref=bookmarks


Kuva
Avatar
Etsijä82
Kunniajäsen
Viestit: 6255
Liittynyt: 27 Touko 2008, 14:26
Paikkakunta: Siilinjärvi

Viesti Kirjoittaja Etsijä82 »

Kyllä se vaan näköjään Tesoro Cibola näkyisi olevan kova sana peltokäytössä, mutta löydöt ovat omaan silmään tuon sinun ammoniakki ja teräsharja käsittelyn jälkeen varsin karmeata katseltavaa. :roll:
Xp Deus.
11" dd kela.(207,7e)
Golden mask 5+ 9x10 kelalla.(374,55e)


Vanhin kolikko: Gotlantilainen skilling vuodelta 1523.
Vanhin metalliesine: kammanpuolikas 800-1250 luvulta.

Top 60 kolikot: 25 penniä 1871 ja 25 penniä 1867.
Avatar
Andave
Metallinetsijä
Viestit: 107
Liittynyt: 07 Kesä 2011, 13:26
Paikkakunta: Keski-Suomi

Viesti Kirjoittaja Andave »

Tarina 7.

Älkää ihmeessä koskaan kuvitelko, että maanomistajan puhuttelu on vaikea. Häntä voi olla vaikea löytää mutta keskustelu se on helppoa. Hän joko tuijottaa epäluullisesti ja sanoo ”...tääh?”, jolloin koetellaan taas selvittely- ja selittelykykyjäsi, tai sitten on ihan asiallinen ja kertoo kohteliaasti että pelto tuli just muokattu/myrkytetty/vakuutettu/alfaltoitu ja että katsotaan joskus toiste. Joskus harvoin myyntipuhe maanalaisesta metallista uppoakin ja sitten täytyy rupea epätoivoisesti selittelemään miten huonokuntoiset ne äyrit ovat verrattuna laatikosta löytyneisiin ja että tuollainen lyöntikiiltoinenkin yksilö maksaa todellakin vain 5 € eikä 40000 kuten maanomistaja arvelee.

Kannattaa laitta päälle mahdollisemman virallisen oloiset vaatteet. Jos kotona ei käytettyä palokunnan tai Navy Seals:in univormua löytyy niin maastopuku tai kaltainen on hyvä. Jos sulla on päällä likainen t-paita ja shortsit, niin valmistaudu jo pakenemaan kohta ulos päästettäviä koiria. Etsimestä sen sijaan voit kertoa täyden totuuden, eli etsintäsyvyys se lapion mitta ja että kaivinkone jää täällä kertaa pois kuvioista. Jotkut luulee, että sä olet kun oletkin museoviranomaisena valtion palkkalistalla. Vahvista heidän ennakkoluulo sanomalla: ”kyllä joo, kaikki vanha ja arvokas menee suoraan tien museoon”. Älä kuitenkin mene liian pitkälle, koska maanomistajan, joka luulee että hänen paras viljelypelto reunustettaan kohta keltaisilla nauhoilla ja alkaa kahden vuoden mittainen arkeologinen tutkimus, niin, sen maanomistajan raivo on kauhea. Jos mahdollista, niin ota mukaan edellisestä pellosta kaivatut syöpyneet lantit ja likaiset mikitimet – omistaja menettää hetkessä kiinnostuksen kunhan näkee minkälaista roskaa sieltä oikeasti nousee.

Edellisiä vinkkejä käyttäen onnistuin loppukesästä saamaan kaivunlupia moneen peltoon. Joskus tuntui että liiankin moneen, kun viime paikasta onnistuin syksyllä haravoimaan vain vaivaisen neljänneksen. Olihan se toki vanhojen karttojen mukaisesti paras neljännes. Toisessa tuli myös kiire jostain syystä ja puolen läntistä jäi...ehkä seuraavalle paljastajalle. Totuus on, että jos oikein kunnolla halua haravoita, niin pienikin alue vie monta viikonloppua. Tuloksella olen kuitenkin suhteellisen tyytyväinen...täksi vuodeksi.

Jos vinkkejä ruvettiin jo antamaan, niin tässä vielä muutama, jotka ovat aloittelijoilla ehkä joskus hakusissa. Älä mene heti kynnetylle pellolle vaan anna maan tiivistyä vähintään se muutama viikkoa – maanpinta on liian aaltoileva että pääsisi kunnolla heiluttamaan ja liian ilmava joten etsintäsyvyys kärsi turhaan liian paljoon. Valitse aloituskohta pellossa hyvin, koska mikään ei turhauttaa enemmän kuin se, jos tuhlaat tunteja muuten lupaavan pellon ainoalla löydöttömällä alueella. Jos taas rupea yhtäkkiä kamaa nousemaan niin haravoi se kuuma alue seuraavina päivinäkin perusteellisesti – tulet yllättymään kuinka paljon tavaraa jää eka kerrallaan peltoon.

Ja tärkeintä – älä ole moksiskaan jos välillä mitään kivaa ei tulee. Tunnissa, päivässä. Viikossa. Kyllä se sieltä lopultaan....

Ensi kerralla: syksyn parhaat ja lopuksi vielä yksi ideapoikanen.


Kuva
Militääriosasto. Kuvasta puuttuu läjä musketinkuulia, joita ei millään saanut pysymään kuvauspinnalla.


Kuva


Kuva
Taas sitä samaa perusöörejä. Tosi savinen maanperä ja yllättävän vähän nykykolikoita. Mukava isäntä.


Kuva
Tesoro Cibola. Ja tässä -
http://www.arqentale.com
Avatar
Kätkäläinen
Kunniajäsen
Viestit: 1830
Liittynyt: 19 Touko 2011, 15:53
Paikkakunta: Pälkäne

Viesti Kirjoittaja Kätkäläinen »

Kiva tarina taas :D Pitää muuten hyvin paikkansa ettei kannata mennä just kynnetylle pellolle, syksyllä olin traktorin kanssa oikeastaan rinnakkain suurin odotuksin koska, pelto oli kevään paras. En löytänyt oikeastaan mitään :shock: Täytyy katsoa keväällä uudestaan kun pelto on painunut.
Avatar
Andave
Metallinetsijä
Viestit: 107
Liittynyt: 07 Kesä 2011, 13:26
Paikkakunta: Keski-Suomi

Viesti Kirjoittaja Andave »

Tarina 8.

Eikös se jo lopettaa sitä höpöttämistä ... en vielä. Kohta, mutta ennen kerron ne viime aikojen hauskimmat jutut.

Aloitettaan vaikka tästä. Heilutin vakaavanoloisesti piipparia kuin ohi kulkenut pyöräilijä pysähtyi ja rupesi kyselemään sitä tavallista. Pienen paikallishistorian kurssin päätteeksi kyseli papparainen että olisinko mä etsiessään huomannut hänen kullattuja rillejä, kun piru meni hukkaamaan ne viime vuonna jonnekki ”tänne”. No, lupasin ilmoittaa asiasta vaikka pellon isännälle, sain moi ja näkemiin ja kahden askelen päässä piippasi kovaa. Näkyvät jo ne kehyksen kultaukset sieltä pölykerroksen alta joten huusin äijän takaisin ja ojensin likaiset mut suhtkoht koskemattomat silmälasit. Oli kaveri ihmeissään.

Pellon ja metsäpalstan välissä kiemurteli polku jonka vierestä rupesi löytymään pullokorkkeja. Niitä harmaita repäisykorkkeja, joilla varmaankin about 60-luvulla väkiviinan pullot suljettiin. Siis aivan saakelisti löytyi. Käsittämättömiä määriä. Ihan huvikseen kaivoin niistä muutama ja selvitin sillä, että korkkialue oli ehkä noin 5-6 neliömetriä ja sen ympärillä piippasi vain ani harvoin. Meni kyllä tunti mutta sitten valkeni – tiepahanen teki siinä paikassa juuri pikku mutkan ja tilan talorakennus jäi puiden taakse piiloon. Oisko ollut näin, että se isäntä (vävy, renki, poika) sitten sanoi menevänsä hommiin, nappasi sen pullon jostain matkan varrelta liiteristä ja sitten kun ikkunoista se akka (vaimo, äiti, tytär) ei enää millään voinut nähdä niin heti se korkki sieltä helvettiin ja pullo suulle...? Samassa paikassa, vuodesta toiseen.

Pullokasaa en kyllä löytänyt.

Muutama viikkoa myöhemmin huomasin pellonreunaan saapuessaan keskellä peltoa kymmenittäin outoja lumikasoja. Syksy se oli pitkällä muttei niin pitkällä ja hetken päästä tunnistin ne toki joutseniksi. Suunnaton määrä niitä vain oli, ehkä kolmisenkymmentä iso lintua parvena. En halunnut sitä porukkaa paljon häiritä, mutta kai se Cibolan vaakunta muistutti heille jotain paha menneisyydestään ja muutaman kolikkolöydön (kääk...kääääääk...käkäkkääkäk...käk...käk...käk teki se etsin siinä sairaan ankan ääntä jo tietysti) jälkeen ne päättivät nousta lentoon. Eikä ilmaan ongelmia. Koska meikäläinen lähestyi juuri järven puolelta ja vesilintuna pyrkii joutsen pitemminkin veteen kuin mettään, niin ne tuli yllätyksenä kaikki minua kohti. Näin iso ja kömpelö lintu tarvitsee tietysti pitkän kiitorajan, varsinkin maankamaralla ja sieltä ne sitten kiitivät...hädin tuskin lentoon päästen kunnes muutama viimeistä tuli melkein juosteen melkein suoraan päin naamani.

Väistyin ketterämmin kuin olisin koskaan itsestäni uskonut. En oikein tiedä mitä ne joutsenet painaa mutta yhtä lailla varmaan kuin keila olisin kaatunut nurin jos olisin saanut osumaan.

Sit vielä viime juttuna tällainen ajatuksenlanka. Eli tilastollisesti lähestulkoon puolet pelloista jossa onnistuin luvansaannissa oli jonkun jo kolkattu. Ainakin näin ne isännät sanoivat: ”joo, täällä on joku jo käynyt”. Onneksi eivät olleet etsineet kovin tehokkaasti, joten siinä mielessä ei meikälaista harmittanut () mutta jotenkin tuntuu tyhmältä, että samoja peltoja pengotaan.

Voisiko sitä ajatella, että tekisi jonkunlaisen yhteisen tietokannan KÄYTYISTÄ kohteista? Ymmärrän kyllä että jokainen halua pitää visusti salassa sen seuraavan aarrepaikan, mutta miksei voisi (vaikka palstan tai yhdistyksen porukalla) ilmoittaa jo tarkastetut pellot? Pienellä muokkauksella sopisi siihen vaikka google maps…
Tuommoinen heitto vaan…

Kiitän ja kumarran ja palataan asiaan ensi kaudella.


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva
Vuoden viimeinen pelto. Sinne palataan keväällä kun kaikki kynnettiin kiltisti marraskuussa uuteen uskoon…Tulin muuten siihen tulokseen, että vaikka kovasti yritin niin valokuvaustaitoni ovat vielä kateissa. Siitä osittain johtuen kai ne mun huippupuhdistetut löydytkin kummastusta herättivät.


Kuva
Löysihän se kaveri hieman hopeaakin. Harvinaista vaan alueella, missä vuosisatoja ei edes markkinoita voitu järjestää.

Kuva
Se on ehkä koko kauden kiinnostavin löydy. Hopeinen kaksiosanen medaljonki, jonka molemmat kannet saranoilla ja tarkoitettu avattavaksi. Kuitenkin niitattu päästä, joten mitä lieneekin laitettu sisään, sitä ei ihan joka päivä avattavaksi tarkoitettu. Tähän asti en ole yrittänyt, mutta nyt kun kuva on laitettu koetan saata sen varovaisesti auki. Tuloksista ilmoitellaan…

Kuva
Toi on sitten 1 Öre vm. 1657. Tai se mitä siitä oli jäljellä.
Tesoro Cibola. Ja tässä -
http://www.arqentale.com
Avatar
Leijona
Kunniajäsen/Mestari/Vuoden foorumilainen
Viestit: 10558
Liittynyt: 04 Helmi 2009, 22:01
Paikkakunta: Etelä-Karjala

Viesti Kirjoittaja Leijona »

Hauskasti kirjoitettuja juttuja :D
Lisää, lisää :P
XP DĒUS. Varakoneena XP GoldMAXX Power V4+WS1+ muuta tarvittavaa.
Vanhin esinelöytö Suomesta: Vyönsoljen katkelma 550-800 jKr Nappisolki v. 600 jKr. Vanhin kolikko Suomesta: Dirhem Viikinkiajalta v.942-950 jKr.
Avatar
patti
Kunniajäsen
Viestit: 3089
Liittynyt: 01 Heinä 2010, 20:37
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja patti »

Andave kirjoitti: Kuva
Se on ehkä koko kauden kiinnostavin löydy. Hopeinen kaksiosanen medaljonki, jonka molemmat kannet saranoilla ja tarkoitettu avattavaksi. Kuitenkin niitattu päästä, joten mitä lieneekin laitettu sisään, sitä ei ihan joka päivä avattavaksi tarkoitettu. Tähän asti en ole yrittänyt, mutta nyt kun kuva on laitettu koetan saata sen varovaisesti auki. Tuloksista ilmoitellaan…
Kiitos taas hauskasta tarinasta ja tuo medaljonki on aivan mahtava! Mun veikkaus on, että sisällä on timantti, kultaa tai helmi! Kannattanee avauttaa se kultasepällä, ettei koru vaurioidu. Jännityksellä odotan mitä medaljongin sisältä paljastuu.

t. patti
Fisher F5
Excalibur 2
GM3

- Gold found is four times as sweet as gold bought 8)
Avatar
ripit
Innostunut Etsijä
Viestit: 91
Liittynyt: 15 Joulu 2011, 20:34
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja ripit »

Hienot tarinat!

hyvinkin on jotain arvokasta tuolla. Kuvaa kun katsoo on se ilmeisesti ollut viellä rautalangalla varmistettu. :D

Kuva

Edit: Rautalanka varmistus koska medaljonki on ilmeisesti ollut rikki " ei silmukkaa"
" Sitä mitä minä en löydä? Löytäköön sitten joku muu!"
Avatar
Taurus
Kunniajäsen
Viestit: 4686
Liittynyt: 11 Heinä 2011, 14:55
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Taurus »

Hölskyykö siellä mikään sisällä? Oispa siellä pino kultaisia tipparahoja :roll: :lol:
Garrett AT Pro

Pronssikirves 1700-1100 eKr, Rannerengas ja kaarisolki 0-200 jKr, Lintuneula 400 jKr, Rapusolki 600 jKr, Linturiipus, ketjunkantajia, tiuku, solki, sormus, korvaputki, kupuroita, hevosenkenkäsolkia 800-1100 jKr, Kultasormus 1400
Avatar
P.Aholainen
Kunniajäsen
Viestit: 3416
Liittynyt: 20 Syys 2010, 20:09

Viesti Kirjoittaja P.Aholainen »

Hienot jutut ja löydöt Andavella.

Mukava lukea noita tarinoita. :P
spwaw
Metallinetsijä
Viestit: 482
Liittynyt: 17 Syys 2010, 20:01

Viesti Kirjoittaja spwaw »

Noiden tarinoiden perusteella voisit kirjoittaa pakinan metallinetsimisestä ja sen hauskuudesta :lol: Vaikka kirjan muotoon.

Ostan heti ainakin 2kpl.
Longway
Metallinetsijä
Viestit: 225
Liittynyt: 03 Kesä 2011, 20:34

Viesti Kirjoittaja Longway »

Veikkaampa että sulho on antanut tuon medaljongin armaalleensa ja sen sisälle on
"sinetöity sulhon lupaus" :?:
Avatar
patti
Kunniajäsen
Viestit: 3089
Liittynyt: 01 Heinä 2010, 20:37
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja patti »

Andave kirjoitti:Kuva
Se on ehkä koko kauden kiinnostavin löydy. Hopeinen kaksiosanen medaljonki, jonka molemmat kannet saranoilla ja tarkoitettu avattavaksi. Kuitenkin niitattu päästä, joten mitä lieneekin laitettu sisään, sitä ei ihan joka päivä avattavaksi tarkoitettu. Tähän asti en ole yrittänyt, mutta nyt kun kuva on laitettu koetan saata sen varovaisesti auki. Tuloksista ilmoitellaan…
Mitäs tälle medaljongille kuuluu? Saitko auki?

t. patti
Fisher F5
Excalibur 2
GM3

- Gold found is four times as sweet as gold bought 8)
Hc.Ak
Metallinetsijä
Viestit: 355
Liittynyt: 22 Maalis 2010, 19:39
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Hc.Ak »

Niin, mitenkäs?
Teknetics Delta 4000
Vastaa Viestiin