1. Kolikot. Täällä osa jengistä tuntuu kiskovan eri vuosisadoilta olevia kolikoita pellosta ihan solkenaan ja välillä sormuksiakin, mutta mikä on oikea löytöjen tiheys suhteessa normaaliin rautaroskaan? Itse olen onnistunut löytämään pellosta ja lähimetsästä tähän mennessä About 20+ naulaa tai muuta vastaavaa , kaksi hevosenkengän puolikasta (eivät samaa esinettä) ja yhden kokonaisen koninkengän, vanhan viilan + hylsyn ja jonkin 10mm tylppäkärkisen luodin, jossa kaksi uraa juuressa (vähän minnie tyylinen) + sekalaista tunnistamatonta rautasälää aikas paljon.
2. Paikat: Etsittekö normaaleilta vanhoilta pelloilta vaiko vain paikoista jossa on ollut suuri talo vieressä tms. Lähin 300-400 metrin säteellä oleva seutu on ollut asutettuna ja viljeltynä jo vähintään 800 vuotta (yksi linnanvuorikin pellon toisella puolella - jonne en tietenkään mene tonkimaan). Eli minkä verran ennen 1900-lukua olevaa tavaraa normaalista pellosta löytyy, jos seudulla on ollut kauan asutusta.
2. Säädot. Millaisilla säädöillä kannattaa GM3:n kanssa pyöriä ja otatteko ylös kaiken mikä kohdalle tulee (eli kaivetaan 5mm metallinpalasta 40 cm syvyydestä).
-Pellolla menin manuaalilla:
threshold 6
Audio Disc off
V.C.O on
sensitivity 2
Disc level 4
-Mäkisessä metsässä menin taas automaatilla, koska laite huusi kuin syötävä lähes joka toisen kiven ja kallion kohdalla manuaalia kokeiltaessa

Elikkäs mitkäs olisivat parhaat säädöt esim pelloista etsimiselle. ja kuinkas laajalti noita kolikoita, haarukoita, yms on yleensä levinneenä ja millä tavalla niitä etsitte (myös asetukset).
- Ihan mukava harrastus ja varmasti tongitaan lisää, jahja opitaan kääntämään oikeita potikoita.
- Luolapeikko-