Nonii. Pääsinhän minäkin lopulta pellolle kaivelemaan. Mukavaa touhua se edelleen on. Hopiat ja muut säväyttävät löydöt jäi vielä maan alle, mutta muuten ihan mukavavia peruslöytöjä.
Kiiltelevä möykky oli tuon värinen jo pellosta noustessaan. En tiedä mitä materiaalia on, mutta kaikki kiiltävä aina kiinnostaa.
Osaisiko joku kertoa mitä tuossa venäjänkielisessä läpyskässä lukee?
Samalta vantaalaiselta peltoryppäältä löytyi kuin edellinenkin. Välimatkaa lätkälöytöjen välillä on n.100metriä ja välissä virtaa joki. Samoilta pelloilta on löytynyt muutakin venäläistä laivastokamaa, kuten tämä:
No hyvin on kyllä kausi alkanut . 10 pennisten vierellä oleva lantti näyttää Kaarle Juhanan aikaiselta Skillingiltä. Tuosta on hyvä jatkaa, varmasti hienoja löytöjä tulossa..
Golden Mask 3
Garrett pro pointer
Fiskars kenttälapio
Tässä parin peltokeikan löytöjä. Keskellä kiiltelee 2 ÖR, joka oli löytöhetkellä niin patinoitunut ettei siitä saanut yhtään mitään selvää. Hetken mielijohteesta päätin testata sillä vähän rajumpaa puhdistuskeinoa=poraan kiinnitettävä teräsharja ja tulihan sieltä kuvioita näkyviin. Pidän sitä nykyään taskussani onnenkolikkona.
Neljättä vuotta samalla pellolla ja vielä löytyy tavaraa.
Punnuksessa merkintä 50g, mutta vaaka näyttää 47g. Kotkanappiin on kaiverrettu jotain koukeroita. Onkohan niillä jokin merkitys? Muistuttaa vähän S-kirjainta.
Paljon tuli rupisia pikkukolikoita, mutta myös muutama mukavampi löytö.
Hopiaa 3 kpl. Lusikan pätkässä kaiverrus: Emmi. Sormustin on todella pieni, mutta täysin kunnossa. Syksyn ensimmäinen hopiakolikko oli 25 penniä 1916.
Mitä materiaalia yläkuvan oikeassa alanurkassa oleva pieni soikea esine on?
Malli on kuin kupurasoljessa. Niitä on muuten erittäin pieniäkin.
XP DĒUS. Varakoneena XP GoldMAXX Power V4+WS1+ muuta tarvittavaa.
Vanhin esinelöytö Suomesta: Vyönsoljen katkelma 550-800 jKr Nappisolki v. 600 jKr. Vanhin kolikko Suomesta: Dirhem Viikinkiajalta v.942-950 jKr.
Leijona kirjoitti:Mitä materiaalia yläkuvan oikeassa alanurkassa oleva pieni soikea esine on?
Malli on kuin kupurasoljessa. Niitä on muuten erittäin pieniäkin.
Eiköhän tuo jotain pronssin tapaista ole. Melko tumma patina siinä on, vaikkei kuvissa siltä näytäkään. Pituus on 21mm ja takana on tappi.
Tässä vielä kuvat takaa ja sivusta.
On kyllä mahtava määrä hienoja löytöjä noussut taas sieltä. Onnea vain hopeisista. Sä kuorit sitä peltoa kerros kerrokselta niinkuin turvesuota ja aina vain hyvää tavaraa tulee esiin.
Golden Mask 3
Garrett pro pointer
Fiskars kenttälapio
Pakko laittaa kuva parista tämän päivän löydöstä. Nyt se viimein tuli, yksi kauden päätavoitteista eli yli 150 vuotta vanha hopiakolikko. Edellisestä onkin kulunutkin jo melko tarkkaan 3 vuotta.
5 kopeekkaa 1852
Kolikko on huippukunnossa. Kyllä hymyilytti pellolla kun tämä nousi.
Samassa kuvassa outo pallo, joka löytyi samalla reissulla. Kiilteli kovasti maasta nostettaessa, mutta en tiedä mikä se on tai mitä materiaalia on. Vähän himmeä hopiaksi, mutta tummentumat ovat samanlaisia kuin aikaisemmin löytämissäni hopeaesineissä. Vai olisikohan sittenkin alumiinia?
Onnittelut,komia venäläinen pikkuinen hopia.Sormustinkin on upea onko hopeaa,leimoja?
Vanhimmat kolikot:Saksalainen Penning v.1075,Kuningas Stephen v.1135.Dirhem v.754
Viikinkiaikainen hevosenkenkäsolki,kupurasolki,rannerengas ja ketjunkantaja ym.Ruotsalainen tippa.
Ja kaikki vasta alussa...........Minelab X-Terra 705 GoldPack
raiban kirjoitti:Onnittelut,komia venäläinen pikkuinen hopia.Sormustinkin on upea onko hopeaa,leimoja?
Kiitoksia vaan. Sormustimessa on kyllä leimoja, mutta kaikista ei saa selvää suurennuslasillakaan. Noiden kuvassa näkyvien lisäksi ainakin leima jossa tulppaani ja toinen, jossa e-kirjain. Uskoisin että on hopeaa ihan värin, painon ja sen perusteella, että tummentumat irtosivat hyvin suola+foliokylvyssä. Ei varmaankaan suomalaista tekoa.
Topi Salko kirjoitti:Hetken mielijohteesta päätin testata sillä vähän rajumpaa puhdistuskeinoa=poraan kiinnitettävä teräsharja ja tulihan sieltä kuvioita näkyviin. Pidän sitä nykyään taskussani onnenkolikkona./
OIJOI!!!
t. Onnenlantti
Onnenlantti a.k.a. Romulantti Satunnaisesti ja Ihanvain Huvikseen Piippaavien Riippumaton Vapaaseura
Ristiretkellä jo vuodesta 2013
F75 LTD2
hanskat, meisseli ja vilkas mielikuvitus
vaikea kolikkofiksaatio
Tässä taas parin reissun löytöjä. Tänään vietettiin Sylomin kanssa aurinkoinen iltapäivä niitetyllä pellolla. Oli kiva päästä välillä uusiin maisemiin huiskimaan. Käytiin samalla ihailemassa erään paikallisen harrastajan löytökokoelmia.
Sormukset löytyivät pellosta vierekkäin. Toisessa vielä kultausta jäljellä. Erikoinen löytö oli myös lähes ehjä tinasotilaan tykki.
Tässä vielä lähikuvia aikaisemmin löydetyn sormustimen leimoista.
Lyhyt kaivelu pellolla meinasi olla pettymys, kun nousi pelkkää roskaa. Juuri kun olin lähdössä, tulikin sitten keikan pelastus eli ensimmäinen löytämäni hopeamarkka 1890. Tämmöinen on ollutkin jo pitkään toivomuslistalla.
Tässä taas löytöjä peltoreissulta. Paljon rupisia kuparikolikoita, mutta muutama mukavakin löytö. On se kumma pelto kun arviolta 100 keikkaa sinne tehneenä ei sieltä ole hopiamarkkoja löytynyt ja nyt kahdella peräkkäisellä reissulla nousi selwää hopeaa. Tällä kertaa vuosimallia 1907.
Partasuinen ukkeli oli aika erikoinen löytö. Pyöränkellot on kyllä olleet aikanaan komeita.
Voisikohan tuo keskimmäinen olla kolikko? Ja jos on niin minkä maalainen ja kuinka vanha? Siinä siis tuo numero 5 ja rinkula sen ympärillä. Reunoilla mielestäni jotain koristeita. Toisella puolella ei näy mitään kuviointia(jos siellä mitään on koskaan ollutkaan).
noista venäläisistä mitaleista ja kunniamerkeistä ja kaikista pikku pokaaleista ja pinsseistä mitä sielä suunnalla jaettiin milloin mistäkin asiasta. osa niistä voi olla tooodella arvokkaitakin, että kannattaa aina tarkistaa niitten arvo Kuuklella.