Metsän ja raunion siivousta

Olipa löytämäsi aarre sitten pieni tai suuri, nappi tai kolikko, tämä on paikka missä voit siitä kertoa mahdollisen kuvan kera.
Avatar
Nuestra Señora de Atocha
Viestit: 20
Liittynyt: 03 Touko 2013, 18:29
Paikkakunta: Riihimäki / Kankaanpää

Metsän ja raunion siivousta

Viesti Kirjoittaja Nuestra Señora de Atocha »

Taitaa olla vähän offtopic, kun tuli intouduttua metsään, vaikken omista vielä edes piipparia. Mutta ajattelin nyt pistää ensimmäiset löydöt ja samalla kysyä noista talojen raunioista, että miten niitä saa penkoa.
Eli kyseessä 60-luvulla hylätty talo, jossa enään yksi seinä pystyssä ja kyllä, naapurin puolella ja kyllä, alle 150 metrin päässä hänen talosta ja ei, en kysynyt lupaa.
Toinen paikka mistä tuli 3-vuotiaan tyttären kanssa pengottua, oli kiven alle tehty omatekoinen roskis ilmeisesti joskus 60-luvun hujakoilla, tosin seassa oli yksi ainakin 80-luvun deodoranttipullo.


Kuva


Onko ensimmäinen Tunturin lokasuoja? Toinen juomapullo, appi tiesi, kulta-katriina 60-luvulta, felix samoin (?) ja apteekin lääkepullo. Yhteensä 20kg lasia ja toiset 20kg romurautaa ja kaikki tietysti kiikutan lähimpään keräyspisteeseen.

Mahtaakohan Riihimäen, tai Kankaanpään alueella olla mahdollista päästä kokeilemaan tuota piipparia ihan käytännössä, kun ei hallitus, eikä opiskelu vielä anna myöten laitteen ostamista. Pääsisi sitten vakuuttelemaan vaimolle sen tarpeellisuutta :wink:
Avatar
iipe
Kunniajäsen
Viestit: 3323
Liittynyt: 25 Marras 2011, 12:36
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja iipe »

mikses vaan mee kysyy lupaa sinne rauniolle? Tietoa mulla ei luvanvaraisuudesta ole, mut voisin kuvitella sellaisen vaativan...

Saattaa täällä Kankaanpäästäkin joku olla. Ootko selannut tuota käyttäjälistaa? Dyykkari ainakin on kirjoitellut aktiivisesti ja joku Millakin näyttäis olevan Riihimäeltä. Laita privaa niille, niin uskoisin mukaansa kokeilemaan päästävän...

Nuo pullot on hienoja ja käsittääkseni saattavat äkkiä olla arvokkaitakin!
Taivas varjele mitä sieltä tulee!
moderaattori
Avatar
Kätkäläinen
Kunniajäsen
Viestit: 1830
Liittynyt: 19 Touko 2011, 15:53
Paikkakunta: Pälkäne

Viesti Kirjoittaja Kätkäläinen »

Kyllä lupa pitäisi aina olla,jos ei muuten niin ainakin antaa hyvän kuvan meistä. Lupa irtoaa varmasti kun 3v prinsessa hymyilee vieressä :wink: Itse kysyn aina luvan ja tilanteen mukaan sovin , että voinko mennä toistekkin vai täytyykö kysyä uudelleen(seuraavana keväänä samajuttu). Jos mahdollista niin käyn näyttämässä ja jättämässä isännälle jotain löydöistä, yleensä ei niitä juuri kiinnosta. Siistin jälkeni (kuopat) jopa kynnöspellollakin huolellisesti, lupia onkin irronnut mukavasti. yksi isäntä ei ole ollut suostuvainen touhuun ja syynä on aikaisemmat luvattomat etsijät, paikat olisivat luultavasti alueen parhaat ainakin asutuksen ja viereisien löytöjen mukaan.
Avatar
iron maden
Kunniajäsen
Viestit: 1412
Liittynyt: 27 Huhti 2013, 18:32
Paikkakunta: Lieksa

Viesti Kirjoittaja iron maden »

Jos sua Nuestra kiinnostaa etttiminen niin pääset halvalla vauhtiin !
Tokmanni kauppaketju myy metallinpaljastimia hintaan 49-53 euroa ja motonet noin 80-90 euroa!

Aloitan viimeisistä löydöistäni jotka tapahtui taistelupaikoilla itärajalla.:: Suomalainen sotlilaskypärä mallia tsekki. Kiräärinhylsiä, säilykepurkkejä ja muuta maatunutta metallia.

Kotitilaltani löysin Arisaka kiväärin pellosta ja yhteensä tähän mennessä noin 150 rautaa.
Kotitilani on asuttu jo 1560 lähtien ja sillä on harjoitettu vuosisatojen aikana maataloutta , myös hevostaloutta 1800 luvulla. Vuoteen 1986 asti jatkui maatalois ja se selittää rauta määrän eli siis tavaraa ja rojua oli paljon tilalla ja osa katosi.

Niin ja se mielenkiintoisimmat on2 Kopeekka 1837 sekä ikuvanha ,ilmeisesi imcon pensasytkäri sekä 50 luvun stanley rullamitta....Hitto kun mie on osaa noit kuvia vielä liittää...ootan että tytär tulee kotiin ja opastaa minua!
Avatar
Nuestra Señora de Atocha
Viestit: 20
Liittynyt: 03 Touko 2013, 18:29
Paikkakunta: Riihimäki / Kankaanpää

Viesti Kirjoittaja Nuestra Señora de Atocha »

Täytyy ilmeisesti opetella nämä asiat kantapään kautta :oops:
Onneksi en pahaa tuhoa ehtinyt raunioilla tekemään, keräsin vaan lasinkappaleet maasta ja vanhan uunin metallituet, jotka törröttivät ikävännäköisesti. Jatkossa kysyn luvat, AINA :)

Valitettavasti vain tällä alueella olevien talonraunioiden omistajat asuvat toisella puolella Suomea. Mahtaisikohan noita omistussuhteita saada selville jostain?

Ja Iron Maiden, olisi pitäny aikaisemmin kysäistä tuota asiaa näiltä foorumeilta; olen tässä tiistaista asti tuskaillut, kun olisi hyvää aikaa ja maa mukavan pehmeää, mutta ei, ei ole etsintä. Kyllä tuo Tokin piippari on niin halpa, että kannattaa kokeilla ja vaimokin suostui. Jää myös rahaa lapion ostamiseen :D

Ja uskomattoman hienoja löytöjä, kuvia odotellessa!!!

Ja Iipe, pistänpä privaa kyseisille henkilöille, nyt kun tullee olemaan tuollainen halpa rimpula vertailukohtana, että mitä niillä tosi vehkeillä saakaan aikaan. Ja sillä tuon kuvan pistinkin foorumille, kun vaimo ei niistä ollut milläänkään, mutta itse (ehkä löytämisen aiheuttamien tunnekuohujen vallassa) ajattelin, että kyllä niissä jotain potentiaalia voisi olla :roll:
Avatar
iron maden
Kunniajäsen
Viestit: 1412
Liittynyt: 27 Huhti 2013, 18:32
Paikkakunta: Lieksa

Viesti Kirjoittaja iron maden »

Vinkkejä Nuestralle halpisvehkeen käyttöön . : Aikaa ja paljon ja liikuttaa etsinta sivusuunnassa ,hitaasti . Toi Tokammin metallinpaljastinkin löytää rautaa, kolikoita ja etenkin pullonkorkkeja ja nauloja.

hyvä puoli tos halvassa etsimessä on se että se löytää isommat raudat jopa noin 20cm syvyydeltä, etenkin kuparin ja alumiinin ...huonoja puolia taas se että pikkuesineitä laite ei tunnista kun 5-10 sentin syvyydeltä.
Vastaa Viestiin