Avaruuspiippailu

Kertoiko isovanhempasi tarinoita saareen haudatusta aarteesta? Onko levottomina aikoina kätketty metsiin rahaa? Tarinoita aarteista.
Jänes
Innostunut Etsijä
Viestit: 77
Liittynyt: 14 Maalis 2012, 16:49

Avaruuspiippailu

Viesti Kirjoittaja Jänes »

Mitä mieltä olette. Kannattaisiko mennä piipparoimaan. Tosin tarkat paikat eivät ole tiedossa.
Vähemmän tiedossa oleva totuus on että 61 vuotta sitten näille nurkille tipahteli taivaasta avaruusromua jos jonkinlaista. Viisikymmentäseitsemän prosenttia paikallisesta väestöstä havaitsi pimeällä yötaivaalla jotain outoa 9. huhtikuuta. Onneksi kukaan ei loukkaantunut.

Seuraavana aamuna lähti 21 rohkeaa miestä tutkimaan lähiympäristöä kahdenkymmenenneljän kilometrin säteeltä.

Yhdeksän miehistä löysi 6 pimeässä hohtavaa kiveä ja seitsemän isoa savuavaa kuoppaa.
http://www.geocaching.com/seek/cache_de ... wp=GC39G3M
Carret ACE 250
Avatar
Mc_Mursu
Kunniajäsen
Viestit: 1594
Liittynyt: 19 Tammi 2008, 14:45
Paikkakunta: Vantaa, Korso

Viesti Kirjoittaja Mc_Mursu »

Ei.

Olisipa kaikki mysteerit noin helppoja. :-/
Garrett AT Pro + 4.5" Super Sniper
Garrett Pro-Pointer
Lesche 85 & MursuScoop 2.0
joni
Innostunut Etsijä
Viestit: 59
Liittynyt: 02 Heinä 2012, 09:19
Paikkakunta: Kokkola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja joni »

Yleensä kun taivaalta putoaa jotain, putoaa se paljon kauemmaksi kuin miltä näyttäisi. Toisekseen kappale ehtii jäähtyä putoamisen aikana, eli mitään savuavia kuoppia tuskin löytää. Näin ainakin meteoriittien suhteen. Avaruusromun kanssa ja putoavien lentokoneiden kanssa asia voi olla toisin. Avaruusromunkin kanssa harvoin maahan asti selviää mitään joka varsinkaan savuaisi vielä seuraavana aamuna.
Itse havaitsin kerran vielä auringon ollessa taivaalla erittäin kirkkaan tulipallon. Näytti kuin se olisi pudonnut läheisille pelloille. Havaintojen perusteella laskettiin mahdollinen putoamisalue ja se sijaitsi itä-rajan tuolla puolen. Havaitsin tulipallon siis Kokkolasta länsi-rannikolta.
Garret At Pro + 8.5" x 11" DD + 4,5" Super Sniper, Fiskars kenttälapio
Koskela
Viestit: 13
Liittynyt: 29 Elo 2012, 12:18
Paikkakunta: Sievi

Viesti Kirjoittaja Koskela »

Nyt kesällä kun se kuuluisa meteori lensi pohjanmaan yli ja ilmeisesti putosi jonnekkin Kalajoen seutuville, naapurini kertoi että samaan aikaan oli kuulunut kuin harakoita olisi hyppinyt peltikatolla. Käsittääkseni äänet olivat olleet sellaista muksahtelua...

Mahtaako näissä olla rautaa ?
joni
Innostunut Etsijä
Viestit: 59
Liittynyt: 02 Heinä 2012, 09:19
Paikkakunta: Kokkola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja joni »

Kävimme kesällä tutkimassa vastaavan tapauksen. Käytössämme oli Ace 250 ja At Pro sekä joukko ihmisiä. Teimme perusteellisen etsinnän mutta mitään ei löytynyt.
Tuossa on erittäin tärkeää katsastaa alue ensin silmillä. Asiaa voi vaikeuttaa mahdollisten pienten kappaleiden koko ja ulkonäkö. Yleensä meteoriiteissa on paljon rautaa ja etsinten pitäisi niihin reagoida. Nämä pienet kappaleet saattavat nyt jo olla selvästi ruosteen värisiä eivätkä välttämättä mustia tai palaneen näköisiä. Kaikki epäilyttävän näköiset kannattaa tietysti kerätä ja tehdä sitten niille tarkempi tutkimus.

Suosittelen rännien ja niissä mahdollisesti olevien lehtisiivilöiden tutkimista. Lisäksi oikestaa koko piha kannattaa tarkistaa. On toki mahdollista että yliäänipamaus on saanut katolla olleet harakat liikkeelle, mutta tietysti on mahdollista että sinne on jokin kappale(1kpl todennäköisimmin) osunut.

Silmämääräisen etsinnän jälkeen piippari esiin.

Ilmoittele jos jotain löytyy ja voit toki laittaa tänne löytyneistä kappaleista kuviakin niin niistä voi jotain päätellä. Yleensä kappale on magneettiin reagoiva mutta jos on kyse isohkosta kappaleesta(sormenpäätä isompi) niin on hyvä ettei magneettia käytetä jotta kappaleen oma magneettisuus saadaan tutkittua. On myös hyvä ottaa vierestä pieni näyte maata ja kääriä kivi ja maanäyte omiin folionyytteihin kirkas puoli sisäänpäin.

Onnea etsintään!

ps. Itse olen Kokkolasta ja ollut tulipallotyöryhmälle etsinnöissä mukana, joten jos jotain mielenkiintoista löytyy, voit laittaa minulle myös privana viestiä.
Garret At Pro + 8.5" x 11" DD + 4,5" Super Sniper, Fiskars kenttälapio
Vastaa Viestiin