Armeijanvihreää rautaa, ja muita pintalöytöjä

Oletko löytänyt omituisen esineen? Näytä tunnistamaton löytösi ja aarremaanalla.comin jäsenet yrittävät auttaa sinua selvittämään mistä on kysymys.
KooBee
Viestit: 4
Liittynyt: 22 Syys 2012, 21:58

Armeijanvihreää rautaa, ja muita pintalöytöjä

Viesti Kirjoittaja KooBee »

Tervehdys foorumille. pidemmän aikaa foorumia seuranneena olen huomannut, että täältä löytyy asiantuntemusta laidasta laitaan, joten ensimmäisessä viestissäni muutama kuva esineistä, joiden alkuperä tai käyttötarkoitus kiinnostaisi tietää. Kaikki kuvien esineet on löytynyt Kemi-Keminmaa alueen metsistä. Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Avatar
Leijona
Kunniajäsen/Mestari/Vuoden foorumilainen
Viestit: 10508
Liittynyt: 04 Helmi 2009, 22:01
Paikkakunta: Etelä-Karjala

Viesti Kirjoittaja Leijona »

Esineiden kokoa tuntematta ensimmäisestä kuvasta tulee mieleen vanhan auton konepellin osa, jossa pelti on saranoitu keskeltä pitkittäin taittuvaksi :roll:

Seuraava on maitotonkan kansi.

Hmm, kolmas näyttäisi olevan alassuin ja tuohon tulisi liitetyksi jonkinlaisiin liukukiskoihin toinen osa ja alapuolen säätöpyörästa säädettäisiin epäkeskolla jotain, en tiedä mitä :wink:

Viimeisestä tulee mieleen poijun paino (tässäkin koko auttaisi)
XP DĒUS. Varakoneena XP GoldMAXX Power V4+WS1+ muuta tarvittavaa.
Vanhin esinelöytö Suomesta: Vyönsoljen katkelma 550-800 jKr Nappisolki v. 600 jKr. Vanhin kolikko Suomesta: Dirhem Viikinkiajalta v.942-950 jKr.
Pataniityn Tehvaani
Metallinetsijä
Viestit: 199
Liittynyt: 20 Heinä 2012, 21:11
Paikkakunta: Kotka

Viesti Kirjoittaja Pataniityn Tehvaani »

Ihan valistuneena arvauksena kokoa tuntematta; Viimeinen on todennäköisesti betonisen harjoituslentopommin jämät.

Niitä käytettiin ilmavoimien pommitusharjoituksissa yleisesti. Sisällä oli kalkkijauhetta, joka pölähti pommin tullessa maahan tai maalilauttaan ja näin voitiin havaita osumat.
KooBee
Viestit: 4
Liittynyt: 22 Syys 2012, 21:58

Viesti Kirjoittaja KooBee »

Kiitos vastanneille. Mittojahan noista kuvista on huono nähdä, kun ei ole kuin männynkäpyjä mihin verrata. Noita pellinkappaleita oli kymmeniä, noin 200-300 metrin säteellä. Samalta alueelta löytyi tosi paljon ilmeisesti kranaatinsirpaleita, joista laitan myöhemmin kuvia, niin saa niitäkin arvuutella, että onko sirpaleet kranaatista. Pellinpalat on noin 2-3mm vahvaa ja kasattu niittaamalla, joten konepelti tuo tuskin on. Tuossa toisessa kuvassa näkyy, prässättynä numerot 59 ja 40, ja kolmipuolainen pyörä? Tuo puunoksalla roikkuva kummallinen vekotin on tosiaan väärinpäin.Olisikohan tuo joku vyöllä kannettava vehje kun siinä tuo klipsikin on. Tuo kärkipainoinen betonimöykky näyttää tosiaan lentopommilta.
Avatar
ärkoo
Kunniajäsen
Viestit: 2470
Liittynyt: 23 Heinä 2012, 14:45
Paikkakunta: Kaakkois-Suomi

Viesti Kirjoittaja ärkoo »

Ekassa kuvassa on saksalaisen lentopommin peltipyrstön osa. Niissä oli tuollainen valkoinen, keltainen tai muunvärinen juova pommityyppiä ilmaisemassa.

Toisesta kuvasta paha sanoa mutta tyypillistä saksalaista sotaromua väriltään.

Kolmannessa kuvassa ilmeisesti maitotonkan kansi.

Neljännessä ja viidennessä taitaa olla saksalaisen karbiidilyhdyn pohjaosa.

Viimeisessä kuvassa pommin jäänteet mutta eivät harjoituspommin vaan saksalaisen betonisen sirpalepommin jonka kuori on tälleen tukevammin raudoitettu kuin harjoituspommin.
Maailmassa on monta ihmeellistä asiaa
ne hämmästyttää kummastuttaa
pientä kulkijaa
KooBee
Viestit: 4
Liittynyt: 22 Syys 2012, 21:58

Viesti Kirjoittaja KooBee »

Kiitos ärkoolle tunnistuksista. Pyrstöhön tuosta tulee, kun neljä samanlaista kappaletta yhteen laittaa, enpä vain itse keksinyt. Karbiidilyhty on minulle tuntematon kapistus, löytyiskö joltain kuvaa moisesta, kun googlella en löytänyt?
ilkkap
Kunniajäsen
Viestit: 2158
Liittynyt: 16 Elo 2007, 16:35

Viesti Kirjoittaja ilkkap »

Vastaa Viestiin