Olenkohan nyt kriminaali?

Keskustelua kaikesta muusta aarteenetsintään liittyvästä ja vaikka säästä kuin jo otsikoiduista aihepiireistä. Täällä voit kertoa vaikka muista harrastuksistasi.
Avatar
Fisherman
Kunniajäsen
Viestit: 1696
Liittynyt: 18 Elo 2011, 20:15
Paikkakunta: Tampere

Olenkohan nyt kriminaali?

Viesti Kirjoittaja Fisherman »

Olen iltojen hämärryttyä ja puistojen hiljennyttyä muutaman kerran käväissyt ulkoiluttamassa Garrettia parissa Tampereen puistossa.
Nyt osuin foorumin topiciin jossa kerrottiin piippailun olevan kaupungin puistoissa kielletty :shock:

Etsimen kanssa kulkemista ja sen huiskimista puolelta toiselle ei varmaankaan voida Tampereenkaan puistoissa kieltää mutta kaivaminen hoidetulla nurmikolla on tietysti eri asia. (eräässä rantapuistossa törmäsinkin kylttiin jossa ehdottomasti kiellettiin matojen kaivaminen, piippailu oli varmaan unohdettu :D )

Ruuvimeisseliä järeämpää kaivuuvälinettä en ole käyttänyt ja sitäkin vain paikoissa joissa Pro-Pointeri osoittaa kohteen olevan aivan pinnassa.
Jälkeni olen peittänyt niin etten niitä varmaan itsekään enää löytäisi.

Poliisien Maijakin pysähtyi eräänä iltana puiston laitaan kun otsalamppua vilautellen heiluin lehmusten varjossa. Partio ei vaivautunut takiani edes jalkautumaan ja ajoivat hetken töllisteltyään pois.

Jokohan häkki pian heilahtaa tuumailee Fisherman :?:
-Xp Deus
-Garrett At Pro
Vanhin löytö kivikaudelta, + kupurasolkia, punnuksia, nuolenkärkiä, keihäänkärki (55,5 cm), dirhemeitä, kirveitä ym. n. 400-1100 jKr
Paras löytö on tämä harrastus
MPE ry
appenzell
Kunniajäsen
Viestit: 1147
Liittynyt: 06 Marras 2009, 20:02
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja appenzell »

no niin kauan kun Hetekivi ei sinua näe niin et varmaan joudu linnaan, eli vältä etsiminen kaupungin puistoissa klo 7-17 :)

tosiaan jos pelkällä rukarilla kaivaa pintalöytöjä, eikä ole edes taskussa lapiota mukana niin uskon että viranomaisilla on vaikea kieltää piippailun. Siinä ei tuhoa kenenkään omaisuutta tai häiritse ympäristöä.
Avatar
Mc_Mursu
Kunniajäsen
Viestit: 1594
Liittynyt: 19 Tammi 2008, 14:45
Paikkakunta: Vantaa, Korso

Re: Olenkohan nyt kriminaali?

Viesti Kirjoittaja Mc_Mursu »

Fisherman kirjoitti:Nyt osuin foorumin topiciin jossa kerrottiin piippailun olevan kaupungin puistoissa kielletty :shock:
Jos mielessäni on sama topikki, niin sen sisällön järkevin kohta onkin maalaisjärjen käyttö, loppu onkin mielestäni turhaa jeesustelua.

Itse en ole koskaan kysynyt yleisiin puistoihin lupia, enkä aio kysyä jatkossakaan. Kun kaivaa vain pro-pointerin selvästi ilmaisevat kohteet ruuvimeisselillä, ei jälkiä ja lainkaan. Pahemmat jäljet nurmeen jää korkokengistä, kuten patti joskus sanoikin. "Luukkujen" leikkaamista nurmikkoon kannattaa välttää, vaikka niistäkään ei oikein tehtynä jää mitään jälkiä.

Olen ollut monesti puheissa nurmikoista vastaavien kanssa ja ovat olleet vain mielissään, kun kerään ylimääräisen roinan pois. Koskaan ei ole tullut sanomista kaivuujäljistä ja parhaimillaan ovat suosittelleet uusia potentiaalisia paikkoja.

Kannattaa pitää löytötaskussa muutama ilkeän näköinen löytö, esim. pullonkaula korkkeineen, terävä pellin kappale, injektioruisku jne. Niitä voi sitten yrittää pokkana näyttää kaikille negatiivisisesti suhtautuville henkilöille. :roll:
Garrett AT Pro + 4.5" Super Sniper
Garrett Pro-Pointer
Lesche 85 & MursuScoop 2.0
appenzell
Kunniajäsen
Viestit: 1147
Liittynyt: 06 Marras 2009, 20:02
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja appenzell »

hyvä idea mursu, lähden heti aamulla apteekkiin ja ostan ruiskun :P
Avatar
Mc_Mursu
Kunniajäsen
Viestit: 1594
Liittynyt: 19 Tammi 2008, 14:45
Paikkakunta: Vantaa, Korso

Viesti Kirjoittaja Mc_Mursu »

Kannattaa varautua selittelemään.
Paikallisessa apteekissa eivät myy mulle neulan kanssa ollenkaan. Pelkän ruiskunkin kanssa saa selitellä todella paljon. En mielestäni näytä nistiltä, ainakaan paljoa.

Ruiskuja olen siis tarvinnut milloin mihinkin, kun ovat tosi käteviä. Huumeisiin en kuitenkaan ole vielä sekaantunut, jos joku ihmetteli.
Garrett AT Pro + 4.5" Super Sniper
Garrett Pro-Pointer
Lesche 85 & MursuScoop 2.0
Avatar
Pekka Muikku
Raavas Tonkija
Viestit: 585
Liittynyt: 12 Elo 2011, 22:29
Paikkakunta: Iisalmi

Viesti Kirjoittaja Pekka Muikku »

Mc_Mursu kirjoitti: Ruiskuja olen siis tarvinnut milloin mihinkin, kun ovat tosi käteviä. Huumeisiin en kuitenkaan ole vielä sekaantunut, jos joku ihmetteli.
En ihmetellyt, itsekin olen ostellut ruiskuja melko lailla ja lääkemittoja aina 90 kpleen pötköjä kerrallaan. Ruiskut ovat mainioita maalien/ohentimen mittaamiseen kynäruiskumaalauksessa ja muoviset lääkemitat maalien sekoittamiseen. :D
Avatar
Tuoma SS
Metallinetsijä
Viestit: 249
Liittynyt: 14 Helmi 2007, 13:05
Paikkakunta: Etelä-Karjala

Viesti Kirjoittaja Tuoma SS »

Noita tulee aina silloin tällöin johonkin hommaan tarvittua ja nähtävästi käytännöt vaihtelee paikkakunnittain, ei ole tarvinnut käyttötarkoituksia selitellä. Lappeenrannassa ainakin Yliopiston Apteekki on aiemmin halunnut antaa ilmaiseksi ruiskun+neulan, mutta kun on tyhmänä ihmetellyt, että kai se nyt jotain maksaa, niin sitten ovat muutaman euron huolineet. Eli jakavat narkkareille ilmaiseksi ja kaiketi sitten näytän itsekin sellaiselta... Muija ei tosin ainakaan omaan silmään näytä, mutta ihan sama kohtelu oli ainakin kesällä voimassa sillekin.
Avatar
Zalama
Metallinetsijä
Viestit: 422
Liittynyt: 17 Heinä 2009, 16:32
Paikkakunta: Maailma
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Zalama »

Tuoma SS kirjoitti: Eli jakavat narkkareille ilmaiseksi ja kaiketi sitten näytän itsekin sellaiselta...
Jos tuon pikkukuvan asussa niinä neuloja ja ruiskuja haet, niin ei varmasti tarvi maksaa... :D :D :D
Xp Deus + MI-6 pinpointer + Fiskars modattu lapio
Vanhin löytö: Roman brooch n. 40-100 luvulta, Vanhin kolikko: Celtic stater ** BC
Ukkostutka Muurame
http://www.vilukissat.fi
Avatar
Hytinärhi
Metallinetsijä
Viestit: 274
Liittynyt: 02 Loka 2011, 19:35
Paikkakunta: Seinäjoki

Viesti Kirjoittaja Hytinärhi »

Taitaa olla kaupungeissa isoja eroja. Itse olin sen verran röyhkeä, että kysyin EP:n maakuntamuseolta luvan Törnävän museoalueen puistoissa piipparoimiseen. Museotoimenjohtaja välitti pyynnön vielä kaupunginpuutarhurille, ja kun molemmilta lupa irtosi, niin oletan että se kattaa sitten muutkin kaupungin puistot.

Tyystin eri asia on sitten, jaksanko siellä pullonkorkkihelvetissä enää paljon käydä huitomassa...
Rutus Alter 71
Avatar
patti
Kunniajäsen
Viestit: 3089
Liittynyt: 01 Heinä 2010, 20:37
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja patti »

Tampereen kriminaaleihin viitaten kävin tänään poikkeamassa Pyynikin uimarannalla. Ne todelliset puistokriminaalit ovat taas järjestäneet jokasyksyisen liukkaan kelin mutarallin päänurmikolla. On siinä puutarhaosastolla ihmettelmistä, kun alle 18 v. nuoriso ajeleekin mautoilla nurmikon kynnöspelloksi. Tosin näytti raideleveyden perusteella olleen yli 18 vuotiaitakin mukana. Aika mautonta toimintaa... Tuossa ei muutama ruuvimeisselin pisto nurmessa pintakolikoiden perässä tunnu missään :roll:

t. patti
Fisher F5
Excalibur 2
GM3

- Gold found is four times as sweet as gold bought 8)
Avatar
smacine
Kunniajäsen
Viestit: 1038
Liittynyt: 15 Marras 2009, 23:41
Paikkakunta: etelä-pirkanmaa

Viesti Kirjoittaja smacine »

Tampereen kriminaaleihin viitaten kävin tänään poikkeamassa Pyynikin uimarannalla. Ne todelliset puistokriminaalit ovat taas järjestäneet jokasyksyisen liukkaan kelin mutarallin päänurmikolla. On siinä puutarhaosastolla ihmettelmistä, kun alle 18 v. nuoriso ajeleekin mautoilla nurmikon kynnöspelloksi. Tosin näytti raideleveyden perusteella olleen yli 18 vuotiaitakin mukana. Aika mautonta toimintaa... Tuossa ei muutama ruuvimeisselin pisto nurmessa pintakolikoiden perässä tunnu missään

t. patti
Saadaan kyllä melkoinen miitti pitää pyynikillä, että edes yhdelle mopoautolle pärjättäis, vaikka olis kaikilla isot fiskarssit mukana.. Ei ole Hetekiven lempinimi suotta hätäkivi :roll:
Luulen, että sekin ihminen lopulta ymmärtäis ettei me nyt kuitenkaan olla niitä pahimpia nurtsien tuholaisia. Aikanaan tuli peltsulla asuttua ja peltolammi kierrettyä jokuseen kertaan. Aina säänöllisin väliajoin oli joku käyny uimarannan nurtsilla heittämässä hurua.. Hitto, mulla menis koko päivä ton pikkulapioni kanssa, että saisin lähellekkään samaa jälkeä aikaiseksi, ei siinä kauhiasti ehtis enää metallidetektorin kanssa heilumaan, kyl se olis vaan kaivettava :lol:
Ihminen on omien ajatustensa vanki.
spwaw
Metallinetsijä
Viestit: 482
Liittynyt: 17 Syys 2010, 20:01

Viesti Kirjoittaja spwaw »

Maalaisjärki käteen ja puistoon. Lähtiessä paikat samassa kunnossa jollei paremmassa kun tullessa.
Avatar
kolmijalka
Metallinetsijä
Viestit: 240
Liittynyt: 12 Syys 2011, 12:52

Viesti Kirjoittaja kolmijalka »

Aikanaan juttelin kaupungin pääpuutarhurin kanssa puhelimessa. Pyysin lupaa harjoitella piipparin käyttöä kaupungin uimaranta-alueilla ja niiden lähiviheralueilla. Lupasin samalla kiertää uimapaikkojen lastenleikkipaikat (telinealueet, hiekkalaatikot, keinujen alueet yms) piiparin kanssa ja kerätä metalliroskat pois maasta.
Tänä syksynä ehdin käydä neljällä uimapaikalla. Samalla täytin lupaukseni muksujen leikkipaikkojen suhteen. Surullista. Olisi ollut helpompi seuloa hiekka kuin tutkia piipparilla. Rohkeita tai tietämättömiä ovat nykyajan vanhemmat kun päästävät pienet ihmiset tuollaiseen ympäristöön. Huomasin eräällä kohteella miettiväni mitä teen jos käytetty narkkineula pistää sormeen. Seuraavalla viikolla hommasin Propointterin. No, tämä on sitä vapaaehtoista yhdyskuntapalvelua ...
GM3+ ja Sennheiser HD440 kuulokkeet
ProPointer
Intin "se parempi" kenttälapio
Vanhin kolikko: 50p 1921
Avatar
jalkku
Metallinetsijä
Viestit: 262
Liittynyt: 25 Loka 2011, 19:54
Paikkakunta: Köyliö

Viesti Kirjoittaja jalkku »

En ihmetellyt, itsekin olen ostellut ruiskuja melko lailla ja lääkemittoja aina 90 kpleen pötköjä kerrallaan. Ruiskut ovat mainioita maalien/ohentimen mittaamiseen kynäruiskumaalauksessa ja muoviset lääkemitat maalien sekoittamiseen. :D[/quote]

olen itekkin harrastanu tota kynäruisku maalausta.. vaappuja kännykänkuoria ja sen semmosta. mut onpahan lääkeruiskua tarvittu auton pienimpien nivelten vaselointiinkin.. :D
Avatar
MrHubaLuxus
Viestit: 44
Liittynyt: 31 Loka 2009, 15:53
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja MrHubaLuxus »

kaupungin peltoon tuli luvat kuntoon kunhan noudattaa oikeusohjeita mm. muinaismuisto- ja
löytötavaralaeista. Muita mahdollisesti sovellettaviksi tulevia säännöksiä on
mm. vesi- ja merilaeissa sekä avaruuslentäjien pelastamisesta palauttamisesta.

Onks kellekkään tullu viel piippailessa vastaan Taigonautteja tai muita :shock:
Ei muuta kuin leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.
Avatar
Taurus
Kunniajäsen
Viestit: 4686
Liittynyt: 11 Heinä 2011, 14:55
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Taurus »

MrHubaLuxus kirjoitti:kaupungin peltoon tuli luvat kuntoon kunhan noudattaa oikeusohjeita mm. muinaismuisto- ja
löytötavaralaeista. Muita mahdollisesti sovellettaviksi tulevia säännöksiä on
mm. vesi- ja merilaeissa sekä avaruuslentäjien pelastamisesta palauttamisesta.

Onks kellekkään tullu viel piippailessa vastaan Taigonautteja tai muita :shock:
Kiinalaisia avaruuslentäjiä? Ei oo kyl tullu vielä niin syvälle kaivettua :D
Garrett AT Pro

Pronssikirves 1700-1100 eKr, Rannerengas ja kaarisolki 0-200 jKr, Lintuneula 400 jKr, Rapusolki 600 jKr, Linturiipus, ketjunkantajia, tiuku, solki, sormus, korvaputki, kupuroita, hevosenkenkäsolkia 800-1100 jKr, Kultasormus 1400
Vastaa Viestiin