Varovasti tuon patti-sanan kanssa Voi alkaa muuten ottaa pattiinNÄÄTÄ kirjoitti:Tuo "pattitilanne" tulee joka tapauksessa, oli maalle lupa, eli ei, jos maanomistaja haluaa, että löytöä ei ilmoiteta mihinkään.
t. tatti
Tuo sama oli mielessäni jo aikaisemmin ja nyt kun toit asian esille, laitoin yhdenlaisen äänestyksen. Tein sen kiireessä toinen jalka jo melkein ulkona viemässä koiraa kävelylle, mutta kyllä kai tuollakin jonkinlainen kuva foorumilaisten mielipiteestä saadaan. Kyseessä on siis nimenomaan mielipidekysely.P.Aholainen kirjoitti:voitais pitää äänestys mitä mieltä porukat asiasta on.
Saataisiin enemmistön mielipide esiin asiasta mutta sillä ei saada mitään fakta tietoa.
Kiinnostaisi tietää miten porukka hajaantuu millekin kannalle.
Pekka Muikku kirjoitti:Tuo sama oli mielessäni jo aikaisemmin ja nyt kun toit asian esille, laitoin yhdenlaisen äänestyksen. Tein sen kiireessä toinen jalka jo melkein ulkona viemässä koiraa kävelylle, mutta kyllä kai tuollakin jonkinlainen kuva foorumilaisten mielipiteestä saadaan. Kyseessä on siis nimenomaan mielipidekysely.P.Aholainen kirjoitti:voitais pitää äänestys mitä mieltä porukat asiasta on.
Saataisiin enemmistön mielipide esiin asiasta mutta sillä ei saada mitään fakta tietoa.
Kiinnostaisi tietää miten porukka hajaantuu millekin kannalle.
Tuollainen laki helpottaisi elämää täälläkin...Keseppa kirjoitti: Mitä mieltä porukka on muuten brittien järjestelmästä maanomistajien suhteen. Siellähän on selkeästi kirjattu lakiin että maanomistajalle kuuluu puolet löydön tuottamasta rahallisesta hyödystä mutta löydöt on myös ensisijaisesti esitettävä museolle jolla on etuosto-oikeus.
juuri näin, etten sanoisi naulankantaanaar1pne kirjoitti:Olen yli 30 vuotta kulkenut metsissä kerännyt kivi ja malminäytteitä en koskaan ole kysynyt maanomistajan lupaa. Käytännössä jos lupa pitäis kysyä harrastus loppuis siihen. Ei ole valituksia tullut.
arpati mainitsi mielenkiintosen asian Hannin aarteesta(kun suku ei saanut mitään) Siinähän muinaismuistolaki turvaa löytäjän edun koska heillä on oikeus lunastaa korvausta vastaan löytö tai antaa löytäjälle. Tässä Hannin tapauksessa jos museovirasto oilis aarteen antanut suvulle korvaus tulisi sittenkin löytäjälle.
Kaikenkaikkiaan Hannin löytö oli sitten vasta oikea aarre kun sen historia selvisi.
Harkitsin jo kirjoittaa tuo asuun; "Patti-tilanne", mutta maltoin mieleni. Nyt se kuitenkin tuli ilmiannettua.Varovasti tuon patti-sanan kanssa Wink Voi alkaa muuten ottaa pattiin Wink Very Happy
t. tatti
Hmm... olet oikeassa, että tuo keltainen olisi riittänyt äänestykseen. Siinä olen eri mieltä, että punainen ohjailisi liikaa vastaamaan tiettyyn suuntaan, koska sehän vain selventää mikä tilanne on lain mukaan ja kysely on mielipidekysely siitä, kuinka kannattaisi toimia eikä siitä, mitä arvioitte jokamiehen oikeuden asiasta sanovan.P.Aholainen kirjoitti:
"Mitä mieltä olet siitä, pitäisikö metsässä piippailuun kysyä aina lupa maanomistajalta, vaikka jokamiehen oikeuden perusteella laki ei sitä vaatisiikaan?"
Tuo keltaisella oleva teksti olisi riittänyt.
Tuo punaisella oleva ohjailee liikaa vastailemaan.
Juuri näin.Konekaivaja kirjoitti:Maan- ja (metsän-) omistajana kerron oman mielipiteeni asiaan.Koskaan en ole ketään kieltänyt olemasta,tekemästä,harrastamasta tai muuten käyttämästä maitani jos tiedän millä asialla he ovat, mutta kaikilta joista en tiedä käyn kysymässä millä asialla he ovat. Enkä tarkoita tällä marjastajia, sienestäjiä, lenkkeilijöitä ym. On mielestäni oikein kertoa maanomistajalle millä asialla liikkuu.
Tämä. Mielestäni maalaisjärjen käyttö on tärkeää näissä asioissa ja jos vähänkään epäilyttää niin lupa olisi hyvä kysyä, sanoo laki mitä tahansa. Tämä takaa luvat pelloillekin.Konekaivaja kirjoitti:Maan- ja (metsän-) omistajana kerron oman mielipiteeni asiaan.
...
On mielestäni oikein kertoa maanomistajalle millä asialla liikkuu.
Ei ole, omistaja kuin omistaja. Minä ajattelen tuon puistojutun niin, että jos kaupunki ei tykkää huonoa puistopiippailusta, niin tuskin se välittää sitäkään vertaa sen metsissä tapahtuvasta metsäpiippailusta. En tiedä, tarkoittivatko Cockle & co samaa asiaa(?).HunsVotti kirjoitti:Haluaisinkin tietää onko yksityinen metsänomistaja jotenkin eriarvoisessa asemassa metsää omistavaan kaupunkiin nähden, kun puhutaan pienimuotoisesta lapioinnista?
Kaupunkien rannoilla saa etsiä metallia luvatta, puistoista ei. Myös metsiin ja muihin kaupunkien omistamiin paikkoihin tarvitaan kaupungin lupaa. Ainakin Tampereella tietävät jo ettei lupa puistopiippailuun irtoa helpostiHunsVotti kirjoitti:Ihan ymmärrettävä vastaus Hainkin takaa juuri sitä, että jos kaupungin puistoissa saa kaivaa luvatta niin miksei sitten kaupungin metsissäkin. Haluaisinkin tietää onko yksityinen metsänomistaja jotenkin eriarvoisessa asemassa metsää omistavaan kaupunkiin nähden, kun puhutaan pienimuotoisesta lapioinnista?Cockle kirjoitti:Jos kaupungin omistamilla rannoilla ja puistoissa saa etsiä metallia, niin ei ne säännöt voine kaupungin metsiinkään olla erilaiset. Vahinkoa aiheuttamatta voi kaivaa. Jos taas metsiin pitää kysyä lupaa, niin varmaan pitäisi rannoille ja puistoihinkin. Tulipas ympäripyöreä vastaus.HunsVotti kirjoitti:Olen ymmärtänyt että kaupungin puistoissa saa tonkia kolikoita ilman erillistä lupaa(olenko ymmärtänyt oikein?) ja jos näin on niin mitenköhän on sitten kaupungin omistamien metsien suhteen tuo kaivelu?
Älä kaiva polkupyörän runkoa metrin syvyydestä pistolapion kanssa 100 m:n päässä metsänomistajan taloa äläkä varsinkaan jos on ison kuusenjuuren alla ja joudut vetelemään sen kirveellä poikki ...Tuota tervettä-/maalaisjärkeä on muissakin kirjoituksissa peräänkuulutettu, enkä tuota asiaa missään nimessä lähtisi kyseenalaistamaan. Epäilemättä em. "järkeä" löytyykin vanhoilta konkareilta, meillä uusilla taas voi asiat olla hieman hakusessa. Siksi varmaan on tarpeellista keskustellakin näistä asioista.