Etsintätekniikka pellolla

Mistä kannattaa etsiä ja miten? Miten syvaltä kolikko loytyy? Mitä pakkaat reppuusi ja mikä on kaivamisen apuvälineesi?
Avatar
Taskurapu
Innostunut Etsijä
Viestit: 58
Liittynyt: 10 Loka 2011, 02:26
Paikkakunta: Pohjois-Savo

Etsintätekniikka pellolla

Viesti Kirjoittaja Taskurapu »

Oletetaan että meillä on pelto josta ei tiedetä rakennusten paikkoja eikä kulkuväyliä/teitä. Miten alatte käymään peltoa läpi?

Itse alkuun tein niin että kiersin ensin pellon reunat ja sitten kohtuullisen systemaattisesti edestakaisin aina kulkuleveyden verran siirtyen. Isolla pellolla tietysti näin menee loppuelämä. Sitten olen etsinyt umpimähkäisesti ja minne intuitio vie, tätä tyyliä olen sitten suosinut ainakin viime ajat. Taitaa loppujen lopuksi olla ihan sattumankauppaa mistä ne kolikot löytyvät :P
-Garret AT Pro-
-Garret Pro Pointer-
Avatar
Leijona
Kunniajäsen/Mestari/Vuoden foorumilainen
Viestit: 10558
Liittynyt: 04 Helmi 2009, 22:01
Paikkakunta: Etelä-Karjala

Viesti Kirjoittaja Leijona »

Ainakin jos pellolla on kumpare, niin SINNE :wink:
XP DĒUS. Varakoneena XP GoldMAXX Power V4+WS1+ muuta tarvittavaa.
Vanhin esinelöytö Suomesta: Vyönsoljen katkelma 550-800 jKr Nappisolki v. 600 jKr. Vanhin kolikko Suomesta: Dirhem Viikinkiajalta v.942-950 jKr.
Veem
Metallinetsijä
Viestit: 231
Liittynyt: 02 Heinä 2010, 13:43

Viesti Kirjoittaja Veem »

Tuntuisi että peltoja on kahdenlaisia. Toisissa on tavaraa tasaisesti ympäriinsä, näillä kannattaa mennä järjestelmällisesti. Toiset ovat "tyhjiä", mutta niissä on alueita, joilta voi löytää paljon pieneltä alalta. Tänä kesänä on tullut pari tuollaista hotspottia vastaan.

Isolla tuntemattomalla pellolla kävisin varmaan ensin reunoja läpi ja sen jälkeen lähtisin vaan haahuilemaan vauhdilla ympäri peltoa ja hakemaan edes jotain osumia. Kun jotain metallia, yleensä rautaa, alkaa olla tiheämmin, alkaisin käymään kohtaa rauhallisemmin ja tarkemmin läpi. Itse kyllä suosin pientä esityötä, puoli tuntia vanhan kartan ääressä voi säästää 5 tuntia turhaa peltoaikaa...:D

Kannattaa pitää myös silmät auki kulkiessa. Vanhojen asuinpaikkojen liepeillä on pellossa esim. kiviä usein tiheämmässä kuin muualla, ainakin täällä missä pellot ei ole kovin kivisiä muuten.

Raudoistakin voi kannattaa kaivaa muutama testikappale, että tietää onko kelan alla vanhoja sepän tekemiä nauloja vai vaikkapa roskienpoltossa tullutta modernia romua.
Kirnupuu
Viestit: 8
Liittynyt: 19 Kesä 2012, 20:20

Viesti Kirjoittaja Kirnupuu »

Miten te huiskitte pelloilla. Tavalliset heinäpellotkin tuntuu olevan ainakin polveen asti heinää ja tuntuu mahdottomalta liikutella sitä laitetta. Jos sekin on ajettu, niin 10-15cm on jää pinnalle tavaraa. Viljapelloille voi sitten vasta mennä kun on ajettu. Sitä saa vielä odottaa.
Vastaa Viestiin