Sain perjantaina ekan piipparini (Ace 250) lahden toiselta puolelta. Piti toki heti mennä kokeilemaan miten laite toimii. Kuinka ollakkaan ylös nousi kaikenlaista romua, nauloja, yllätys yllätys pullon korkkeja ja folion kappaleita yms. Lauantaina en edes ehtinyt kattomaan piiparia päin mut tänään illalla tartuin taika sauvaan kiinni. Kokeilin mitä meidän rakennus työmaan pihalta löytyy. Aika nopeasti ylös nousi 5 pennin kolikko vuodelta 1812 ja melkeen heti perään 4 skilling vuodelta 1803 Suu oli aika hevosen kengällä löytöjen jälkeen. Koetan liittää kuvat tähän perään, toivottavasti onnistuu... Olisko kellään hyvää linkkiä mistä sais tietoa näin vanhoista rahoista?
Nyt menee hyvin!
Kiitos vastauksista. Skillinkistä löytyy tosiaan 1/4 osa merkintä, en sitä tohkeissani huomannukkaan ja 5 penninen on myös vuodelta 1872. Miten tollasia kolikoita vastasuudessa kannattaa putsailla? kokeilin noihin kolikoihin kraana vettä ja hammasharjaa mut taisin olla sille 5 penniselle turhan raju, ennen harjausta se oli paremmin "luettavissa".(Nyt vuosiluku on juuri ja juuri näkyvissä). skillinki on sen verran hyvässä hapessa että se ei ottanu ollenkaan nokkiinsa käsittelystä.
Itse kokeilin taannoin mikrokuituliinaa. Otin peltokuntoisen kolikon kuivassa liinassa sormien väliin ja hieroin varovaisesti puolisen minuuttia, välillä tarkastellen tilannetta. Suurin osa savesta jäi kätevästi liinaan, eikä kolikoista tuntunut hilseilevän mitään muuta irti.mini-75 kirjoitti:Miten tollasia kolikoita vastasuudessa kannattaa putsailla? kokeilin noihin kolikoihin kraana vettä...
Kokeilin samaa myös kostutetulla liinalla, ja vertailun vuoksi perinteistä pesua juoksevan veden alla. Lopputulos oli molemmissa sama, eli vesi tekee kolikoista puhtaita, mutta "tunkkaisia", tasavärisiä lätkiä, joista ei tahdo saada enää mitään selvää. Pieni savisuus tuntuu parantavan kolikon luettavuutta, kun hieromalla savi lähtee vain kuvioinnin kohokohdista, mutta painanteet jäävät savisiksi, vaaleammiksi kohdiksi.
Teknetics T2, Vibra-Probe 570