ACE Sniper Searchcoil - käyttäjäkokemuksia?

Mistä kannattaa etsiä ja miten? Miten syvaltä kolikko loytyy? Mitä pakkaat reppuusi ja mikä on kaivamisen apuvälineesi?
appenzell
Kunniajäsen
Viestit: 1147
Liittynyt: 06 Marras 2009, 20:02
Paikkakunta: Helsinki

ACE Sniper Searchcoil - käyttäjäkokemuksia?

Viesti Kirjoittaja appenzell »

Miten hyvin Sniper kela sopii metsään, sinnehän se vissiin on suunniteltu..?

Entäs etsintäsyvyys, kuinka syvälle on mahdollista päästä metsäisessä maaperässä?

Mitä muuta kannattaa ottaa huomioon?
Avatar
NÄÄTÄ
Kunniajäsen
Viestit: 1530
Liittynyt: 26 Huhti 2010, 12:52
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja NÄÄTÄ »

Sanoisin, että tuo sniper on suunniteltu esim. rannalle tai muuhun rauta-/alumiiniroskaiseen maaperään ja ahtaisiin paikkoihin. Häviää syvyydessä isommalle kelalle, mutta erottelukyky on parempi. Ei mahdu niin montaa tavaraa kerralla kelan alle, eli kenttä on kapeampi.
Golden Mask 4W Pro + Garrett ProPointer
(Entisiä vehkeitä: ACE250, Blisstool LTC48 ja 64 v1, AT Pro, XP Deus)
Avatar
Mc_Mursu
Kunniajäsen
Viestit: 1594
Liittynyt: 19 Tammi 2008, 14:45
Paikkakunta: Vantaa, Korso

Viesti Kirjoittaja Mc_Mursu »

Sniper kela on ymmärtääkseni suunniteltu enemmänkin tosi roskaisiin paikkoihin, kuten vaikkapa puistoihin. Sen valtti (kuten NÄÄTÄ sanoikin) on, että pienellä kelalla on helpompi löytää hyvät kohteet roskien seasta pienempi alaisen "luotauksen" ansiosta. Sillä voi etsiä myös lähempänä isoja metalliesineitä, kuin isommalla kelalla. Eli voit haravoida esim. leikkipuistossa keinujen alta, kiipeilytelineen juuresta ja vaikkapa metallisen aidan vierustaa eikä piippari reagoi niin herkästi noihin isoihin metallihäkkyröihin.

YouTubesta löytynee varmasti esittelyvideo tuolle kelalle.

En keksi muita hyötyjä metsäkäyttöön kuin, että pikkukela mahtunee paremmin puskien alle, kivien väliin ja vaikkapa puunkoloihin. Ellei sitten se metsä ole täynnä metalliroskaa. Oletuksena väittäisin, että iso kela on parempi.

Jenkkifoorumeilta muistelen joskus lukeneeni, että syvyys näinkin pienellä kelalla on yllättävän hyvä. Käytännössä syvyyseroa on kuulemma vaikea huomata Acen peruskelaan.
Garrett AT Pro + 4.5" Super Sniper
Garrett Pro-Pointer
Lesche 85 & MursuScoop 2.0
Grave Digger
Raavas Tonkija
Viestit: 527
Liittynyt: 01 Heinä 2009, 22:02

Viesti Kirjoittaja Grave Digger »

yks kesä tuli sniperillä haravoitua uimarantojen pukukoppeja, erotteli paremmin vanhat pennit.. eipä tuolla muuta juuri tehnyt. piti aika ahkeraan vispata jos meinas rantoja koluta, jää meinaan helposti "väliin". syvyys oli kyllä ihan vakiokelan luokkaa.
ja pinpointteria ei juuri tarvinnut.
Kell' onni on, se onnen kätkeköön,
kell' aarre on, se aarteen peittäköön,
ja olkoon onnellinen onnestaan
ja rikas riemustansa yksin vaan.
Avatar
trk
Viestit: 29
Liittynyt: 21 Touko 2009, 23:19
Paikkakunta: Etelä-Karjala

Viesti Kirjoittaja trk »

Sekä ACE:lla että AT Pro:lla sniper-kela on ehdoton ainakin täällä itärajan pullonkorkki/roskahelvetissä. ACE meni täysin tukkoon vakiokelan kanssa roskaisempia alueita, kuten rantoja koluttaessa, kun taas sniper-kelalla huispaus ja löytöjen paikannus onnistui vielä kohtuullisen sujuvasti. Sniper-kelalla ei tosiaan ole paljoa pinta-alaa, mutta vastavuoroisesti kevyempänä huispaus on huomattavasti mukavampaa (etenkin kela asennettuna "väärin päin", muttei kuitenkaan ylösalaisin ;) ).

Etsintäsyvyys ei mielestäni eronnut ACE:n vakiokelasta ainakaan kangasmetsässä tai hiekalla. Bonuksena rantahuispauksessa löytyi pieniä esineitä, kuten korvakoruja tai niiden lukkoja, paljon suuremmalla prosentilla. Pinpointtaus on myös äärettömän helppoa ja millintarkkaa verrattuna ACE:n tai AT Pro:n vakiokeloihin.

Itse ainakin tykkäsin ja tykkään kovasti pikkukelasta, jonka vuoksi koin sen pakko-ostoksena myös AT Pro:n kaveriksi. Puhtailla alueilla käytän mielummin isompaa kelaa suuremman pinta-alan vuoksi.
Huispain: Garrett AT Pro
Vanhin kolikko: Kristiinan ¼ äyriä 1654
appenzell
Kunniajäsen
Viestit: 1147
Liittynyt: 06 Marras 2009, 20:02
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja appenzell »

Kiitos kaikille näistä tiedoista!

Siinä metsässä jossa pitäisi käydä on paljon vanhaa metallia rautalanka-aidoista tms, kohdissa joissa voisi olla parempiakin löytöjä seassa. Lisäksi on ihan hirveästi pensaita ja juuria, kivikkoja jopa ja ainakin Garrettin isompi kela tuntuu olevan aika lailla tiellä. Ei tule niin systemaattisesti käyty alue läpi, kun ei vaan pääse joka koloon.

Voisin jopa nyt harkita tällaisen ostamista, pitää katsoa paljonko lomarahoista on jäljellä :)
Vastaa Viestiin