Garret ACE250 neuvoja signaaleista

C- Scope, Garrett, Minelab, Viking, Whites, Fisher, Tesoro, Bounty Hunter ja muut metallinilmaisin merkit. Kerro kokemuksista, kirjoita arvio. Oletko hankkimassa uutta laitetta. Motion vai non-motion ilmaisin? Kaikkea metallinpaljastimista.
ansku
Viestit: 19
Liittynyt: 09 Loka 2008, 12:56

Viesti Kirjoittaja ansku »

Heips,

pahoittelut jos tungen väärään ketjuun kysymykseni kanssa tai aihetta on jo käsitelty..monesti piipparoidessa metallinpaljastin antaa lupaavan signaalin, mutta kohta signaali ei olekaan enää yhtä hyvä tai sitten kuuluu ns. vain silloin tällöin eli ei molempiin suuntiin kelaa heiluttaessa. Voiko esine olla siinä tapauksessa liian syvällä? Joskus käy myös niin, että vaikka etsii coins-modella ja tulee tällainen huono signaali, maan alta löytyykin rautaa, niitä nauloja yleensä :) Miksi piippari antaa silti signaalin coins-modella ja sitten löytyykin rautaa? Vai voiko siinä olla kolikko kuitenkin jossain lähettyvillä?
Ai niin ja piippari on siis Garrett Ace 250.
Avatar
patti
Kunniajäsen
Viestit: 3089
Liittynyt: 01 Heinä 2010, 20:37
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja patti »

ansku kirjoitti:Heips,

pahoittelut jos tungen väärään ketjuun kysymykseni kanssa tai aihetta on jo käsitelty..monesti piipparoidessa metallinpaljastin antaa lupaavan signaalin, mutta kohta signaali ei olekaan enää yhtä hyvä tai sitten kuuluu ns. vain silloin tällöin eli ei molempiin suuntiin kelaa heiluttaessa. Voiko esine olla siinä tapauksessa liian syvällä?

Joskus käy myös niin, että vaikka etsii coins-modella ja tulee tällainen huono signaali, maan alta löytyykin rautaa, niitä nauloja yleensä :) Miksi piippari antaa silti signaalin coins-modella ja sitten löytyykin rautaa? Vai voiko siinä olla kolikko kuitenkin jossain lähettyvillä?
Ai niin ja piippari on siis Garrett Ace 250.
Tuosta ensimmäisestä ilmiöstä mä olen tullut siihen tulokseen, että maan alla on ollut pitkään jotain rautaa, joka on lopulta ruostunut pelkäksi ruosteeksi. SItten kun kaivat niin tämä ruostehile leviää joka paikkaan ja signaali heikkenee tai katoaa kokonaan, koska kuopassa ei ole enää tarpeeksi isoa yhtenäistä ruostemöykkyä.

Tuo toinen johtuu siitä, että vaikka sulla onkin coins mode päällä niin se ei suinkaan tarkoita, että laite löytäisi vain kolikoita. Laite reagoi tuolla moodilla kaikkeen muuhunkin metalliin, joka on maassa mutta diskriminaatiolla on valittu vain yleisin (jenkki)kolikoiden alue kuuluvaksi. Valitettavasti isommat raudat antaa myös tuota kolikkoalueen signaalia. Tuo huono signaali voi johtua siitä että signaali hyppii edes takaisin ja tällöin osa signaalista tulee sallitulta kolikkoalueelta ja osa on diskriminoidulla alueella eikä siis kuulu.

t. patti
Fisher F5
Excalibur 2
GM3

- Gold found is four times as sweet as gold bought 8)
ansku
Viestit: 19
Liittynyt: 09 Loka 2008, 12:56

Viesti Kirjoittaja ansku »

Suuri kiitos vastauksesta! Ei siinä muukaan auta kuin kaivaa ne naulatkin sieltä maasta :) Ei sillä etteikö ne vanhat naulatkin olisi ihan hauskoja löytöjä..mutta kun niitä alkaa olla jo melkein yhden talon rakennustarpeisiin :)
Avatar
Rolle
Metallinetsijä
Viestit: 165
Liittynyt: 12 Maalis 2009, 21:19
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Rolle »

ACE:ssa ei tosiaan ole eroa siinä, että mitä modea käyttää, jos samat palkit on discriminoitu joka modessa. Toisin sanoen moden vaihtamista helpompaa on yleensä muokata käytössä olevaa modea tilanteeseen sopivammaksi. Mielestäni esimerkiksi pulltabeja discriminoivat modet (keskeltä muutama segmentti discriminoitu) ovat melko käyttökelvottomia, koska pulltabien kanssa samanlaista signaalia antaa osa kolikoista ja kultaesineistä.
IMHO ACE kannattaa säätää melkein aina niin, että alin 1/4 tai 1/3 on discriminoitu pois, mutta kaikki muut signaalit antavat äänen. Signaalin hyppimisen ja muiden ominaisuuksien perusteella voi sitten päätellä asteikon keskialueen kohteista enemmän ja päättää, että kannattaako kuoppaa kaivaa ollenkaan. Asteikon yläpäästä kannattaa kaivaa vähän hyppivämmätkin signaalit.
Golden Mask 3, Garrett ACE 250
Veem
Metallinetsijä
Viestit: 231
Liittynyt: 02 Heinä 2010, 13:43

Viesti Kirjoittaja Veem »

Rolle kirjoitti: IMHO ACE kannattaa säätää melkein aina niin, että alin 1/4 tai 1/3 on discriminoitu pois, mutta kaikki muut signaalit antavat äänen. Signaalin hyppimisen ja muiden ominaisuuksien perusteella voi sitten päätellä asteikon keskialueen kohteista enemmän ja päättää, että kannattaako kuoppaa kaivaa ollenkaan. Asteikon yläpäästä kannattaa kaivaa vähän hyppivämmätkin signaalit.
Samaa mieltä, valmiit "moodit" on aikas turhia. Itse käytän Acea pulltab-vapaissa paikoissa (eli pellolla) joko all metallia tai yleensä 2-3 alinta segmenttiä discriminoituna. Rannalla pelkkiä kolikoita etsiessä voi ottaa kaikki täpät 2€ kolikon alapuolelta pois käytöstä, eli noin puolet palkeista voi huoletta jättää pois. En nyt muista ulkoa konetta katsomatta monesko täppä tuo 2€ on, mutta puolenvälin paikkeilla... :D

Ansku, kannattaa seurailla koneen näyttöä kun pyyhit kelalla kohteen yli. Jos signaali hyppii raudan alueelle, varsinkin tyyliin hopea-rauta-hopea, niin melko varmasti kyseessä on rautaesine, joka tulee läpi diskriminoinnista huolimatta. Sama toimii kaljapullonkorkeille rannalla. Toki siinä saattaa jäädä muutama hyväkin esine kaivamatta, varsinkin aluksi, mutta aika nopeasti nuo raudat oppii tunnistamaan kohtalaisella varmuudella.
Avatar
Keseppa
Kunniajäsen
Viestit: 2951
Liittynyt: 18 Joulu 2008, 12:20
Paikkakunta: Kokkola

Viesti Kirjoittaja Keseppa »

Koitetaan vastedes pitää keskustelut erillään. Aloittakaa mielummin uusi keskustelu kuin että kirjoitatte toisen aloittamaan keskusteluun sinne kuulumattomia asioita.
Vastaa Viestiin