Kullan etsintä metallinpaljastimella

Keskustelua kaikesta muusta aarteenetsintään liittyvästä ja vaikka säästä kuin jo otsikoiduista aihepiireistä. Täällä voit kertoa vaikka muista harrastuksistasi.
Kenttämies
Viestit: 38
Liittynyt: 04 Touko 2013, 21:02
Paikkakunta: Kotka

Kullan etsintä metallinpaljastimella

Viesti Kirjoittaja Kenttämies »

Millaisia kokemuksia teillä on kultahippujen löytämisest metallinpaljastimella?

Omasta mielestä kultahippujen etsintä metallinpaljastimella on haastavaa useista syistä:

Kultahiput ovat usein hyvin pieniä ja niiden muoto on epätasainen. Tämä tekee niiden erottamisen vaikeaksi ilman harjoittelua.

Lapissa maaperässä on runsaasti rautaa tai hematiittia ja muita mineraaleja, jotka aiheuttavat häiriöitä metallinpaljastimen signaalissa. Nämä mineraalit voivat peittää kultahippujen antaman heikon signaalin, mikä tekee niiden erottamisesta vaikeampaa.

Kulta on hyvin tiheää ja johtavaa, mutta silti pienten hippujen signaali on hyvin heikko verrattuna muihin reagoiviin mineraaleihin. Tämä vaatii erityistä tarkkuutta ja herkkyyttä metallinpaljastimen asetusten kanssa ja paljon harjoittelua.

Harjoittelu tekee mestarin ja siksi asiasta kiinnostuneiden on mielestäni hyvä hankkia harjoittelu hippuja joiden avulla voi kehittää tunnistustaitoa ja treenata säätöjä…

Erilaisten kultahippujen avulla voit testata ja säätää metallinpaljastimesi asetuksia optimaaliselle herkkyystasolle. Tämä auttaa varmistamaan, että laite on oikein kalibroitu kultahippujen havaitsemiseen.

Kun oppii tunnistamaan kultahippujen signaalin, saa enemmän itseluottamusta ja varmuutta etsintätaitoihin. Tämä motivoi jatkamaan ja parantaa mahdollisuuksiasi löytää kultaa kentällä.

Itse olen käyttänyt hippujen etsinnässä neljää viittä eri peruspiipparia (Deus,Ace250,705, excaib2,..)ja herkkyyksissä ja säädöissä on todella isoja eroja.
Millä tahansa piipparilla löytää yli 6g hiput -> 20cm, mutta kun hiput pienenee alkaa säädöillä ja kokemuksella olemaan ratkaiseva merkitys.
Suunnitelmissa olis joku pv hankkia Mine gpz

Yhteenvetona voisin todeta omasta kokemuksesta, että kultahippujen etsintä metallinpaljastimella on haastavaa, mutta oikeiden säätöjen kanssa voi parantaa merkittävästi mahdollisuuksia menestyä etsinnöissä.

Jos asia jäi kutkuttamaan hippusen verran niin käy kurkkaamassa kultakuume.fi
Vanhin raha Johan III 1591 4 ÖR klippinki
Avatar
Patsku
Metallinetsijä
Viestit: 181
Liittynyt: 28 Kesä 2012, 22:27
Paikkakunta: Karjala

Re: Kullan etsintä metallinpaljastimella

Viesti Kirjoittaja Patsku »

Vähän turhauttavaa kun saat kaivaa hiput ylös vain valtauksilta.

Tähän olisi lakimuutos paikallaan.
Avatar
JyrpäJooseppi
Metallinetsijä
Viestit: 109
Liittynyt: 01 Heinä 2020, 07:57

Re: Kullan etsintä metallinpaljastimella

Viesti Kirjoittaja JyrpäJooseppi »

Ei me olla Australiassa. Jos on sikäläisiä ohjelmia katsonut niin kannattaa jatkaa harrastusta sohvalla eikä metsään mennä :lol:

Suomessa metallinpaljastin on vain yksi apuväline, ei pääasiallinen etsintämenetelmä.

Neljägrammanen on isoin mitä olen löytänyt. Kaikista helpointa on sellainen kun löytää paikan jossa piippaa niin lapiolla kaivaa vaskooliin kunnes ei enää piippaa ja vaskaa. Jos jotain alle 0.1 hippua rupeaa muovilapiolla etsimään kelan päällä niin järki lähtee. Vaskooli on paljon nopeampi ja piste

Ja muutenkin, jos hyvän paikan löytää niin kyllä se valtaus ja sitten rännitys on ainoa oikea tapa etsiä. Saahan siinä piipparoida mutta rännityksen kautta homma menee vaan helpommin ja nopeammin.
Vastaa Viestiin