Varo Kiinalaista...

Mistä kannattaa etsiä ja miten? Miten syvaltä kolikko loytyy? Mitä pakkaat reppuusi ja mikä on kaivamisen apuvälineesi?
Avatar
Yki
Kunniajäsen
Viestit: 1005
Liittynyt: 11 Touko 2007, 15:54
Paikkakunta: Lappeenranta

Varo Kiinalaista...

Viesti Kirjoittaja Yki »

..paristoa meinaan. Ostin tuossa jokin aika sitten huvikseni satsin kiinalaisia laatutuotteita. 16 AA paristoa vain 1,5 Euroa. Noh, tiesin kyllä ettei tuolla hinnalla saa kuin sutta mutta minua kuitenkin kiinnosti paljonko moisista vempuloista lähtee puhtia.

MXT nielee 8 paristoa, laitteen mukana tulleet 'nuon' merkkiset paristot olivat niinikään kiinalaisia mutta ilmeisen laadukkaita. Manuska lupasi muistaakseni 25-40 tuntia käyttöaikaa ja toukokuusta lähtien niillä piippailin. Vaikken niin tarkkaan seurannut niin kyllä tuo 40 tuntia tuli vastaan.

Ei muuta kuin kiinalaiset "Rotosonic" patterit koneeseen..ovat muuten hienoja, ulkonäkö on liki 1:1 kopio Duracellistä :wink: Teho ei sitten ollut. Ekan kahden tunnin aikana jännite putosi 12 voltista kymmeneen. Seuraavaan reissuun mennessä patterit olivat sitten hieman elpyneet ja antoivat aluksi 11 volttia. Parin tunnin päästä oltiinkin sitten 9:ä voltissa. Ja tuossa äsken kun kävin rannalla niin lähdettiin kymmenellä ja melkein heti pudottiin yhdeksään.

Tähän mennessä satsilla on saanut n. 5,5 tuntia käyttöaikaa ja veikkaan että hyvä jos enää irtoaa tuntiakaan. Pitääpä katella josko siirtyisi akkuihin...akuissa on vaan se vika että purkautuvat itsekseen. Eivät nuo patterit paljoa maksaneet mutta eipä niistä juurikaan käyttöaikaa irtoa..voisi kuvitella että moisia voisi pitää tuon 16:a paketin jemmassa ja jos akut hyytyy kesken reissun niin halpikset koneeseen.

Täytyy kyllä ihmetellä MXT:n vähävirtaisuutta, ainakin omasta mielestäni. On tässä kuitenkin sen verran monta reissua tehty yhdellä paristosarjalla.

Tälläistä tällä kertaa. Ensi viikonloppuna sit taas pellolle jos sää sallii. Ja toivottavasti 12" kelan kera.

Yki
White's MXT + 950 kela + Super 12 + 10x12 SEF + Vibraprobe 560
Nautilus DMC-2Ba + 6/10/15" kelat
Avatar
Tuoma SS
Metallinetsijä
Viestit: 249
Liittynyt: 14 Helmi 2007, 13:05
Paikkakunta: Etelä-Karjala

Viesti Kirjoittaja Tuoma SS »

Tuntuu olevan aika paljon eroja noissa pattereissa, jokusen 8kpl satsin saanut kesän aikana ostella kun eivät yli 20h tunnu kestävän. Eniten olen käyttänyt lidlin Aerocellejä, tuntuvat toimivan aika tasaisen varmasti. Nyt on koneessa taas pirkan alkaalit, jotka pitävät virrat tiettyyn rajaan asti ja sitten alkavat tiputtaa aika vauhdilla. Parhaimmat tähän mennessä kokeilluista ovat philipsin törkyhintaiset 8+eur/8kpl maksavat mitkälie paristot, jotka kestivät kyllä reilu 20h, muiden jäädessä sinne 15h paikkeille... Ehkä helpointa olisi kuitenkin hommata se laturi tuohon minelabin akkuun ja lopettaa noiden pattereiden kanssa puljaaminen, mutta jospa sitten kesälle -08 saisi sen verran aikaiseksi...

Vinkistä viisastuneena pitää nuo rotosonicit unohtaa, mikäli vastaan sattuu tulemaan.
Avatar
Yki
Kunniajäsen
Viestit: 1005
Liittynyt: 11 Touko 2007, 15:54
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Yki »

Olin muuten aikalailla oikeassa..kestivät vielä noin tunnin. Olisi niillä ehkä vielä jonkin hetken piippaillut, mutta... Sinänsä hauskaa että ekat valitukset jännitteestä tulevat pinpointilla tai jos aivan pinnassa on isohko kohde. Laite rääkäisee vähän kovempaa ja saman tien varoitusteksti ilmestyy :lol:

Yki
White's MXT + 950 kela + Super 12 + 10x12 SEF + Vibraprobe 560
Nautilus DMC-2Ba + 6/10/15" kelat
Avatar
RJR
Kunniajäsen
Viestit: 1180
Liittynyt: 08 Loka 2007, 21:54
Paikkakunta: Oripää Finland

paristoja

Viesti Kirjoittaja RJR »

Ikea myy hämmästyttävän hyviä alkaliparistoja. Ja tietysti ladattavat paristot ovat kannattava ostos ajan mittaan vaikka Ikean paristot eivät paljoa maksakkaan.
Paristojen kustannuksiin vaikuttaa tietysti se millä vehkeellä etsii. Itelläni on vanha kunnon C-Scope 990. Siinä käytettävät neljä 9 voltin paristoa kuluvat suhteellisen nopeasti eivätkä ole halpoja Mun toisessa vehkeessä Minelabin X-Terra 70'ssä eivät neljä alkalisormiparistoa näytä tyhjenevän ollenkaan. (merkkiä x-power super alkaline)
X-Terran ohjekirja muuten varoittaa käyttämästä litium-ion ladattavia pattereita joiden jännite on liian iso, kone ei yksinkertaisesti toimi niillä.
Kuinkahan hirveän kauan kestävätkään ladattavat -oliko se nyt NiCad -akut joissa on virtaa 2400 mA. ??
X-Terra705, Garret AT pro, C-Scope 990 (eläkkeellä :) ) Fiskars kenttä ja puutarha, Minelab Pro Find 35 ja Sherlock pinpointterit. Panasonic Lumix FT-5 kamera. NMF-jäsen.
jkarha
Innostunut Etsijä
Viestit: 52
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 03:18
Paikkakunta: Nummela

paristoista

Viesti Kirjoittaja jkarha »

Ostin joskus halpistavaratalosta sormipattereita missä joissain yksilöissä jännite oli heti alkuun nolla volttia. Sen jälkeen vain merkkiparistoja. Eipä sitä arvaa reissua pilata paristojen takia.
Garrett ACE 250
Vastaa Viestiin