Asia on kimurantisti yksinkertainen. Kaveri löysi kiven joka reagoi etsimeen ja magneettiin voimakkaasti. Kivi oli karkeasti pyramidin muotoinen ja alapinta tasaisen kaareva ja palanut eli selkeästi ikäänkuin "crust". Hurraten lähetimme tämän vajaan puolen kilon painoisen murikan geologiseen tutkimuskeskukseen josta tuli aika nopeasti palaute että kivi ei ollut ainakaan kuonaa mutta vielä vähemmän se yhden promillen mahdollisuuden meteoriitti koska siinä ei ollut lainkaan tarvittavaa nikkeliä. Ajateltiin että asia selvä eikä siitä sen enempää. Mutta juuri äskettäin tuli lisätietoa. Kiven materiaali on mitä todennäköisimmin ihmisen laatimaa. Pääosin rautaa. Kaareva pinta antoi yhdeksi vaihtoehdoksi jonkilaisen tykinkuulan (ja ison sellaisen, halkaisijaltaan 20-30 cm, kaarevuuden perusteella). Lisänä tuli oheinen XRF-mittauksen tulos. Kuka löytää tiedon mihin tälläistä pääosin rauta-alumiiniseosta on käytetty aikoinaan? Jos kyseessä on ollut kuula niin sen ylin 2-3 cm on ollut "pallopinta" seosta (ero on selkeästi silmin nähtävissä) loppu sitä "sahattu pinta" seosta. Lisäsin vielä kuvat kivenmurikasta.
metallurgiatietoutta
metallurgiatietoutta
X-Terra705, Garret AT pro, C-Scope 990 (eläkkeellä ) Fiskars kenttä ja puutarha, Minelab Pro Find 35 ja Sherlock pinpointterit. Panasonic Lumix FT-5 kamera. NMF-jäsen.
-
- Raavas Tonkija
- Viestit: 997
- Liittynyt: 02 Loka 2011, 12:12
- Paikkakunta: Itä-Uusimaa – Kymenlaakso
Re: metallurgiatietoutta
Silmämäärin näyttäisi raudankäsittely ja/tai valmistustuotteelta. Kaarevuus saattaa olla peräisin myös kuoppa-uunin muodosta, olisi erikoisen pyöristynyt mikäli olisi sirpaloituneesta kuulasta? Al-pitoisuus osuu sekin juuri ja juuri maginaalien sisään. Ilman metallografiaa ei juuri enempää kannata arvailla.