Mistä pinpointer?

Mistä kannattaa etsiä ja miten? Miten syvaltä kolikko loytyy? Mitä pakkaat reppuusi ja mikä on kaivamisen apuvälineesi?
Avatar
Mikki
Metallinetsijä
Viestit: 156
Liittynyt: 27 Tammi 2008, 20:24
Paikkakunta: Suur-Salo

Viesti Kirjoittaja Mikki »

Scanmasterissa on ainoastaan yksi äänimerkki kohteen ollessa kohdalla. Myös ledi syttyy samalla. Äänen saa kytkettyä pois ja jäljelle jää vain valomerkki.

Olet oikeassa tuon ferriitti sauvan ympäri havaitsemisesta. sauva kun on asennettu putkeen, niin havaitsee myös kyljellänsä. Toki mukavanpi käyttää tuota putken päätä. :wink:
Avatar
Rolle
Metallinetsijä
Viestit: 165
Liittynyt: 12 Maalis 2009, 21:19
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Rolle »

Kaappasin itselleni isäni muinoin ostaman, ledillä metallista ilmoittavan metallinpaljastimen. Ledin lisänä ei ole summeria, mutta ajattelin asentaa sellaisen LEDin rinnalle. Piezosummeri joko herätyskellosta tai viitsimisestä riippuen Bebekistä. Lisäksi ajattelin asentaan laitteeseen toisen, vipumallisen virtakytkimen helpottamaan laitteen käyttöä hanskat kädessä, nykyinen katkaisija on herkkyydensäätörullan päässä oleva naksahdus. Uuden virtakytkimen kanssa säätörullasta voi kerralla etsiä sopivan asetuksen ja laittaa vaikka teipinpalan suojaksi päälle, eikä asetusta tarvitse aina etsiä uudestaan.
Laite on täysin analogitekniikkaa, mikä vei viimeisetkin toiveet siitä, että ennen laitteen käynnistystä ferriittisauvan päälle asennettu folio tms. nollaisi laitteen siihen tilaan niin, että folio itsessään ei aiheuttaisi signaalia, mutta sauvan vapaana olevan pään eteen asetettu metalliesine sen tekisi. Ferriittisauvan ympärillä on 2 peräkkäistä kelaa. Onko tähän joku järkisyy?
Mielessä pyörii vieläkin se, että jos sauvan ympärille asettaisi folion, joka maadoitettaisiin akun nollaan tai kelan piuhaan ja näin saataisiin tikku aistimaan vain päästä, mutta mitään suurta ajatusta tämän takana ei ole. Liikutaan vähän sellaisella alueella, että ei oikein arkijärki riitä.
Nopeasti kokeiltuna etäisuuttä tikun kyljistä ja päistä kolikkoon on noin 3 cm signaalin alkaessa.
Golden Mask 3, Garrett ACE 250
Avatar
TAZ
Kunniajäsen
Viestit: 1003
Liittynyt: 05 Marras 2008, 21:59
Paikkakunta: Pirkanmaa

Viesti Kirjoittaja TAZ »

Tässä on yksi omatekoinen pinpointer tai sen prototyyppi. Kytkentä on ”home made” suunnittelua ja toteutettu kokonaan diskreettikomponenteilla (8 transistoria ja kourallinen oheiskomponentteja). Laite toimii 9V:n patterilla ja kuluttaa virtaa ”etsintätilassa” n. 0.6 mA ja summerin soidessa n. 5 mA, joten patterin kesto lienee ihan kohtuullinen.

Kotelointi on vielä prototyyppiasteella ja tuo musta laatikko tulee muuttumaan vielä paljon pienemmäksi kunhan lopullinen piirilevy valmistuu. Etsintäkela on koteloitu 22mm:n vesijohtoputkeen ja on rakenteeltaan niin vahva, että tällä voi surutta rikkoa multapaakkuja ja käännellä kiviä.

Kenttäkokeet odottavat vielä maan sulamista, mutta alustavat etsintäkokeet kukkaruukuissa vaikuttivat varsin lupaavilta. 3mm:n mutterin löytää n 1.5 cm:n päästä ja 5snt:n kolikon 3.5cm:n päästä. Herkkyyttä voi vielä lisätä muuttamalla yhden vastuksen arvoa, mutta suoritan kuitenkin ensimmäiset kenttäkokeet näillä asetuksilla.

-TAZ-

Kuva
Avatar
McSeeker
Raavas Tonkija
Viestit: 945
Liittynyt: 20 Touko 2007, 12:50
Paikkakunta: Lohja

Viesti Kirjoittaja McSeeker »

Erittäin tervetullutta DIY henkeä havaittavissa TAZ. Hieno homma :)
X-terra 70 + Excalibur II 8" Detector Pro Jolly Rogers kuulokkeet.

Piippailuvideoita
Avatar
Etsijä82
Kunniajäsen
Viestit: 6255
Liittynyt: 27 Touko 2008, 14:26
Paikkakunta: Siilinjärvi

Viesti Kirjoittaja Etsijä82 »

Hieno peli ja ei kun piippari harrastajille myymään. 8)
Xp Deus.
11" dd kela.(207,7e)
Golden mask 5+ 9x10 kelalla.(374,55e)


Vanhin kolikko: Gotlantilainen skilling vuodelta 1523.
Vanhin metalliesine: kammanpuolikas 800-1250 luvulta.

Top 60 kolikot: 25 penniä 1871 ja 25 penniä 1867.
Hege
Innostunut Etsijä
Viestit: 70
Liittynyt: 26 Maalis 2009, 18:52
Paikkakunta: Keski-Suomi

Viesti Kirjoittaja Hege »

Ai saakeli, hienolta näyttää!
Garrett ACE 250, Fiskars istutuslapio, ruottin armeijan kenttälapio
Avatar
TAZ
Kunniajäsen
Viestit: 1003
Liittynyt: 05 Marras 2008, 21:59
Paikkakunta: Pirkanmaa

Viesti Kirjoittaja TAZ »

No niin. Ekat kenttäkokeet DIY-pinpointterilla on nyt ajettu ja on aika palata ”sorvin” ääreen. Toiminta osoittatui ihan hyväksi, muttei niin hyväksi etteikö sitä parantaa voisi.

Pieni herkkyyden lisäys ei olisi pahitteeksi. Herkkyys ja ilmaisuetäisyys riippuvat myös ”ensintäkelan” rakenteesta ja fyysisistä mitoista. Seuraavassa versiossa voisi kokeilla vähän erilaista kelaa.

Säätö osoittautui kenttäolosuhteisiin liian karkeaksi. Laite joko piippasi koko ajan tai sitten kun käänsi potikasta vähän, niin ilmaisuetäisyys putosi lähes nollaan. Tämä korjaantuu potikkaa vaihtamalla ja passaamalla säätöalue pienemmäksi.

Tästä on hyvä jatkaa.

Katsoin noita netistä löytyivä pinpointterin ohjeita ja kytkentöjä ja monet näistä perustuvat CS209A-piirin käyttöön, kuten myös nämä edullisimmat scanmaster ja sherlok pointterit. Ko piirillä varmatoimisen ja kohtuullisen hyvänkin pointterin voi toiteuttaa yksinkertaisesti, mutta en ainakaan pikaisella nettisurffauksella löytänyt paikkaa, josta näitä piirejä voisi ostaa pienissä erissä. Jos joku sellaisen paikan löytää niin vinkatkoon asiasta tällä foorumilla. CS209A:n ympärille rakentuvasta pointterista voisi ehkä laatia ”paiskaa kasaan ja lähde pointtaamaan”- ohjeet.

Ja jos nyt ajatellaan, että tommonen sherlokki tai scanmasteri maksaa kotiin kannettuna alle 50 euroa niin itse rakentaminen ei taloudellisesti kannata. Ei ainakaan jos laskee yhtään hintaa omalle työlle.

-TAZ-
Avatar
Rolle
Metallinetsijä
Viestit: 165
Liittynyt: 12 Maalis 2009, 21:19
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Rolle »

Tässä vähän kokemuksia viimeviikolla valmistuneesta semi-DIY-pinpointteristä. Raakileena hommaan käytin siis hyllystä jo ennestään löytynyttä vanhaa, halpaa ja tarpeetonta metallinpaljastinta. Itse hommaan ei työaikaa mennyt juuri kolvin ja kuumaliimapistoolin lämpenemistä kauemmin ja käyttökokemukset ovat olleet erittäin positiivisia. Kuori on ehkä hieman heikko rajumpaan multapaakun tökintään, ei se hajoa mutta välillä tuntuu kuinka kansi heiman heiluu koteloon nähden. Uudelleenkoteloinnilla tästäkin pääsisi, mutta en viitsi nähdä vaivaa kun nykyinen on niin mukavan kompaktin kokoinen. Tiivistämisen olen vielä jättänyt väliin, kokeillaan nyt protoa vielä hetki ennen umpeen liimaamista.
Muutoksia alkuperäiseen nähden on siis tehty kolme.
1) Kela siirretty kotelosta ulos putken pätkään
2) Lisätty ledin rinnalle 3V DC piezosummeri
3) Lisätty katkaisija suoraan patterin johtoihin (säätöä ei tarvitse joka kerta hakea uudestaan)

Vibramoottoria harkitsin hetken, mutta totesin ettei sille ole itsellä tarvetta. Kestääpähän patteri kauemmin. Kuvissa näkyy reagointietäisyys sauvan päästä ja kyljistä 5snt kolikolla. Kyljissä reagointimatkaa on siis hiukan päätä enemmän. Säätämällä herkkyyttä hieman pois voi reagointimatkaa toki rajata vaikka nollaan jos siltä tuntuu.
Kokonaisuudessaan siis hyvin Mc Mursun toisessa topicissa linkittämän projektin kaltainen DIY-pinpointteri. Helppoa, nopeaa ja hauskaa. Projektiin pystyvät varmasti kaikki vaikka kolvia ei omistaisikaan. Omassa raakileessani ei vain sattunut olemaan summeria valmiina. En usko että häviää Sherlockille juurikaan muuten kuin koteloinnin kestävyydessä.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Golden Mask 3, Garrett ACE 250
Avatar
Mc_Mursu
Kunniajäsen
Viestit: 1594
Liittynyt: 19 Tammi 2008, 14:45
Paikkakunta: Vantaa, Korso

Viesti Kirjoittaja Mc_Mursu »

Pätevän näköisiä värkkejä olette saaneet aikaan! Itsekin tekisi niin pinpointeria mieli, että saa nähdä mistä ja milloin semmoisen taion. Viron puljun suomennos projekti näyttää heikolta, joten saan ehkä unohtaa sen Pro-Pointer palkkion tai sitten hoputan niitä vielä kerran...

Löytääkö tommosia aihioita ihan rautakaupoista?
Garrett AT Pro + 4.5" Super Sniper
Garrett Pro-Pointer
Lesche 85 & MursuScoop 2.0
Avatar
JK
Kunniajäsen
Viestit: 2165
Liittynyt: 10 Elo 2008, 21:23
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja JK »

Jenkeistä tilasin tuon Ykin kehuman Vibraproben ja muuta krääsää. Nopeutta tuohon montun tonkimiseen itekkin haen.
Pinpointtaus etsimellä osoittaa tietysti paikan hyvinkin tarkasti, mutta videoilla ainakin näyttää loppu homma käyvän tarkemmalla pinpointterilla helposti.
No kunhan paketti saapuu niin päästään kokeilemaan käytännössä.
Suomen Metallinetsijät Ry
Avatar
Rolle
Metallinetsijä
Viestit: 165
Liittynyt: 12 Maalis 2009, 21:19
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Rolle »

Mc_Mursu kirjoitti:
Löytääkö tommosia aihioita ihan rautakaupoista?
Löytyy varmasti jokaisesta rautakaupasta. Hongkong, Biltema tai Motonet voisivat olla hyviä kohteita aihion etsinnässä. Mitään Flukeja kun ei kannata lähteä modailemaan kun halvempikin riittää mainiosti. Tietysti kohteen lähetessä nouseva ääni tai ledirivi voisivat olla ihan reteitä mutta hyvin tuntuu ON/OFF mallikin pelaavan.
Golden Mask 3, Garrett ACE 250
Avatar
McSeeker
Raavas Tonkija
Viestit: 945
Liittynyt: 20 Touko 2007, 12:50
Paikkakunta: Lohja

Viesti Kirjoittaja McSeeker »

Itsellä vibra probe 570 käytössä ja olen laitteeseen suht tyytyväinen. Kyseisessä mallissa on kuitenkin puute/ominaisuus että laitetta ei pysty sammuttamaan manuaalisesti, vaan pitää odottaa minuutin verran että laite sammuu itsestään. X-terra ei liiemmin tuosta pinpointterin signaalista tykkää joten melkein piti odotella aina että laite sammui ennen kun viitsi lähteä jatkamaan piippailua.

Kytkimen puute laitteessa johti usein siihen että sitä ei viitsinyt käyttää ollenkaan. Asensin tänään päätytulpan tilalle kytkimen jonka otin vanhan led lampun päästä. Nyt sammuu laite silloin kun haluaa :)

Laite ei ole enää vesitiivis mutta en minä sen kanssa sukeltamaan ole menossakaan...

HUOM: Uudessa 580 mallissa sammutus tapahtuu osoittamalla laitetta ylöspäin. Huomattava parannus.
X-terra 70 + Excalibur II 8" Detector Pro Jolly Rogers kuulokkeet.

Piippailuvideoita
Avatar
Mc_Mursu
Kunniajäsen
Viestit: 1594
Liittynyt: 19 Tammi 2008, 14:45
Paikkakunta: Vantaa, Korso

Viesti Kirjoittaja Mc_Mursu »

Voisin nyt esitellä viime syksyn projektin.
Semi-DIY pinpointteri. Partcon rakennussarjasta väsäsin ja koteloin.
KUVIA
VIDEO

Ei maksa vaivaa. Käytännössä ihan hyödytön. Liian tehoton ja toi digitaalinen äänimailma ei ole hyvä.
Vähän noloa esitellä tommosta, jonka tekemiseen ei paljoa taitoa vaadita, kun muut täällä rakennellu kaiken näkösiä ite suunniteltuja laitteita.
Tiiättepähän nyt, että ei kannata ainakaan tosta rakennussarjasta alkaa väsätä.
Garrett AT Pro + 4.5" Super Sniper
Garrett Pro-Pointer
Lesche 85 & MursuScoop 2.0
Avatar
RJR
Kunniajäsen
Viestit: 1180
Liittynyt: 08 Loka 2007, 21:54
Paikkakunta: Oripää Finland

Viesti Kirjoittaja RJR »

Aika hienoa että joku osaa edes yrittää kyhätä pinpointterin itse. Olen haikaillut tuota garretin propointeria mutta sillä on hintaa. Yritän pärjäillä tällä Serlokilla toistaiseksi. Kaikki saumat paitsi patteriluukkua olen tiivistänyt silikonilla. Ajattelin vahvistaa putken lasikuidulla niin että silläkin voisi hiukan kaivaa. Mutta annoin sitten olla. Ja viimeksi tänään kun se tippui taskusta niin huomasin että ei ollut ollenkaan tyhmää tuo neonmaalaus. Se loisti rannalla matkan päästä. En tiedä myykö tätä mikään putiikki Suomessa. Maksaa täällä alle puolet siitä mitä ProPointer mutta tässä ei ole vibraa eikä ole vesitiivis. Mutta toimii. Kuvassa olevia pieniä 10 äyrin kolikoita on ilman sitä tavattoman työlästä seuloa märästä hiekasta.
http://www.postimage.org/image.php?v=aVxsaEr
X-Terra705, Garret AT pro, C-Scope 990 (eläkkeellä :) ) Fiskars kenttä ja puutarha, Minelab Pro Find 35 ja Sherlock pinpointterit. Panasonic Lumix FT-5 kamera. NMF-jäsen.
Avatar
Keseppa
Kunniajäsen
Viestit: 2951
Liittynyt: 18 Joulu 2008, 12:20
Paikkakunta: Kokkola

Viesti Kirjoittaja Keseppa »

Ite rakensin kans tuosta Partcon sarjasta. Ihan ok laite mun mielestä. Mulla se päihitti tuon kiinalaisen sherlokin. Parantelin sen verran että siirsin kelaa mahdollisimman lähelle hiilisauvan kärkeä. Hiilisauvan asensin sit niin lähelle putken päätä kuin pystyin ja tulppasin koko hoidon Araldiitilla. Pyrin siis hyödyntämään tunnistusetäisyyden mahdollisimman hyvin. Tunnistaa 10 centtisen ainakin tuplasti kauempaa kuin sun tuossa kuvassa. Säätöpotikan vaihdoin kans monikierroksiseen kun tuo säätö on niin tarkka
Avatar
Mc_Mursu
Kunniajäsen
Viestit: 1594
Liittynyt: 19 Tammi 2008, 14:45
Paikkakunta: Vantaa, Korso

Viesti Kirjoittaja Mc_Mursu »

Keseppa kirjoitti:Parantelin sen verran että siirsin kelaa mahdollisimman lähelle hiilisauvan kärkeä. Hiilisauvan asensin sit niin lähelle putken päätä kuin pystyin ja tulppasin koko hoidon Araldiitilla. Pyrin siis hyödyntämään tunnistusetäisyyden mahdollisimman hyvin. Tunnistaa 10 centtisen ainakin tuplasti kauempaa kuin sun tuossa kuvassa. Säätöpotikan vaihdoin kans monikierroksiseen kun tuo säätö on niin tarkka
Oho. :?
Tuo kelan siirto voisi tosiaan auttaa. Nyt on vaan paha enää mennä sorkkimaan, kun se on valettu kuumaliimaan. :( Huomasin muuten, että kelan toinen pää tuntu olevan herkempi kuin toinen.
Potikka on tosiaan huono. Sit sellanen havainto, että ku pariston jännite laskee puolisen volttia, niin ton saa virittää uudestaan. Kenttäolosuhteissa paha. Voi olla, että tosta sais käyttökelposemman noilla sun kikoillas.
Oliskohan jostain syötön reguloinnistakin apua...
Ite pitäisin parempana analogista äänen voimakkuutta eli ääni kovenee, kun kohde on lähempänä tai sit vaihtoehtosesti äänen taajus nousee.

Eniten mä kaipaisin sellasta pointteria jolla pystyis nurmikosta paikallistamaan kohteen ennen kaivamista. Pystyis pulltabit ja sormukset noukkimaan helposti ruuvarista väännetyllä koukulla ja nurmikkoon ei jäisi jälkiä.
Garrett AT Pro + 4.5" Super Sniper
Garrett Pro-Pointer
Lesche 85 & MursuScoop 2.0
Avatar
Keseppa
Kunniajäsen
Viestit: 2951
Liittynyt: 18 Joulu 2008, 12:20
Paikkakunta: Kokkola

Viesti Kirjoittaja Keseppa »

Se on totta että toinen pää on vähä herkempi. Sunhan kannattais käämiä uudet kelat. Vanhasta radiosta hiilisauva ja lanka. Toiseen kelaan noin tuplasti enemmän kierroksia kuin toiseen. Ohjeista näät kumpaan piti olla enemmän ja mitenpäin ne piti kytkeä. Jos kytkentä menee väärin niin ei toimi. Pieni rako kelojen välillä auttoi kans vähän.

Säätö tosiaan muuttuu jännitteen muuttuessa ja myös lämpötilan muuttuessa. Jännitteen regulointi auttais varmasti.

Tuo signaalin muuttuminen etäisyyden mukaan tarvis jo ihan oman piirinsä ja paremmat komponentit. Ei varmaan kannata tuon pohjalta alkaa rakentamaan.

Toinen juttu on tietysti myös se että eipä tuommosen rakentaminen oikeastaan kannata ellei juuri satu pitämään rakentelusta. Muutoin kannattaa ostaa pro pointer. Pitemmänpäälle jo rahallisestikki se kannattaa ja se ois just omiaan tuohon sun mainitsemaan tarpeeseen.
Avatar
Mc_Mursu
Kunniajäsen
Viestit: 1594
Liittynyt: 19 Tammi 2008, 14:45
Paikkakunta: Vantaa, Korso

Viesti Kirjoittaja Mc_Mursu »

Joop. Deussit ja propointerit lähtis tilaukseen heti, kun voisin perustella niiden oston itselleni (ja olisi rahaa sekä tärkeysjärjestyksessä ei olisi ensin dslr, läppäri jne. ;))

Mulla on itseasiassa toinenkin tommonen valmis rakennussarja, jonka joskus nyyppänä kokosin paskalla kolvilla. Ei koskaan toiminut niinkuin pitäisi, vaikka komponentit ja juotokset tarkistin. Siitähän voisi varmaan hyödyntää tota kelaa ja ferriittisauvaa.

Taidan kuopataa tämän projektin (tosin, eihän mikään pääsiäisenä kuopattu haudassa pysy). Hyvin on selvitty tähänkin asti ilman pinpointtereita. Ehkä vielä joskus kuitenkin moisen hankin tavalla tai toisella...
Garrett AT Pro + 4.5" Super Sniper
Garrett Pro-Pointer
Lesche 85 & MursuScoop 2.0
Avatar
Keseppa
Kunniajäsen
Viestit: 2951
Liittynyt: 18 Joulu 2008, 12:20
Paikkakunta: Kokkola

Viesti Kirjoittaja Keseppa »

Ei kannata ihan kuopata. Varsinkin kun sulla jo nuo osat löytyy niin vähä virittelemällä siitä saa kyllä paremman laitteen kuin nuo Kiinalaiset sherlokit ym. (myyty aika monella nimellä samaa laitetta).

Pinpointeri on kyllä tarpeellinen. Nopeuttaa huomattavasti löytämistä ja varsinkin jos on kovin pieniä esineitä. Esimerkiksi ilmakon luoti on aika tuskaa löytää mullan ja ravan seasta. Se on ottanu saman värin kuin maa-aines, piippari sano kirkkaasti että siellä on jotain hyvää mutta ei vaan löydy. Sitte yrität siinä heilutella multapaakkuja kelan edessä mutta vähän liian kaukana kun se on niin pieni, ei tuu signaalia ja heität paakun menemään. Tässä vaiheessa alkaa v-käyrä oleen jo aika korkealla nimimerkillä, "kokemusta on" :evil:
Ekomasteri
Kunniajäsen
Viestit: 1606
Liittynyt: 10 Loka 2008, 13:29

Pinpointteri

Viesti Kirjoittaja Ekomasteri »

Suosittelen lämpimästi tuota garretin propointteria. Mitenhän sitä on aijemmin selvinnytkään ilman pointteria :shock: Tai kai sitä on selvinnyt, mutta miten hermot onkaan kestänyt sitä "räpellystä" ilman pointteria :twisted:
-Golden King DPR Plus -XP-Deus -Garrett pro pointer
Avatar
RJR
Kunniajäsen
Viestit: 1180
Liittynyt: 08 Loka 2007, 21:54
Paikkakunta: Oripää Finland

Viesti Kirjoittaja RJR »

No ei se Serlokki niin huono ole. Paljon parempi kuin ilman. :D Huomasin viimeksi että noi pikkuriikkiset tasan sannan värisiksi naamioituneet 10 äyrin rahat löytyi tosta vaan kun hiekkaa serlokilla seuloi. Käsipelillä tosi hankala löytää vaikka tekis sitä testiä kourallisella hiekkaa kelan päällä. Vielä karmeempia on piekkarin penniläisen hylsyt. Huh. Tai luodit , senpuoleen.
Nurmikolla olen kokeillut sitä joskus 'tappiin' viritettynä ja kyllä se jonkun 2Euron kokoisen kolikon haistaa ainakin kolmen sentin päästä. Kruunukorkin kauempaakin. Yleensä jos nurmikolle viitsin mennä testaan paikan aina ensin serlokilla ja liki puolessa tapauksista tulee nurtsiin vaan pikku reikä. Joku Propointerin hintaluokan kapistus olisi luonnollisesti varmaan parempi.

Nurmikkohommissa olen kaipaillut sellaista 'sukkapuikkopointteria' . En tiiä olenko siitä vaan uneksinut vai unta nähnyt vai olenko tosiaan jollain sivulla sellaiseen törmännyt. Voiskohan semmosen joku elektroniikkataituri ehkä laatiakkin. Eli Ohut piikki ja elektroniikka joka vinkaisee kun piikin kärki törmää metalliin. Siinä olisi täydellinen nurmikkotyökalu. Piikin ei tarvis olla pidempi kun 10-15 senttiä.
X-Terra705, Garret AT pro, C-Scope 990 (eläkkeellä :) ) Fiskars kenttä ja puutarha, Minelab Pro Find 35 ja Sherlock pinpointterit. Panasonic Lumix FT-5 kamera. NMF-jäsen.
Avatar
Akke65
Raavas Tonkija
Viestit: 605
Liittynyt: 29 Elo 2007, 20:35
Paikkakunta: Vaasa

Re: Pinpointteri

Viesti Kirjoittaja Akke65 »

Ekomasteri kirjoitti:Suosittelen lämpimästi tuota garretin propointteria. Mitenhän sitä on aijemmin selvinnytkään ilman pointteria :shock: Tai kai sitä on selvinnyt, mutta miten hermot onkaan kestänyt sitä "räpellystä" ilman pointteria :twisted:
Garretin Pro-pointteria olen nyt tovin käpäilly, laadukkaan tuntuinen. Uskallan jo antaa suosituksen tällä kokemusella jos joku vielä pohtii sen ostamista. Yllätyin sen tehosta positiivisesti, oletin sen olevan tehottomampi. Netistä löysin juttua miten ovat sen tehoja lisänneet...linkki siihen.

http://www.youtube.com/watch?v=FUlewb1xGN8
GoldenMask 4
Tesoro Vaquero


* Kaikki saa mutta komiat ensin*
Ekomasteri
Kunniajäsen
Viestit: 1606
Liittynyt: 10 Loka 2008, 13:29

Re: Pinpointteri

Viesti Kirjoittaja Ekomasteri »

Akke65 kirjoitti:
Ekomasteri kirjoitti:Suosittelen lämpimästi tuota garretin propointteria. Mitenhän sitä on aijemmin selvinnytkään ilman pointteria :shock: Tai kai sitä on selvinnyt, mutta miten hermot onkaan kestänyt sitä "räpellystä" ilman pointteria :twisted:
Garretin Pro-pointteria olen nyt tovin käpäilly, laadukkaan tuntuinen. Uskallan jo antaa suosituksen tällä kokemusella jos joku vielä pohtii sen ostamista. Yllätyin sen tehosta positiivisesti, oletin sen olevan tehottomampi. Netistä löysin juttua miten ovat sen tehoja lisänneet...linkki siihen.

http://www.youtube.com/watch?v=FUlewb1xGN8
Tuossa videolla ei näytetty miten Garretin saa toimimaan vaikka parin millin syvyydellä? Toiminto on hyvä jos etsii vaikka seinästä nauloja/ruuveja. Homma tapahtuu laittamalla Pointterin kärki halutulle etäisyydelle jostakin metalliesineestä esim. kolikko tällä tavoin laite "lukittuu" tähän syvyyteen. Saikohan kukaan selvää mitä yritin sanoa? :roll:
-Golden King DPR Plus -XP-Deus -Garrett pro pointer
Avatar
JK
Kunniajäsen
Viestit: 2165
Liittynyt: 10 Elo 2008, 21:23
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja JK »

Vertailua Vipraprobesta ja Propointterista:
Laadukkaita pelejä molemmat, mutta aika erilaisia käyttää. En kylläkään osaa laittaa laitteita paremmuus järjestykseen, hyviä puolia molemmissa.
Propointer on pienempi ja siksi jollain tapaa kätevämpi, käynnistys ja sammutua on nopeampi. Led-valosta huomaa heti onko virta päällä. Rakenne on niin tukeva, että hyvin sillä uskaltaa vähän tonkiakin. Havaitsee kohteen kauempaa, myös sivuilla ja ilmaisee hyvin myös lähestymisen. Pienessä syvässä kuopassa ei oikein meinaa saada selvää onko kohde vielä syvemmällä vai sivussa. Vähän turhan kovaäninen se on, mutta siihen auttoi teippi kaiuttimen päälle. Virtakytkin on kuulemma tämän laitteen heikoin lenkki, mutta ei tuo kovin heiveröiseltä vaikuta. Laitteen voi huuhdella juoksevan veden alla.
Vibraprobe on vähän kookkaampi, mutta kärkiosaltaan jotenkin hempulamman oloinen. Käynnistetään ja sammutetaan nostamalla kärkiosa ylöspäin, myös aika katkaisu ( joka ilmaisee vibralla ja säikyttää joskus melkoisesti). Koska laitteessa ei ole virtavaloa on sillä haistatettava jotain metallia jotta tietää virran olevan päällä. Aiemmissa malleissa ei ollut erillistä sammutus toimintoa, vain aika katkaisu. Laitteessa ei ole ääntä ollenkaan vaan vibra ilmaisee myös lähestymisen samoin kuin tuo toinenkin. Tämä ilmaisee kohteen selvemmin kärjestä, joten on tarkempi pienissä kuopissa. Vibraprobelle luvataan vesitiiiveys 30 metriin saakka joten sen voi huuhdella vedessä ja käyttää myös rantavesissä ja lätäköissä.
Suomen Metallinetsijät Ry
Avatar
Etsijä82
Kunniajäsen
Viestit: 6255
Liittynyt: 27 Touko 2008, 14:26
Paikkakunta: Siilinjärvi

Viesti Kirjoittaja Etsijä82 »

Tätä hommaa sinä Ekomasteri ihan selkeästi tarkoitit: http://www.youtube.com/watch?v=yQVrTHf51tY
Xp Deus.
11" dd kela.(207,7e)
Golden mask 5+ 9x10 kelalla.(374,55e)


Vanhin kolikko: Gotlantilainen skilling vuodelta 1523.
Vanhin metalliesine: kammanpuolikas 800-1250 luvulta.

Top 60 kolikot: 25 penniä 1871 ja 25 penniä 1867.
Vastaa Viestiin