Hämärää mutta laillista

Keskustelua kaikesta muusta aarteenetsintään liittyvästä ja vaikka säästä kuin jo otsikoiduista aihepiireistä. Täällä voit kertoa vaikka muista harrastuksistasi.
konservaattori
Viestit: 10
Liittynyt: 19 Helmi 2010, 14:18

Hämärää mutta laillista

Viesti Kirjoittaja konservaattori »

Minulla on siis aivan anneeminen "miinaharava". Kyllä sillä pullonkorkkeja löytää ja varmaan jotain parempaakin jos vaan kohdalle sattuu. Mutta olen kiinnostunut siitä pystyykö näillä hinnakkaammilla erottamaan onko maan kätköissä kasa rautanauloja vai kuparipannu. Jos siis olisi etsimässä sellaisesta paikasta kuparipannua missä on viljelty suuri määrä rautanauloja maahan ja se kuparipannu on siellä jossakin seassa, niin onko mahdollista löytää se kuparipannu.
Oikeasti en ole aikeissa etsiä kuparipannua vaan jotakin muuta, mutta tilanne on samantapainen. :D
Grave Digger
Raavas Tonkija
Viestit: 527
Liittynyt: 01 Heinä 2009, 22:02

Viesti Kirjoittaja Grave Digger »

onhan tuo mahdollista laitteilla jotka erottelevat paremmin, tosin aivan helppoakaan se ei ole. riippuu pitkälti mitkä ovat oikeat materiaalit joita erotellaan, kuinka isoja ja missä maastossa ja syvyydet, monta tekijää..
Kell' onni on, se onnen kätkeköön,
kell' aarre on, se aarteen peittäköön,
ja olkoon onnellinen onnestaan
ja rikas riemustansa yksin vaan.
Avatar
RJR
Kunniajäsen
Viestit: 1180
Liittynyt: 08 Loka 2007, 21:54
Paikkakunta: Oripää Finland

Viesti Kirjoittaja RJR »

Jos maan kätköissä on yhdessä paikkaa laatikollinen rautanauloja alle 30 sentin syvyydessä niin liki kaikki etsimet nikottelevat. Nämähän on optimoitu kolikonkokoisille löydöille ja niiltä menee 'pää sekaisin' kun signaali on tarpeeksi ylivahva. Jos sensijaan nauloja on vaan vähän siellä ja täällä niin esim. meikäläisen etsimellä ei pitäisi olla mitään vaikeuksia löytää kuparikattilaa. Esim löytämäni riippulukko jossa oli pronssinen koriste avaimenreiän ympärillä antoi senverran lupaavia signaaleja että oli pakko kaivaa ylös.
http://www.aarremaanalla.com/foorumi/vi ... ght=#12131
Oli ainakin rautaa lähellä. Mutta erottelu toimi. :D
X-Terra705, Garret AT pro, C-Scope 990 (eläkkeellä :) ) Fiskars kenttä ja puutarha, Minelab Pro Find 35 ja Sherlock pinpointterit. Panasonic Lumix FT-5 kamera. NMF-jäsen.
Vastaa Viestiin