"Älä ole kateellinen metallinetsijälle hännen löydöistää, vaan siitä kuinka paljon aikaa ja rahaa hänellä on käytettävissä harrastukseensa"
Mun metallinpaljastin videot: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... m8NQ_BKa8G
Näitä pyöri aikoinaan vanhan omakotitalon vintillä irrallaan muutama. Korvakkeet on myös lasia ja niissä on kumirenkulat päällä, ehkä kutistesukkaa. Miksipä ei voisikin liittyä johonkin wanhaan sähköjuttuun. Hatara visio muistin perukoilta sanoo, että näiden vieressä olisi saattanut lojua pieniä ohuita lyijykennon jämiä, vähän samantapaisia kuin auton akuissakin. Enpä tiedä onko niillä lasien kanssa mitään tekemistä.
Sivuilla olevat ulokkeet näyttävät alareunasta pyöreiltä, mutta yläpuoli tasaiselta, joten lepäisikö tuo esine niiden varassa, jolloin pääsisi kallistelemaan. Voisiko olla sellaisessa käytössä, jossa on sellaista liikettä.
Ensimmäiseksi tuli kylläkin mieleen lämpöpatteriin tuleva "kostutin", joka täytetään vedellä, mutta on kyllä melko pieni sellaiseksi.
XP DĒUS. Varakoneena XP GoldMAXX Power V4+WS1+ muuta tarvittavaa.
Vanhin esinelöytö Suomesta: Vyönsoljen katkelma 550-800 jKr Nappisolki v. 600 jKr. Vanhin kolikko Suomesta: Dirhem Viikinkiajalta v.942-950 jKr.
Mä tiedän mikä tää on - tää on "viikon mystisin" -kilpailun vahva voittaja.
Tällaset on kyllä äärettömän mielenkiintoisia. Pitää miettiä tota funktionaalisuutta ja kappaleen suunnittelua. Siellähän on sisällä "takakolo"? Olisko siihen laitettu jotain (esim hajustetta), joka hiljakseen liukenee veteen tjms? Kantta purkissa ei ole, jos ei sitten oo ollu joskus neliskanttista sellasta. Ton neliskanttisuudenkin täytyy melkein palvella jotain tarkoitusta. Ja mikä nyt yx tällanen vois olla - oisko näitä ollu rivi peräkkäin kahden kannattimen välissä? Mielikuvitus laukkaa ja vie vanhaan apteekkiin tai jopa sairaalaan, missä näillä on ollu joku tärkeä funktio. Ei tällasia oo himassa kuitenkaan käytetty? Paljon kysymyksiä - heittelen ilmaan, jos ne vaik jollekin avais jonku ahaan...
Väline; Fischer F22, "porkkana", reppu ja rautalapio. Vanhin löytö; 1 öre 1627-1631