Suomen leijona, mutta ikä ja käyttötarkoitus?

Oletko löytänyt omituisen esineen? Näytä tunnistamaton löytösi ja aarremaanalla.comin jäsenet yrittävät auttaa sinua selvittämään mistä on kysymys.
Tupe
Viestit: 10
Liittynyt: 10 Loka 2009, 10:33

Suomen leijona, mutta ikä ja käyttötarkoitus?

Viesti Kirjoittaja Tupe »

Tämä leijona löytyi metsästä. Korkeus 35mm, leveys 20mm, paksuus 3mm ja "jalustan" paksuus 6mm. Paino 15-20g. Esine näyttää olevan valettu. Esine kiiltelee paikoitellen, mutta kiilto ei näy kuvassa. Voisiko olla pronssia tai peräti jalometallia? Esine vaikuttaa vanhalta, mutta en keksi sen käyttötarkoitusta. "Jalustasta" päätellen olisi voinut olla jossakin kiinni. Uskaltaisikohan tätä jotenkin puhdistaa?

Kuva
Kuva
Avatar
Leijona
Kunniajäsen/Mestari/Vuoden foorumilainen
Viestit: 10508
Liittynyt: 04 Helmi 2009, 22:01
Paikkakunta: Etelä-Karjala

Viesti Kirjoittaja Leijona »

Näyttäisi, että pintaa olisi hiukan lohkeillut, ja pronssi ei kärsisi noin pahasti.
Voisiko olla kuitenkin sinkkivalua?
Onko "jalustassa" kiinnitysreikää tms.
XP DĒUS. Varakoneena XP GoldMAXX Power V4+WS1+ muuta tarvittavaa.
Vanhin esinelöytö Suomesta: Vyönsoljen katkelma 550-800 jKr Nappisolki v. 600 jKr. Vanhin kolikko Suomesta: Dirhem Viikinkiajalta v.942-950 jKr.
Tupe
Viestit: 10
Liittynyt: 10 Loka 2009, 10:33

Viesti Kirjoittaja Tupe »

Olisiko sinkkivalu pehmeää - tämä esine on kovaa materiaalia. Ei ole minun mielestäni lohkeillut, vaan päälle on kertynyt jotain "patinaa". Noista kuvista on vaikea nähdä, mutta siinä on selvästi suomen vaakuna-leijona - katson, jos saan otettua paremman kuvan. "Jalustassa" ei ole reikää.
Tupe
Viestit: 10
Liittynyt: 10 Loka 2009, 10:33

Lisäkuva

Viesti Kirjoittaja Tupe »

Tässä yksi lisäkuva esineestä.
Kuva
Hillo
Metallinetsijä
Viestit: 242
Liittynyt: 06 Loka 2009, 16:29

Re: Lisäkuva

Viesti Kirjoittaja Hillo »

kai se on jokin koriste jossain jutussa. vois olla sodan ajalta. :?
prospector58
Viestit: 6
Liittynyt: 18 Huhti 2009, 23:31

Viesti Kirjoittaja prospector58 »

Oletko tutkinut löytöpaikan historian, puhdistuksessa ultraääni voisi olla tehokas, en suosittele happoja jos kyseessä on sinkki, kupari tai pronssi. hopean voi puhdistaa 10% rikkihapossa kuparisessa saunakiulussa alta kuumentamalla ja höyryt on syytä ohjata ulkotiloihin, testeihin voi myös käyttää raakaa typpihappoa jota saa apteekista, tällaisten ns kultakorujen testaamiseen on kyseinen aine erinomainen, pumpulitukon nokkaan ainetta ja pieni hionta näyttää heti onko esine aitoa kultaa vai ei paskakulta muuttuu vhreäksi, kemikaalien käyttö vaatii erityistä turvallisuutta, mutta älkää tehkö mekaanisia jälkiä esim kolikot arvo laskee heti jos on kämmätty.
Vastaa Viestiin