Lasiesineiden valmistus muottiin puristamalla alkoi joskus 1800-luvun jälkipuoliskolla. Vanhimmat tehtaiden kuvastot sellaisista ovat 1880-luvulta. Tuolloin muottiin oli helppo kaivertaa tehtaan nimi josta jäi esineeseen n.s. massaleima.
Sitä ennen lasiesineet valmistettiin pääosin vapaasti puhaltamalla tai muotoilemalla joten massaleimaa ei voitu käyttää. Kaivertamalla signeeraaminen otettiin käyttöön taidelasissa joskus sodan jälkeen.
Joskus 30-luvun lopulla lasiesineisiin alkoi ilmestyä tehtaan nimi pienenä tarralappuna, joka tiskatessa irtosi nopeasti.
Tämä on vain "lyhyt selitys", vaihtelua esiintyy molempiin suuntiin. Serafiinan kysymykseen; vanhempaakin puristelasia voi olla ilman massaleimaa, mutta vähemmän.
Oman kokoelman esineissä löytyy seuraavia massaleimoja: Notsjö, Iittala, Karhula, Riihimäki, Wiiala, Ryttylä, Köklax, Kauklahti, Johannislund, Arima - näin äkkiseltään muistettuna
Jalallisia viini- tai muita laseja tehtiin alusta lähtien tähän päivän asti vapaasti puhaltamalla, tai osin muottiin puhaltamalla ja muotoilemalla, eikä niissä ole massaleimaa tai muitakaan merkintöjä - paitsi nykyään Iittalan tarra. Tällaisen lasin iän määrittäminen vaatii kokenutta silmää.