Tykin jämät.

Olipa löytämäsi aarre sitten pieni tai suuri, nappi tai kolikko, tämä on paikka missä voit siitä kertoa mahdollisen kuvan kera.
Avatar
Tuoma SS
Metallinetsijä
Viestit: 249
Liittynyt: 14 Helmi 2007, 13:05
Paikkakunta: Etelä-Karjala

Tykin jämät.

Viesti Kirjoittaja Tuoma SS »

En ole paljastimen kanssa pahemmin viimeaikoina (viimeiseen vuoteen) heilunut, mutta nyt loman alkajaisiksi tuli kuitenkin maastossa käytyä. Ensimmäisessä paikasta ei noussut mitään erikoista, mutta seuraavasta sitten hieman paremmin, eli keskeltä hakkuuaukkoa n. puolen metrin syvyydestä pala mustaruutitykkiä. Rautaa harvemmin kaivelen, mutta nyt tuntui olevan sen verran suurempaa tavaraa, että olihan se katsottava. Meni kyllä jonkin aikaa että sain kyseisen palasen kaivettua ylös ja tajusin että mikä se on. Lapiolla kevyesti vääntämällä huomasi kyllä heti että jotain suurempaa maanalla majailee, kun ei hievahtanutkaan... Kuopan laajennus ~80cm luokkaan auttoi ja kappale nousi ylös. Kahdella vaa'alla punnitus antoi tulokseksi 53kg joten ei ihmekään, kun ei tuntunut antautuvan.

1809 vuoden tapahtumiin on kyseinen köntti kytköksissä ja luulisin että räjäyttämällä on kappale paikalle ilmalennon jälkeen joutunut. n.200m päässä paikasta venäläisiä ollut. Huomattavaa myös on että 200v maassa makoilun jälkeen, maalatut numerot ovat edelleen luettavissa, toisin kuin nykyisillä EU-vesiväreillä, jotka eivät tahdo kestää paria vuotta kevyimmissäkään olosuhteissa. Liekkö muuten tarkoittaa kahtatoista paunaa tuo numero? vaiko vain jokin juokseva numerointi. En ole kyseisen aikakauden tykistöstä sen paremmin perillä, mutta putken sisähalkaisijaksi sain mitalla arvioitua n.8-10cm, Paremmin tietävät kertokoon.

Kuva

Kuva

Kuva
Avatar
R Lagus
Metallinetsijä
Viestit: 139
Liittynyt: 30 Huhti 2009, 23:13
Paikkakunta: Päijät-Häme

Viesti Kirjoittaja R Lagus »

No niin löytyihän se tykkikin tällä foorumilla :lol: :lol:
-X-Terra 705
-Deus
-Fiskars-
-Liian vähän aikaa-
Aquila
Metallinetsijä
Viestit: 325
Liittynyt: 12 Huhti 2008, 23:48

Re: Tykin jämät.

Viesti Kirjoittaja Aquila »

Hieno löytö :lol: .
ilkkap
Kunniajäsen
Viestit: 2158
Liittynyt: 16 Elo 2007, 16:35

Viesti Kirjoittaja ilkkap »

Onko tuo pieni reikä sankkireikä vai joku kuoppa?


EDIT: näkyykin yhdessä kuvassa että on läpi asti.
Avatar
teksako
Kunniajäsen
Viestit: 1985
Liittynyt: 23 Helmi 2008, 17:25
Paikkakunta: Kotka

Viesti Kirjoittaja teksako »

Ei muuta kuin uudestaan haravoimaan voi löytyä loputkin siitä tykistä.
Avatar
Tuoma SS
Metallinetsijä
Viestit: 249
Liittynyt: 14 Helmi 2007, 13:05
Paikkakunta: Etelä-Karjala

Viesti Kirjoittaja Tuoma SS »

Pitää vielä käydä tutkimassa josko noita palasia löytyisi lisää. Voi vaan olla melko tuskaista, kun tuonkin sirpaleen sijainnista voi laskeskella että voivat olla sattumanvaraisesti levinneet yli 10ha alueelle. Jos sitten eivät ole useampia tykkejä räjäyttäneet, jolloin mahdollisuudet ehkä hieman paranisivat...
Vastaa Viestiin