Päivän löytö: kuula

Olipa löytämäsi aarre sitten pieni tai suuri, nappi tai kolikko, tämä on paikka missä voit siitä kertoa mahdollisen kuvan kera.
nelosnuhvi
Viestit: 27
Liittynyt: 05 Kesä 2010, 18:29

Päivän löytö: kuula

Viesti Kirjoittaja nelosnuhvi »

Vuosia on kulunut, ja löytöjä hiljalleen kertynyt harrastuksen parissa. Nyt tuli tänään ensimmäinen visaisempi tunnistustehtävä itselle joten laitetaanpa tänne 8)

Kyseessä siis n. 25mm halkaisijaltaan oleva rautakuula, löytyi metsämaasta, kaukaa lähimmistä rakennuksista. Ruostekerroksesta+ympärillä olleesta aineksesta päätellen ollut sijoillaan todella pitkään.

edit. en saanut nyt kuvaa lisättyä kun kone oikuttelee, mutta tulee myöhemmin. Ylläoleva kuvaus kertoo kuitenkin oleellisen :wink:
Avatar
Goldman1
Kunniajäsen
Viestit: 1045
Liittynyt: 22 Marras 2013, 16:27

Re: Päivän löytö: kuula

Viesti Kirjoittaja Goldman1 »

Kuulamyllyn jauhinkuula tai pieni kartessi ammuksen kuula mutta tuskin falconettin kuula koska ne on lähempänä 28 mm halk.
nelosnuhvi
Viestit: 27
Liittynyt: 05 Kesä 2010, 18:29

Re: Päivän löytö: kuula

Viesti Kirjoittaja nelosnuhvi »

Kiitos vastauksesta. En nyt saanut kuvaa esille, mutta eipä tuo rautakuula silleensä ulkonäöltään oletetusti kummallinen ole.

En vielä aloitukseen laittanut yhtä erittäin olennaista tietoa kun halusin odottaa ensimmäisiä (ennakkoluulottomia) arvioita. Eli tämä kuulahan löytyi läheltä Parkumäen taistelun "sotatoimialueelta", eli vahvasti viittaisi kartessiammukseen, kun sellaisia historiankirjoitusten mukaan on juuri tällä paikalla ammuttu venäläisten toimesta ensimmäisiä hyökkääjiä (eli Ruotsi+Suomea) vastaan. Olisihan tuota vielä hehtaaritolkulla lisää samanlaista maastoa..
Vastaa Viestiin