
Pistin äsken yhden ison Chocolate habaneron(about 425 000 scovillea) pizzan päälle makua antamaan. Meinas karvat kärähtää kainaloista, rupes totta tosiaan makua tulemaan.

Minä työntäisin joka ruokaan chiliä hullun kiilto silmissä, mutta kun porukat eivät oikein arvosta sellaisia ruokia ja minähän en mausta pelkästään ruokia chilillä, vaan suorastaan syön niitä siltään.Quikka kirjoitti: Mahtaa teillä olla joka ruuassa chiliä, kun noin monta puskaa tarvitte
Mulla ei enää paljon otsa kastu, jos ei vähintään ole luokkaa habaneron tulisuus ja siitä ylöspäin. Chilin hedelmän keskustaosa, missä ne siemenet sijaitsee on se tulisin osuus. Sen kaapii vaikka lusikalla pois, niin jäljelle jäävä hedelmäliha on huomattavasti siedettävämpää naposteltavaa.P.Aholainen kirjoitti:Täällä jo miedoimmasta chilistä kastuu pää kun hieman maistaa.
Aika ytykkää ainetta mutta hyvän makuista.
Onko tuon syöntiin mtään siedätys hoitoa vai se joko soveltuu tai sitten ei?
Tuntuu olevan chilinkasvatus aika äijä touhua, koska suurin osa vakavissaan kasvattajista ovat miehiä. Oikeasti suurimmassa osassa valmiiksi chilillä maustetuissa ruuissa ei maistu chili juuri ollenkaan ja eikä varsinkaan poltetta ole nimeksikään.ärkoo kirjoitti:Tykkään itsekin joskus syödä varsin tulisesti maustettua ruokaa. Mutta kun ikää on jo kertynyt aika paljon, muistelen kun 60-70 lukujen vaihteessa Suomeen tuli valkosipulibuumi. Silloin valkosipulia työnnettiin tolkuttomasti kaikkeen , niin ettei mikään muu maistunut kuin valkosipuli. Nyt näyttää ainakin valmiiksi maustetuissa tuotteissa olevan sama buumi chilin kanssa - chili maistuu eikä mitkään muut maut.
Chili on hyvä mauste asiallisesti ja oikeassa paikassa käytettynä mutta se ei saa olla ruuan ainoa maku.
Ei ole yhtään Ajia kuvassa vielä. Isommat punaiset ovat risteymän tuloksena syntyneitä, ymmärtääkseni Fataliin ja jonkin punaisen annuumin kanssa. Muut kuvassa olevat ovat kesäkuun kiusaamia habaneron sukuisia minipodeja, eli chocolate habanero, Petenero, 7 pot burgundy, Bonda ma jacques.OlvinJanoisin kirjoitti:Jopas on läjä! Onko Ajeja nuo isommat ja habaneroja nuo pienemmät.. ja pari negroa?
sapi kirjoitti:Kunnioitettava määrä chilejä.
Voin väittää, että on. Voin kyllä ottaa kuvan koko puskasta tänään. Tuo podi on kyllä pieni verrattuna muihin puskassa oleviin, eikä niin ruttuinen, tuo oli vain eka punertunut.Etsijä82 kirjoitti:Ei ole kyllä etäisestikkään Naga, tuo sinun kuvassa oleva.
Tuo ei ole minun ottama kuva, jossa on neljä rivissä. Havainnoillistin vain sitä, että ei nagat ole aina identtisen näköisiä mollukoita, johtuen vaikkakin juuri turhan vaihtelevista kasvuolosuhteista. Omat kasvini saivat kylmää usean viikon ajan kesäkuussa ja ovat vielä kohtalaisen pieniä pensaita podeineen (korkeutta ehkä noin 30cm). Ihanne tuloksen saa varmasti tasaisessa valossa ja lämmösssä.Arska77 kirjoitti:Onko varmasti puhtaita siemeniä joista olet kasvattanut, ettei vaan olis risteytynyttä nagaa. On kyllä sen verran oudon näköisiä muutama noista.
On kyllä upeasti kasvanut sato,voiko noita pakastaa?Säilyykö kylmiössä pitkään?Näyttää hyvältä