Tällainen koukku härpäke löytyi eräältä kalliolta.
Lähimaillakaan ei juuri piippauksia kuulunut. Ihmetyttää esineen käyttötarkoitus. Korkeus 3cm ja leveimmältä kohdalta saman verran. Tuossa läpyskässä, koukun varren kohdalla urat.
Samalla kalliolla oli myös ärsyttävin piippaus tähän mennessä. Kirkas piippi kuin voi vain olla. Etsimen pinpoitilla todella selkeästi jäi n. 10cm halkaisijalta olevan ympyrän sisään. Paljoa ei tarvinnut kaivaa ja kallio tuli vastaan. Edelleen kirkas piippi ja sama pinpoint alue. Menee kohta louhinta hommiksi... Pakkohan se on tietää onko siellä rauta- vai kultasuoni.
Edit: Lähistöltä löytyi muuten myös pätkä tällaista käärepaperia.
60-luvun pakkaukselta vaikuttaisi löytynyt pätkä, mutta voiko sen ajan kääreet olla nykypäivänä kuin lähes uusia?
Paikka oli kyllä maisemaltaan upea. Koko Vehoniemenharju näkyi kallion korkeimmalta kohdalta, jossa myös oli paljon nuotion jälkiä. Jotkut muutkin siis osaavat arvostaa maisemia.
Kauden ensimmäinen löytö
- Leijona
- Kunniajäsen/Mestari/Vuoden foorumilainen
- Viestit: 10560
- Liittynyt: 04 Helmi 2009, 22:01
- Paikkakunta: Etelä-Karjala
Olen nähnyt piirroksen noiden käyttötavasta ja siinä se on kiinnitetty suoraan kavioon.ZyrTech kirjoitti:Viskari tosiaan. Jonkin verran niistä on foorumilla juteltu ja itselleni koko viskari -sana oli ihan uusi vielä vähän aikaa sitten. Vieläkään en kunnolla tiedä miten viskareita käytettiin. Hakattiinko suoraan kavioon vai käytettiinkö kenkien kanssa?
XP DĒUS. Varakoneena XP GoldMAXX Power V4+WS1+ muuta tarvittavaa.
Vanhin esinelöytö Suomesta: Vyönsoljen katkelma 550-800 jKr Nappisolki v. 600 jKr. Vanhin kolikko Suomesta: Dirhem Viikinkiajalta v.942-950 jKr.
Vanhin esinelöytö Suomesta: Vyönsoljen katkelma 550-800 jKr Nappisolki v. 600 jKr. Vanhin kolikko Suomesta: Dirhem Viikinkiajalta v.942-950 jKr.