Sivu 1/1

Target ID numerot???

Lähetetty: 01 Touko 2008, 21:04
Kirjoittaja marakoo
Heitän tämän tälle osastolle, joka on kysymykselle läheisempi.
Nimittäin, voisiko tehtyihin löytöjuttuihin ynnä kuviin liittää etsimen antaman löydetyn esineen ID numeron?

Ainakin X-terrapiippailijat , joita moni on, seuraisivat suurella mielenkiinnolla, millaisia numeroita esim. kulta- ja hopeasormukset sekä erilaiset Suomessa löydetyt kolikot antavat.

Isolla foorumilla on kyllä tästä juttua kuten:

http://www.findmall.com/read.php?55,493 ... msg-493651

Ja sitten erityisesti huomioitavia poikkeuksia:
http://www.findmall.com/read.php?55,569 ... msg-569213

Lähetetty: 01 Touko 2008, 21:19
Kirjoittaja McSeeker
Voihan noita tietenkin laitella, mutta itse en pidä niin tärkeänä sitä mitä näytössä lukee. Ratkaisen että kaivanko vai en siitä että jos lukema pysyy samana/vaihtelee vain pari numeroa = kaivan, ja jos hyppii mihin sattuu niin en aina kaiva.

Esim tänään: Piippasi numerolla 28 ja pysyi samana = pullonkorkki. Piippasi jälleen 28 ja pysyi samana = markan kolikko. Eli jos olisin klikannut sen 28 segmentin pois, niin en olisi sitä markkaakaan löytänyt :)

Lähetetty: 01 Touko 2008, 21:34
Kirjoittaja Mikki
Mulla ton Fisherin kanssa kertoo vain nuo äänet. Korva harjaantuu aika tarkaksi ajan kanssa. Alussa tosin tuli kaikki tupakkiaskin kääreetkin kaivettua ylös...

Tämä Fisherin ulosanti kun on kovasti monotonisen sorttinen, ei siis äänenkorkeus muutu mihinkään. (paitsi pinpointatessa)

Pointti oli se, että luottaisin ehkä eniten tuohon audioon.

Jaa tuli mieleen, että valmistajilla saattais olla saman mallisarjan sisällä yksilöllisiä eroja laitteiden lukemissa?

Lähetetty: 01 Touko 2008, 21:38
Kirjoittaja RJR
tänäänn oli just hyvä esimerkki siitä että tarkkana saa olla eikä sekään riitä. Parin kruunukorkin ja alumiinipalasen jälkeen tuli taas 'alumiinipalanen' . Olis vaan tarvinnut heittää pois ettei tarttis pelätä örkkejä ...Heh heh .

Lähetetty: 01 Touko 2008, 21:39
Kirjoittaja marakoo
Huomasin tuossa itsekin, ettei auta numeroihin luottaa, mutta jos pitkällä aikavälillä jotenkin voisi päätellä jostain, että on mitä varmimmin roskaa.
Mutta kuten kerroit, niin pelkällä lukuun tuijottelulla voipi kyllä menettää jotain arvokasta.

Lähetetty: 02 Touko 2008, 11:46
Kirjoittaja McSeeker
marakoo kirjoitti:Huomasin tuossa itsekin, ettei auta numeroihin luottaa, mutta jos pitkällä aikavälillä jotenkin voisi päätellä jostain, että on mitä varmimmin roskaa.
Mutta kuten kerroit, niin pelkällä lukuun tuijottelulla voipi kyllä menettää jotain arvokasta.
Joissain tapauksissa numeroista on hyötyäkin. Kaivelin kerran metsässä, ja rynkyn luoteja tuli koko ajan vastaan. Silloin nappasin hylkyyn kyseisen segmentin koska luodit tuli aina samana numerona. Pitäisi joskus kokeilla peittää terran ruutu siten että numeroita ei näy, ja opetella kuuntelemaan enemmän niitä ääniä. Jotenkin ääni kyllä tuntuu aina napakammalta silloin kun kyseessä on kolikko jne kunnon löytö.

Tupakkiaskin foliot ja alumiinifoliot muistaakseni eivät anna tasaisia lukemia juuri koskaan. Paitsi tietenkin jos folio on kääritty pallon muotoon :)

Lähetetty: 03 Touko 2008, 09:54
Kirjoittaja teksako
Teillä joilla on noita hienompia etsimiä ,niin oletteko testanneet sellaista asiaa, kun blokkauttaa raudan niin miten käy kullan kanssa.Itse testailin tuossa rinnakkain :rautanaula-14k sormus-18k sormus.
Tulos: rautanaulan blokkaus=ei havaitse 14k sormusta --->18k havaitsee jotenkuten( riippuu koosta).Eli onko näissä kalliimmissa selkeämpi
systeemi, vai aivan selvä, vai yhtä epäselvä.Mulla on toi super scan 30 ja
C scope 660 ja tulos on kummallakin samansuuntainen.

Lähetetty: 03 Touko 2008, 11:34
Kirjoittaja McSeeker
teksako kirjoitti:Teillä joilla on noita hienompia etsimiä ,niin oletteko testanneet sellaista asiaa, kun blokkauttaa raudan niin miten käy kullan kanssa.Itse testailin tuossa rinnakkain :rautanaula-14k sormus-18k sormus.
Tulos: rautanaulan blokkaus=ei havaitse 14k sormusta --->18k havaitsee jotenkuten( riippuu koosta).Eli onko näissä kalliimmissa selkeämpi
systeemi, vai aivan selvä, vai yhtä epäselvä.Mulla on toi super scan 30 ja
C scope 660 ja tulos on kummallakin samansuuntainen.
Kun ei ole yhtään kultasormusta niin ei ole tullut testattua :) Olen kyllä lukenut foorumeilta että jos blokkaat about siinä rauta alueella olevat pois, niin pienet kullatkin jää kyllä huomaamatta! Pidin aiemmin pattern 1:stä päällä terrassa ( blokkaa raudan ) mutta nyt olen pitänyt jonkin aikaa all metal modessa.

Kaikki ei ole rautaa tai romua vaikka signaalit hyppii sinne tänne:

Minus numbers and iffy signals video 1
Minus numbers and iffy signals video 2
Minus numbers and iffy signals video 3

Keskustelua asiasta

Lähetetty: 03 Touko 2008, 14:01
Kirjoittaja teksako
Onko niissä ID numeroissa eroja raudalla ja kullalla ,ainakin explorer
näyttää kahdella numerolla rautapitoisuuden ja sähkonjohtavuuden ..vai miten se nyt oli...

Lähetetty: 03 Touko 2008, 14:43
Kirjoittaja Hannu
Tein tänään Teknetics T2:lla pienen TID-testin, ja esineitä oli sitten sen seitsemää sorttia.. Rautaa en kuitenkaan mukaan ottanut. Testailin TID-lukemia varsin kuumalla ja kovettuneella takapihalla, ja näissä olosuhteissa tyydyin kaivamaan kuoppia ainoastaan parille mielenkiintoisimmalle esineelle. Tässä koostetut tulokset:


Kuva

Lähetetty: 14 Touko 2008, 14:05
Kirjoittaja Giorgio^
McSeeker kirjoitti:Voihan noita tietenkin laitella, mutta itse en pidä niin tärkeänä sitä mitä näytössä lukee. Ratkaisen että kaivanko vai en siitä että jos lukema pysyy samana/vaihtelee vain pari numeroa = kaivan, ja jos hyppii mihin sattuu niin en aina kaiva.

Esim tänään: Piippasi numerolla 28 ja pysyi samana = pullonkorkki. Piippasi jälleen 28 ja pysyi samana = markan kolikko. Eli jos olisin klikannut sen 28 segmentin pois, niin en olisi sitä markkaakaan löytänyt :)
Kyllä McSeeker puhuu asiaa, ainakin omien kokemusteni perusteella. Nyt kun on tullut sisäänajettua tuota etsintä jo sen verran että allaa pääsemään sinuiksi sen kanssa, niin näin se juuri menee pääosiltaan. Numeroihin ei kannata juuri liikaa tuijottaa, ratkaisevaa on useasti se miten lukemat pomppivat/eivät pompi. Miinus-numeroiset ovat usein ns. roskaa (ruosteiset naulat yms.) ja jäävät kaivamatta ylös. Mieluummin kuunteleekin äänien perusteella, kummasti tuntuu jämäkältä silloin kun kyseessä on oikeasti jotain kaivamisen arvoista. :)

Lähetetty: 14 Touko 2008, 21:54
Kirjoittaja RJR
XTerran kanssa olen yhä enemmän alkanut opetella ääniä. Käytän neljää äänenkorkeutta ja tarkistan (all metal) miltä/mitä näyttö sanoo. Tässä on paljon yhteistä vanhan C-Scope 990B'n kanssa. Siinä on ensin ääni ratkaiseva ja kun sitten katseli miten mittarin viisari heilui sai aika tarkkaan vihjeitä siitä mitä maan alla on.
XTerran pinpoint vakiokelalla on hyvä mutta kuten aiemmin on mainittu toisella alueella dd-kelan kanssa on joskus vaikeuksia. Pinpoint ei olekkaan mikään supertarkka kun on kysymys päävihollisesta kruunukorkista. Sivusuunnassa ehkä OK mutta pituussuunnassa korkki voi olla missä tahansa kelan pituusakselilla. Pienet kolikot sensijaan ovat jokseenkin sentintarkkaan siinä missä kelankiinnitteen etureuna on . (Tässä siis elliptinen korkeataajuisempi dd-kela). Kokeilen vielä hieman mutta tässä saattaa olla uusi diskriminaatiomuoto. Jos pinpoint on "pitkä" = kruunukorkki. Pull-ring on eri juttu. Paras vaan kaivaa ylös. Ehkä nr. 101 on kultasormus. :D