Sivu 1/2

33,3 km

Lähetetty: 01 Joulu 2010, 22:55
Kirjoittaja Maverick
Oletteko panneet merkille tuon viimeaikaisen (pseudo)tutkimuksen Suomen vanhojen kirkkojen etäisyyksistä toisistaan? Sama etäisyys 33,3 km toistuu todella usein.

Re: 33,3 km

Lähetetty: 01 Joulu 2010, 23:21
Kirjoittaja Öhkömönkijä
Maverick kirjoitti:Oletteko panneet merkille tuon viimeaikaisen (pseudo)tutkimuksen Suomen vanhojen kirkkojen etäisyyksistä toisistaan? Sama etäisyys 33,3 km toistuu todella usein.
Aika mielenkiintoinen havainto, jos pitää edes osittain paikkaansa. Mistä lähteestä tuo kaivoit? Voisitko linkittää tänne, jos pseudo artikkelin jotenkin tänne saa? :roll: Liekö kuinka vanhaa kirkollista perua tuo tuollainen? Täytyypäs katsoa milläs etäisyydellä esim. Mansessa oleva vanha Messukylän kirkko ja Pälkäneen vanhakirkko sijaitsevat toisistaan...

Lähetetty: 01 Joulu 2010, 23:31
Kirjoittaja Maverick
Joo se on tuolta Hermeetikkopalstalta lähtöisin. Tulin törmänneeksi tähän ilmiöön ja hankin viime kesänä julkaistun kirjan "Muinaissuomalaisten kadonnut kuningaskunta" jossa aihetta käsitellään. Yksi ennen kirjan julkaisemista aloitettu ketju alempana linkissä. Ketjussa esiintyvä Jukkis on kirjan kirjoittaja.

http://www.hermeetikko.com/15/index.php ... Itemid=148

Asian tekee mielenkiintoiseksi myös se, että tämä järjestelmä näyttää juontavan juurensa todella kauas historiaan. Paljon kauemaksi kuin mitä pitäisi sen aikaisilla mittavehkeillä olla mahdollista...

Nähtävästi monet keskiaikaisista ja sitä vanhemmista kirkoista on näet rakennettu ammoisten palvontapaikkojen päälle.

Lähetetty: 01 Joulu 2010, 23:41
Kirjoittaja patti
Pakko oli heti mittailla. Tampereen Messukylän vanha kirkko ja Pälkäneen rauniokirkko 27.2 km ja Pälkäne-Tuulos 36.4 km. Kaikki kirkot sellaiset 500 vuotta vanhoja.

t. patti

Lähetetty: 01 Joulu 2010, 23:49
Kirjoittaja Öhkömönkijä
patti kirjoitti:Pakko oli heti mittailla. Tampereen Messukylän vanha kirkko ja Pälkäneen rauniokirkko 27.2 km ja Pälkäne-Tuulos 36.4 km. Kaikki kirkot sellaiset 500 vuotta vanhoja.

t. patti

Toisaalta aika lähelle nuokin menee. Onhan se kuitenkin totta, ettei kirkkoja tuohon aikaan ihan vieri viereen rakenneltu, joten olisiko tähän kuitenkin joku looginen ja maallinen selitys? Esimerkiksi välimatkana tuon 30-40 km on katsottu kattavan hyvin alueen kirkkotarpeen ja sitä on vielä pidetty sopivana etäisyytenä? :lol:

Lähetetty: 01 Joulu 2010, 23:55
Kirjoittaja patti
Öhkömönkijä kirjoitti: Toisaalta aika lähelle nuokin menee. Onhan se kuitenkin totta, ettei kirkkoja tuohon aikaan ihan vieri viereen rakenneltu, joten olisiko tähän kuitenkin joku looginen ja maallinen selitys? Esimerkiksi välimatkana tuon 30-40 km on katsottu kattavan hyvin alueen kirkkotarpeen ja sitä on vielä pidetty sopivana etäisyytenä? :lol:
Joo joku hevosenkuseman matka tuo 30+ km? Tai senaikaisen kuljetuskaluston järkevä maksimatka kirkkoreissulle keskitalven pimeällä kärry(reki)polulla? Tosin veneillä tultiin pitkiäkin matkoja kirkkoon. Esim. nyk. Sastamalasta tultiin veneillä Tampereen Messukylän kirkkoon (pitkin sitä miittipellon reunaa ps.) kirkonmenoihin. Matkaa tuli about 60 km suuntaansa.

t. patti

Lähetetty: 01 Joulu 2010, 23:57
Kirjoittaja Maverick
Ottakaa huomioon että tässä puhutaan etäisyydestä linnuntietä pitkin

Lähetetty: 02 Joulu 2010, 00:02
Kirjoittaja patti
Maverick kirjoitti:Ottakaa huomioon että tässä puhutaan etäisyydestä linnuntietä pitkin
Niin noi onmitattu linnuntietä noi mun mittaamat kirkkojen väliset etäisyydet. Maata pitkin vielä pidempiä hevosenkusemia siis :)

t. patti

Lähetetty: 02 Joulu 2010, 00:09
Kirjoittaja Öhkömönkijä
Maverick kirjoitti: Nähtävästi monet keskiaikaisista ja sitä vanhemmista kirkoista on näet rakennettu ammoisten palvontapaikkojen päälle.
Voisin vaikka vannoa, että vanhojen keskiaikaisten ja jopa vanhempien kirkkojen perustamispaikkaan liittyy lähestulkoon aina jotain. Jollain lailla paikka on ollut tärkeä ennen kirkon perustamista. :)

Lähetetty: 02 Joulu 2010, 00:15
Kirjoittaja Maverick
Oletko samaa mieltä että ko. tanhuvista olisi hyvä olla olemassa melko tarkka kartta jotta moinen ripottelu onnistuisi? Mihinhän lienee joutunut kun vanhin tunnettu mittakaavakartasto lienee tuo Kuninkaan Tiekartasto vuodelta 1790...

Nuo heitot nykymitoissa selitetään siten että kirkko on ollut alunperin hieman toisessa paikassa. Sellaistakin on ilmeisesti sattunut yllättävän usein että kirkonpaikkaa on siirretty, niin omituiselta kuin kuulostaakin.

Tuolla mainitussa ketjussa on myös muuta noiden sijaintiin liittyvää, ne ovat nimittäin geometrisesti melko tarkoissa paikoissa myös x-y koordinaatistossa.


Löytyi myös maailmalta tämmöinen jokaisen englannintaitoisen aarteenetsijän iltalukemisto:

http://www.unexplained-mysteries.com/co ... ?id=176544

Lähetetty: 02 Joulu 2010, 00:21
Kirjoittaja patti
Mä lueskelin tuolta muinaisjäännösrekisteristä tietoja Pälkäneen raunioirkon kaivauksista. Siellä sanottiin, että kirkon alta löytyy rautakautisia hautauksia joten paikalla on ollut selvästi toimintaa jo kauan ennen 1500-luvun kirkkorakennusta. Mut niinhän sitä nykyäänkin käytetään maa uudelleenrakentamiseen vanhan purkamisen jälkeen.

t. patti

Lähetetty: 02 Joulu 2010, 00:41
Kirjoittaja NÄÄTÄ
Tämähän nyt liittyy tähän Ruotsin ja katolisen kirkon Suomen valloitusoperaatioon. Systemaattisesti hävitettiin vanhat pakanauskoiset palvontapaikat ja pyhät uhrilehdot ym. rakentamalla kirkko niiden päälle. Näin saataisiin paremmin Suomen pakanat unohtamaan omat synninpesät ja käännytys olisi ollut tehokkampaa. Siksihän nuo kirkkojen etäisyydet linnuntietä ovat ihmeellisiä, kun vanhat paikat kirkkojen alla ovat olleet siellä jo jopa 800-luvulla tai aiemmin. Millä ihmeen värkeillä he ovat siihen aikaan mittailleet linnuntie-etäisyyksiä? Täällähän piti olla vain mettäläisiä tuolloin. :shock:

Lähetetty: 02 Joulu 2010, 01:34
Kirjoittaja JK
Tuo 33,3 juttu taitaa olla Jukkiksen ihan oma havainto ja ymmärrettävästä syystä on havainnosta kovasti tohkeissaan. Kirjassaan "Muinaissuomalaisten kadonnut kuningaskunta" Jukkis tuota teoriaa selvittää. Hankin tuon kirjan luullen että se antaisi jotain uutta tuosta muinaiskuningas jutusta, mutta pääpaino olikin tällä 33,3 teorialla ja ley-linjoilla.
Kirjallehan haettiin mahdollisimman myyvää nimeä tuolla hermeetikkojen keskustelussa ja näköään hyvin onnistuttiinkin sellainen löytämään.
Itse en tuosta teoriasta vakuutu noilla muutamalla osumalla satojen kirkkojen joukosta.
Niinkuin jo aiemmin sanoin, niin samantapaista systemaattista suunnitelmallisuutta ja loogisuutta voi varmaan löytää vaikka tippaleivästä jos sitä tarpeeksi kauan mittailee.
Moni kirkko on varmaankin vanhojen "pakanallisten" paikkojen päälle rakennettu, mutta syynä voisi hyvinkin olla vanhan paikan hävittämisen lisäksi se, että paikka kun vaan on niin sopiva kirkon paikaksi eli mäki tai muu keskeinen paikka.

Lähetetty: 02 Joulu 2010, 08:32
Kirjoittaja Jussi
Kuka jaksaa kaivella kirjastojen tai R-kioskien etäisyyksiä toisistaan? Luulen että sieltäkin paljastuu mystisiä, toistuvia etäisyyksiä. Vielä kun yhdistelee niiden pisteet kartalla, niin jokainen näkee varmaan mystisiä kuvioitakin.
:roll:

Lähetetty: 02 Joulu 2010, 13:26
Kirjoittaja patti
Muuten, jos tuon 33.3 kertoo 20:llä saadaan 666... mistä tämä kertoo ;)

t. patti

Lähetetty: 02 Joulu 2010, 13:40
Kirjoittaja Keseppa
patti kirjoitti:Muuten, jos tuon 33.3 kertoo 20:llä saadaan 666... mistä tämä kertoo ;)

t. patti
Eikös olekkin mieeelenkiintoista :roll:

Lähetetty: 02 Joulu 2010, 14:24
Kirjoittaja ilkkap
Öhkömönkijä kirjoitti:
Maverick kirjoitti: Nähtävästi monet keskiaikaisista ja sitä vanhemmista kirkoista on näet rakennettu ammoisten palvontapaikkojen päälle.
Voisin vaikka vannoa, että vanhojen keskiaikaisten ja jopa vanhempien kirkkojen perustamispaikkaan liittyy lähestulkoon aina jotain. Jollain lailla paikka on ollut tärkeä ennen kirkon perustamista. :)
Paavilta tuli käsky aikanaan että pakanallisten palvontapaikkojen päälle oli perustettava kirkko tai rakennettava risti.
Näätä tuosta jo mainitsikin.
Sen takia ainakin minua kiinnostaa karttanimet, jotka alkavat kors-- tai risti-- .

Tuo minulle niin rakas Hiittisten vanhan kirkon paikka on noin sadan metrin päässä Suomen toistaiseksi ainoasta löydetystä Hiidestä.

Lähetetty: 02 Joulu 2010, 16:10
Kirjoittaja Yki
Ja miksiköhän se 33,3 KILOMETRIÄ on merkityksellinen kun noi keskiaikaiset ja monet muutkin wanhat kirkot kumminkin rakennettiin aikana jolloin ko. mittayksikköä ei edes käytetty... :twisted:

Yki

Lähetetty: 02 Joulu 2010, 17:19
Kirjoittaja Veem
Yki kirjoitti:Ja miksiköhän se 33,3 KILOMETRIÄ on merkityksellinen kun noi keskiaikaiset ja monet muutkin wanhat kirkot kumminkin rakennettiin aikana jolloin ko. mittayksikköä ei edes käytetty... :twisted:

Yki
No höh. Kilometrihän on keksitty tuosta keskiaikaisesta rakennustavasta. Muinainen mittayksikkö kirkonväli alkoi käydä sekavaksi kun ihmiset rakentelivat luvatta kirkkoja vähän joka nyppylälle. Piti keksiä uusi, lyhyempi mittayksikkö välimatkaa mittaamaan. Yksi kilometri on tietenkin 1/100 kolmesta kirkonvälistä.

Juhan af Grannilla epäillään olevan näppinsä pelissä.

Lähetetty: 02 Joulu 2010, 17:43
Kirjoittaja P.Aholainen
Keseppa kirjoitti:
patti kirjoitti:Muuten, jos tuon 33.3 kertoo 20:llä saadaan 666... mistä tämä kertoo ;)

t. patti
Eikös olekkin mieeelenkiintoista :roll:
Todella mielenkiintoista :twisted: :wink:

t. P.Aholainen

Lähetetty: 02 Joulu 2010, 19:57
Kirjoittaja Öhkömönkijä
Veem kirjoitti: Juhan af Grannilla epäillään olevan näppinsä pelissä.
Pitihän se nyt arvata... :D
Pellavapää on vaikuttanut asioiden kulkuun jo kauan ennen syntymäänsä. Nyt kun taitaa olla näppinsä pelissä myös tässä NASA -jutussa... :lol: :roll:

Lähetetty: 02 Joulu 2010, 20:59
Kirjoittaja Keseppa
Öhkömönkijä kirjoitti:
Veem kirjoitti: Juhan af Grannilla epäillään olevan näppinsä pelissä.
Pitihän se nyt arvata... :D
Pellavapää on vaikuttanut asioiden kulkuun jo kauan ennen syntymäänsä. Nyt kun taitaa olla näppinsä pelissä myös tässä NASA -jutussa... :lol: :roll:
Ihan varmistuksena. Tarkoititko NASA vai NÄSÄ juttua. Oon kuullu juttua että joulun lähestyessä näsä ois taas havaittu Tampereen suunnalla. Oiskohan se sittenki niin että tuo pellavapää onkin naamioitunut näsä ja nyt se taas kulkee mittailemassa eri kohteiden etäsyyksiä maailmanvalloitusta varten :?

Lähetetty: 02 Joulu 2010, 21:16
Kirjoittaja Maverick
Ihan kuin raati ei olisi aivan vakuuttunut tuosta teoriasta :-)

Itseä kiinnostaa sen mahdollisen palvontapaikkojen symmetrian takia. Olisi täytynyt olla eteviä maanmittareita. Mutta kaipa nuo on vain sattumaa.

Lähetetty: 02 Joulu 2010, 21:31
Kirjoittaja P.Aholainen
Maverick kirjoitti:Ihan kuin raati ei olisi aivan vakuuttunut tuosta teoriasta :-)

Itseä kiinnostaa sen mahdollisen palvontapaikkojen symmetrian takia. Olisi täytynyt olla eteviä maanmittareita. Mutta kaipa nuo on vain sattumaa.
Jatka vaan Maverick.

Meitä ilkkujia riittää mutta ei muuhun ole.

Mielenkiinnolla luen noita teorioita ja laskelmia.
Niitä yhdistelemällä voihan niistä tulla jotain..
Anna palaa...

Lähetetty: 02 Joulu 2010, 21:46
Kirjoittaja Keseppa
Tämmösiä teorioita on aina helppoa ilkkua mutta toisaalta pitää aina muistaa että hulluimmassaki ajatuksessa voi olla joskus jotain perääkin. Olihan jotkut aikoinaan hullujen kirjoissa siitäkin että väittivät maapalloa pyöreeks :D

Mulla ois noista etäisyyksistä toinenki teoria. Aikoinaan kun jääkauden jälkeen maa suli niin muodostu maan pinnalle korkeampia ja matalampia paikkoja melko tasasin välein. Näille otollisille korkeammille paikoille muodostui sitte aikojen saatossa elinpaikkoja ja rituaalipaikkoja jotka sittemmin peitettiin kirkoilla. Noita topografiakarttoja tutkimalla voi huomata että jää tosiaan jätti melko symmetrisiä ja tasajaoilla muodostuneita paikkoja.

Tuo nyt vaan on sit ihan tuulesta temmattu ajatus mikä on syntynyt flunssasta tukkoisten aivojeni syövereissä. Voihan olla että kun pää selkenee (räkä vähenee) niin oon aivan eri mieltä :?