Sivu 1/1
50 / 4000
Lähetetty: 27 Elo 2010, 12:16
Kirjoittaja TAZ
Eilen kävin pikaisesti luutimassa paria pienempää uimarantaa. Löydöissä ei sinänsä ollut mitään ihmeellistä: muutama lantti ja ohut hopeasormus. Se olikin sitten meikäläisen 50. maasta kaivettu hopeasormus.
Tässä on näitä parhaita helyjä laitettuna samaan laatikkoon. Oikeanpuoleisimman hopeasormusjonon kolme alinta sormusta ovat paremman puoliskon löytöjä, samoin kuin sormustin.
Pari päivää aiemmin tuli täyteen toinenkin tasaluku kun maasta nousi 4000. kolikko
-TAZ-
Lähetetty: 27 Elo 2010, 13:37
Kirjoittaja Leijona
Komialta näyttää. Onneksi olkoon
Lähetetty: 27 Elo 2010, 14:10
Kirjoittaja Rover
Onko nuo kaikki tämän kesän löytöjä, vai onko osa vuosien varrella löydetty? Mutta hienoja ovat
Lähetetty: 27 Elo 2010, 14:36
Kirjoittaja TAZ
Rover kirjoitti:Onko nuo kaikki tämän kesän löytöjä, vai onko osa vuosien varrella löydetty? Mutta hienoja ovat
Tässä on löydöt kausilta 2009 ja 2010.
-TAZ-
Lähetetty: 27 Elo 2010, 23:21
Kirjoittaja MK
Täytyy hattua nostaa. Itse pari vuotta nyt harrastaneena, enkä ole löytänyt muistaakseni kuin yhden sormuksen ja sekin oli rihkamaa.
Lähetetty: 28 Elo 2010, 08:29
Kirjoittaja patti
On hieno setti, onneksi olkoon! Oletko muuten laskenut montako tuntia tuohon on vierähtänyt?
Lähetetty: 28 Elo 2010, 11:18
Kirjoittaja Keseppa
Hieno satsi. Vaikka taas toissapäivänä löysin yhen hopeisen rinkulan niin kaukana perässä tullaan. Onnittelut.
Tunteja ei muuten kannata missään nimessä laskea
Lähetetty: 28 Elo 2010, 15:37
Kirjoittaja patti
Keseppa kirjoitti:Tunteja ei muuten kannata missään nimessä laskea
Paitsi jos ne tunnit ottaa positiivisena juttuna eli kuinka paljon tätä upeaa hommaa on SAANUT tehdä
Lähetetty: 28 Elo 2010, 20:16
Kirjoittaja joosekoo
niin tai laske vaikka se liikunta tunteina, niin voit kertoa muille kuinka innokas olet ulkoilemaan
Lähetetty: 28 Elo 2010, 22:53
Kirjoittaja TAZ
Kiitoksia onnitteluista.
Tunteja en ole laskenut, mutta tähän helymäärään pääsemiseksi piipparia on ulkoilutettu 176 päivänä ja jos laskee muutaman tunnin per reissu, niin aikaa huispatessa on mennyt aika paljon
-TAZ-
Lähetetty: 29 Elo 2010, 19:48
Kirjoittaja patti
Yksi sormus joka 3.5 ulkoilutus, aika uskomattoman hyvä tulos! Osaatkos muuten sanoa Garretilla ja E-Tracilla löydettyjen sormusten määrää ja niiden suhdetta etsimen ulkoilutuskertoihin? Eli onko E-Trac persompi hopealle kuin Garrett?
t. patti
ps. löysin tänään toisen hopeasormukseni - hiukan huonommalla osumaprosentilla kuin sulla
Lähetetty: 30 Elo 2010, 11:25
Kirjoittaja TAZ
Olen nyt luutinut kauden Garretilla ja kauden E-tracilla. Hopeasormukset on E-tracin hyväksi 27-23, toisaalta kultasormuksissa Garrett johtaa 2-0. Eli likipitäen tasoissa mennään, mutta tätä kautta on vielä jäljellä eli vielä se E-trac ehtii muutaman rinkulan löytää, jos vaan tuuri käy.
E-trac ei ole persompi hopealle kuin ACE. En usko, että monikaan noista E-tracilla löydetyistä sormuksista olisi jäänyt Garretillakaan maahan. Rantsuistahan nuo kaikki on kaivettu, eikä mikään näistä ollut määrättömän syvällä. Ehkä E-tracilla ehtii kuitenkin samassa ajassa tutkimaan isomman alueen kuin ACE:lla johtuen isommasta kelasta, jolloin se löytötodennäköisyyskin kasvaa. Samaten E-tracin parempi erottelu vähentää roskien kaivuuta.
-TAZ-
Lähetetty: 30 Elo 2010, 11:48
Kirjoittaja Seamon
Todella vaikuttava kokoelma. Jos sinulla on tahtoa ja aikaa kertoa hyviä vinkkejä, niin luulen että me muut voisimme ottaa hyviä neuvoja vastaan. Minä ainakin lupaan lukea hartaudella kaikki vihjeet mitä olet ehtinyt omaksumaan sitten harrastuksen aloittamisen.
IKL-Sormus
Lähetetty: 03 Syys 2010, 10:01
Kirjoittaja jukoli76
Tuo IKL-sormus on hieno löytö. Harmi, että siitä on kultaiset ketjun lenkit lähteneet, mutta niin ne on suurimmasta osasta. Ilman niitäkin arvo on siinä 40€-90€.
Re: IKL-Sormus
Lähetetty: 03 Syys 2010, 10:34
Kirjoittaja TAZ
jukoli76 kirjoitti:Tuo IKL-sormus on hieno löytö. Harmi, että siitä on kultaiset ketjun lenkit lähteneet
Niinpä,” ketju ” taisi jäädä sinne maahan, kun en älynnyt rapaista sormusta riittävän hyvin paikan päällä tutkia taikka pestä ja löytöpaikallakin oli vielä järvenranta alle 10 metrin päässä. Olkoon tämä tämä siis opiksi kaikille.
Kun löytyy esim. koru taikka sormus, niin se kannattaa syynätä tarkkaan siinä paikan päällä ja tarkistaa, onko löytö ehjä, vai puuttuuko siitä osia, kiviä, tms. Jos puutuu, niin ne ovat todennäköisesti vielä siinä kuopassa mistä löytö nousi ja sillä hetkellä voit vielä löytää ne. Kaikkein pienimmät osat ja ohuimmat ketjut eivät välttämättä ”näy” etsimellä, mutta hyvällä pinpointterilla saattavat "näkyä". Kannattaa siis sohia pointterilla sinne kuoppaan. Tämä siis pätee etenkin rannalla / metsässä. Pellolla hajaantuneet korut ym. löydöt yleensä leviävät maanmuokkausen yhteydessä ties minne.
-TAZ-