Poliisien käyttämät laitteet

C- Scope, Garrett, Minelab, Viking, Whites, Fisher, Tesoro, Bounty Hunter ja muut metallinilmaisin merkit. Kerro kokemuksista, kirjoita arvio. Oletko hankkimassa uutta laitetta. Motion vai non-motion ilmaisin? Kaikkea metallinpaljastimista.
iippoz
Viestit: 28
Liittynyt: 10 Huhti 2017, 12:59
Paikkakunta: Raahe

Poliisien käyttämät laitteet

Viesti Kirjoittaja iippoz » 10 Helmi 2020, 23:13

Hei, Onko foorumilaisilla tietoa poliisien (tai puolustusvoimien) käyttämistä laitteista? Mitä merkkiä ja mallia käyttävät ja ovatko ne sitten erityisen hyviä, jos viranomaiskäyttöön soveltuvia. Budjetti tässä hintaluokassa tuskin lienee esteenä ja voiko laitteita kuinka pitkälle muokata kuluttajamalleja paremmiksi keloilla, ohjelmistoilla, vai ovatko samaa tavaraa?

Jos tietoa on, niin onko kellään itsellä vastaavia laitteita käytössä ja miten käytännössä toimivat? Poliisilla / puolustusvoimilla voisi olla myös erikoistarpeita tunnistuksen suhteen, eli kuinka paljon metallinpaljastimia voidaan tuunata tiettyyn tarkoitukseen sopiviksi esim. kelojen suhteen tai ohjelmallisesti?

Pieni kela, iso kela, CC, DD, jne. saadaan tarkkuutta tai syvyyttä jne. mutta niin kuka tahansa. Netistä valmiita profiileita, mutta niin muutkin. Joissain laitteissa voi lisätä tehoa ja saada lisää syvyyttä akkukeston kustannuksella jne. Ja sitten ihan erikseen nämä vehkeet kaapeleiden tunnistamiseen yms. mutta onko viranomaisvehkeissä jotain ominaisuuksia tai kykyä, jota Matti Meikäläinen ei saa ostettua?

Tuossa tuli vastaan esim. kun Tampereella tutkittiin murhaa ja julkisuuteen seuraava kuva julkaistu, niin voiko vaikka tuon kelan perusteella arvailla, mikä laite kyseessä?

https://murha.info/rikosfoorumi/downloa ... hp?id=9991

(esim. omassa kelan puolat ovat erilaiset, varren paksunnokset erilaiset ja itsellä paksu harmaa johto kiertelee kelasta keskusyksikköön teleskooppivartta pitkin, mutta tuossa ei sellaista erotu kuin isolla lenkillä vasta ylhäällä (kulkeeko johto varren sisässä vai kela langattomasti yhteydessä yksikköön (jos sellaisia on). (näkyväkin osa johdosta ohuempi ja tummempi, eli heti monta eroavaisuutta vaikka omaan laitteeseen, silloin varmaan moneen muuhunkin, mistä voisi lähteä tunnistamaan).
GM 5+ / 9" spider DD
Garrett Pro-pointer AT