Museoviraston arkeologin toive myös r.kautta tuoreemmista löydöistä

Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, kun harrastaa metallinetsintää. Missä saa ja missä ei saa etsiä? Pitääkö kysyä lupa etsintään ja mistä luvan voi kysyä?
Avatar
iipi
Viestit: 21
Liittynyt: 21 Elo 2017, 23:38
Paikkakunta: Sydän-Satakunta ja joskus Mouhijärvi

Museoviraston arkeologin toive myös r.kautta tuoreemmista löydöistä

Viesti Kirjoittaja iipi »

SME ry:n ja Pirkanmaan maakuntamuseon yhteisesti järjestämässä luentosarjassa lauantain 25.1.2020 kuuntelimme mielenkiinnolla meidän toimintaamme hyvin tuntevien arkeologien esityksiä. Erityisesti haluan kuitenkin kertoa kaikille mitä Sami Ranisen puheenvuorosta jäi itseäkin askarruttamaan: Suomessa on vielä alueita, joilta ei tunneta rautakautisia löytöjä. Ilpparin valossa se näytti jopa oudolta...

Raninenhan toivoi, että kaikki tuoreemmatkin (kuin rautakautiset tms) löydöt ilmoitetaan, jotta Ilpparista saadaan käsitys, missä metallinetsijät liikkuvat = joko rautakautta ei ole alueella, josta ilppari-ilmot puuttuvat, tai metallinetsintää ei ole alueella ollenkaan...

jos metallinetsintää on, eikä rautakautta löydy, on todennäköisempää, että siellä seudulla sitten ei todella ole rautakautta.

Rautakauden löydöt kun ovat kasvaneet metallinetsijöiden ansioista huomattavasti, ja näin myös arkeologinen tietämys. Eli tuoreetkin löydöt kannattaa ilpata, vaikka tiedetään että MV ei niitä halua. Tietävät kuitenkin, missä liikutaan ja minkä ajan löytöjä sieltä nousee.

Jos vaikka merkkaa ilppariin alueen ja ottaa yhden kuvan alueen löydöistä, sekin kertoo jo paljon. :)
SME Satakunnan osaston muijia
Käytössä Minelab X-terra 305 (ja joskus myös lapio :D )
~piippailu on parasta porukassa ~
https://www.facebook.com/groups/1800006973592153/