Karjalasta "kajahtaa"

Olipa löytämäsi aarre sitten pieni tai suuri, nappi tai kolikko, tämä on paikka missä voit siitä kertoa mahdollisen kuvan kera.
Avatar
Teutori
Metallinetsijä
Viestit: 183
Liittynyt: 09 Touko 2018, 11:55
Paikkakunta: Riitamaa

Karjalasta "kajahtaa"

Viesti Kirjoittaja Teutori » 06 Marras 2019, 19:50

On aina niin mielenkiintoista ja usein jopa kateutta herättävää tälläkin foorumilla lukea ja katsella kuvia toisten löydöistä.
Jotkut löytävät heinähäkeittäin tipparahoja, plootuja, klippinkejä, keihäänkärkiä, kultaa ja jalokivennäisiä maan kätköistä. Tiedän että ei tule vaivatta vapaus, eikä löydöt kaivamatta, ison työn takana kaikki löydöt yleensä ovat sen pullonkorkki ja kaljatölkinlenkki-roskan keskellä.
Kun nyt maa ja järvi on jo jäässä, niin tuonpa kuitenkin hienojen löytöjen rinnalle nähtäville toisenlaisenkin totuuden aloittelevan huispaajan kahden kesän löydöistä täältä riitamaan rannoilta, pelloilta ja metsistä. Jotain nyt kuitenkin em. korkkien lisäksi...

Kuva

Kolikoita, pari 1700-luvun öreä, markkoja eri vuosikymmeniltä, ulkomailtakin tullutta jotakin ja pari hopeaakin; sormus ja korvis. Lisäksi ihan kuranttia €urorahaa n. 35€.

Kuva

Toinen öre mahottoman huonossa kunnossa, F.R.S kuitenkin erottuu...

Kuva

Kuva

Kaikenlaista muuta...

Mutta talven jälkeen tulee taas uusi kesä ja piippailu jatkunee paremmalla onnella, jos edes 1600 luvulle pääsisi, mikä näillä seuduilla saattaa olla kaukaa haettu haave.
Garrett ACE 400i
Gold Hunter
_______________________________________
Öre 1720
Öre 17XX (F.R.S/1720-51)

Avatar
Kätkäläinen
Kunniajäsen
Viestit: 1787
Liittynyt: 19 Touko 2011, 15:53
Paikkakunta: Pälkäne

Re: Karjalasta "kajahtaa"

Viesti Kirjoittaja Kätkäläinen » 10 Marras 2019, 10:08

Kyllä ne löydöt pääsääntöisesti on vaatimattomia, mutta etsijöitä on jo niin paljon et palstalle tulee niitä "parempia" löytöjä laitettua.
Satunnainen palstan lukia saa varmasti väärän kuvan harrastuksesta. Ps. sulla normaalin hienot löydöt :D

Vastaa Viestiin