Kauden 2019 kolme parhainta!

Saiko löytösi pulssin nousemaan? Kimalteleeko sormus kultaisena vai hopeisena? Piteletko kädessäsi satoja vuotta vanhaa kolikkoa? Kerro ja näytä.
Avatar
iipe
Kunniajäsen
Viestit: 3323
Liittynyt: 25 Marras 2011, 12:36
Paikkakunta: Pori

Kauden 2019 kolme parhainta!

Viesti Kirjoittaja iipe »

Kausi 2019
Tämä ei ole kilpailu, vaan jokainen saa esittää tässä ketjussa omat kolme kauden parasta löytöään. Ketjuun ei kommentoida, vaan käyttäjät esittelevät omasta mielestään omat parhaimmat löytönsä (3 kpl.) Ehdoton edellytys on, että löydöistä on kuvat. Omia fiiliksiään löydöistä ja kaudesta saa mielellään kertoa viestissään kuvien kanssa. Kommentointi muiden viesteihin on siis kielletty ja kaikki kommentit tullaan poistamaan. Eli editoikaa omaan viestiinne jos se sitä vaatii.

Idea siis on, että saadaan mukava kuvagalleria, josta voi katsella helposti harrastelijoiden kauden huippulöydöt. Tämä ei siis ole kilpailu, vaan omien löytöjen esittely ja toivottavasti moni uskaltautuu omat top 3 löytöään tänne laittamaan.

Ketjussa on nasta ensi kauden alkuun, eli huhtikuun paikkeille. Sen jälkeen jos ketju näyttää tarpeelliselta, niin kausittain tulee uusi ketju samalla aiheella, mutta edellisen ketjun nasta poistetaan.

Ketjuun voi siis jo laittaa omia parhaimpia löytöjään, vaikka kausi on kesken ja parempien löytöjen sattuessa, editoikaa ne omaan viestiinne.

2014: viewtopic.php?f=3&t=12630&p=136282&hili ... ta#p136282

2013: viewtopic.php?f=3&t=11259&hilit=Kauden+kolme+parhainta
Taivas varjele mitä sieltä tulee!
moderaattori
SteelShot
Innostunut Etsijä
Viestit: 66
Liittynyt: 01 Heinä 2019, 16:58
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Re: Kauden 2019 kolme parhainta!

Viesti Kirjoittaja SteelShot »

Tämä ensimmäinen kauteni jäi vain kolmen kuukauden mittaiseksi mutta silti olen erittäin tyytyväinen löytöihini :D Tässä omat top 3:

1. 4 Mark klipping vuodelta 1571, hopeaa. Tämä löytö tulee varmasti olemaan kärkipäässä itselläni useamman kauden :D

Kuva

Kuva

2. 1 Hvid - Christian I 1448-1481, hopeaa. Tähän astisistani löydöistä vanhin, kamppailee ykköspaikasta hopeaklippingin kanssa

Kuva

Kuva

3. 2 öre 1573, hopeaa/kuparia.
Hyväkuntoinen 2 öre 1500-luvulta, veti kyllä suun leveään hymyyn :D

Kuva

Kuva
XP Deus
‐-----------------
- 1605 4 Mark - Karl IX
- 1571 4 Mark hopea klippinki
- 1448 - 1481 1 Hvid - Christian I
- 2 öre 1573
- 2 öre 1591
------------------
Käy tilaamassa metallinetsintä Youtube kanavani: www.youtube.com/c/ramsundi
Avatar
Fisherman
Kunniajäsen
Viestit: 1696
Liittynyt: 18 Elo 2011, 20:15
Paikkakunta: Tampere

Re: Kauden 2019 kolme parhainta!

Viesti Kirjoittaja Fisherman »

Kuva
Näistä maisemista kesän parhaat, eikä ollut maisemakaan hullumpi.

Kuva
Säväyttävin löytö tuli päivänvaloon jo alkukaudesta keihäänkärjen muodossa. Kuvassa kärki on Museoviraston koekaivausryhmän esiinkaivamana. Pituutta kärjellä 55,5cm!
Pieni pettymys oli kun kalmistoksikin arvellulta paikalta ei löytynyt mitään muuta.

Kuva
Kauden toiseksi parhaaksi arpa valitsi muutamista rautakautisista tämän helmenjakajaksi (helminauhan jakajaksi) nimetyn esineen. Liekkö ihan uniikki kun vastaavaa en ole nähnyt missään muualla? Museovirasto ei ole vielä löytöä kommentoinut.

Kuva
Tämä löytö yllätti sekä löytäjänsä että maanomistajan. Sormus ehti olla lähes päivälleen 51 vuotta maan povessa. Kohta kihlajaistensa jälkeen nuoren viljelijän traktori oli juuttunut sarkaojaan ja sormus oli kadonnut traktoria ojasta kaivaessa.
Tunteet olivat pinnassa kun sormus palautui nyt jo iäkkäälle omistajalleen.
Viimeksi muokannut Fisherman, 08 Marras 2019, 17:24. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
-Xp Deus
-Garrett At Pro
Vanhin löytö kivikaudelta, + kupurasolkia, punnuksia, nuolenkärkiä, keihäänkärki (55,5 cm), dirhemeitä, kirveitä ym. n. 400-1100 jKr
Paras löytö on tämä harrastus
MPE ry
Hank da Silva
Metallinetsijä
Viestit: 475
Liittynyt: 16 Joulu 2013, 13:16
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa

Re: Kauden 2019 kolme parhainta!

Viesti Kirjoittaja Hank da Silva »

Kuva
Kustaa vaasa 1/2 markkaa.
Kuva
1 hvid Hans tai Cristian. Henkilökohtainen ennätys.
Kuva
Erik xiv 1566. Oli vaikea valita kauden kolmanneksi paras, mutta päädyin tähän.
24 vuotta tonkimista ja jatkuu....
Avatar
Haarukka
Kunniajäsen
Viestit: 3354
Liittynyt: 03 Huhti 2014, 18:40
Paikkakunta: Raahe

Re: Kauden 2019 kolme parhainta!

Viesti Kirjoittaja Haarukka »

Kuva

Ensimmäinen löytämäni ehyt valettu kello

1960-luvun "hopeamarkka". Ensimmäinen laatuaan minulle, vaikka kilokaupalla löytänyt muuten 1963 jälkeistä markka-aikaa. Tuo vieläpä kahlaamalla.

Kauden suurin kultasormus. Mitoiltaan muutenkin suurin, mutta niin ohut että painonsa puolesta ei.
"Älä ole kateellinen metallinetsijälle hännen löydöistää, vaan siitä kuinka paljon aikaa ja rahaa hänellä on käytettävissä harrastukseensa"
Mun metallinpaljastin videot: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... m8NQ_BKa8G
HannuM
Metallinetsijä
Viestit: 410
Liittynyt: 01 Kesä 2019, 18:40
Paikkakunta: Oulu

Re: Kauden 2019 kolme parhainta!

Viesti Kirjoittaja HannuM »

Kuva
Kuva
Kuva
Siinäpä ehkä oma top. 3 tältä kaudelta. Löydöt kuvattuna tuoreeltaan löytöhetkellä...Kultasormus vuodelta 1924 oli ehkä sykähdyttävin löytö. Toki näin aloittelevana harrastajana saa kiksejä aina kun löytää jotain "uutta" vanhaa tai muuten mielenkiintoista. Hyvä kausi oli mielestäni muutenkin ja paljon tuli löytöjä, joista keskusteltu täällä foorumillakin. Innolla odotan ensi kevättä!
joogahainen
Viestit: 22
Liittynyt: 12 Huhti 2017, 11:30
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kauden 2019 kolme parhainta!

Viesti Kirjoittaja joogahainen »

Eipä ole tullut tänne mitään kirjoiteltua pitkiin aikoihin, kun on piippaushommista juttelu tapahtunut vain tuolla Facebookin yms puolella.

No sen kunniaksi viimevuoden parhaat löydöt — oli kyllä vaikea valikoida kolme, poimin sellaisia jotka itseä säväytti eniten vaikkei kaikki välttämättä niin wanhoja olekaan :)

1. Putkikirves, todennäköisesti esiroomalaista
Kuva
Erittäin mielenkiintoinen löytö ja vielä mielenkiintoisempi konteksti & löytöpaikka, jonne keväällä palataan ammattilaisten kanssa vähän tutkimaan tarkemmin. Meikäläisen vanhin löytö harrastus-uralla.

2. "Naamanappi", ajoitus ja tarkempi käyttötarkoitus tuntematon
Kuva
Odin, Väinämöinen vai Meksikolainen vapaapainija? Ehdottomasti hauska ja mielikuvitusta herättävä löytö vaikkei todennäköisesti maailman vanhin vempula olekaan. Itse olen arvellut tätä viimeaikoina jonkinlaiseksi veitsen tms päätyhelaksi joka tuosta pitkästä kiinnitystapista on lyöty kiinni kahvan läpi.

3. Lisää outoja naamoja, ajoitus ja käyttötarkoitus tuntematon
Kuva
Jos edellinen naama oli erikoinen, tämä kaveri on vieläkin erikoisempi tapaus. Norpan, Cockerspanielin ja lepakon hybridi jossa neliön muotoinen "kahvan sovitus -reikä" toisessa päässä. Kävelykepin pää, metsästyspuukon tai tikarin päätyhela, oven kolkutin - who knows? Miekan kahvan koristepääksikin on joku veikannut mutta niissä yleensä oleva ruodon kiinnitysreikä puuttuu päälaelta.

Löydöistä 2 ja 3 löytyi samalta vanhalta pellolta, epäilen että kyseisillä kulmilla on asunut joku vähän luovempi kyläseppä jolla on ollut kova kiinnostus yrmyihin naamoihin. Ehkä pitää tehdä näistä + muista hyvistä 2019 löydöistä vielä erillinen postaus niin saa kommentoida jos joku täällä keksii noille käyttötarkoitusta tai ajoitusta.

Kaikenkaikkiaan 2019 oli itselle aktiivisin piippausvuosi tähän mennessä, ja toivottavasti 2020 tulee olemaan vielä aktiivisempi!
Vastaa Viestiin