Tälläistä messinkistä vempelettä ihmeteltiin,museossa väittivät tukkisaksiksi.kahvan pituus noin 40 cm,ei valmistajan leimoja.paikallisen keräilijän jäämistöä,perilliset olisi kiitollisia tiedosta mikä ja mihin käytettiin.
Sen verran tukkisaksia nähneenä voin sanoa että tukkisakset nuo ei ole , on siihen hommaan liian heiveröiset . Selkeästi kärjistä puuttuu jotakin tai on olleet niistä kiinnitettynä johonkin , tulee jotenkin mieleen että liittyisiköhän nuo jotenkin takkaan tai johonkin tulisiaan. Kokeile tehdä hakuja Googlen käänteisillä kuvahaulla .
150 %:n varmuudella ei ole tukkisakset. On jotenkin sellainen mielikuva että olisin joskus nähnyt tuollaisen livenäkin jossain, en käytössä kuitenkaan. Sanoisin että on jonkinlainen levitin, puhtaasti työkalu kuitenkin.
Jos oletetaan että tuo olisi roikkunut noista hampaistaan kiinni kahdessa eri kappaleessa.
Kappaleet ovat pyrkineet poispäin toisistaan ja tuota poljnta jalalla painamalla kappaleet olisivat
tulleet lähemmäs toisiaan. Poljin vapauttamalla kappaleet olisivat taas palanneet poispäin.
Ehkä liikkuvat osat olivat kiinni vielä jossakin välittäjätangossa tms.
Kyseessä olisi siis jonkinlainen kytkinpoljin.
Tuossa varressa on tuo tasainen kohta, oliko siinä joku ohjuri ympärillä?
Näin poljin olisi pysynyt paikoillaan.
Aikammattitaidotonta väkeä museossa, väitetään tukkisaksiksi! Omistan tukkisakseja 4 kpl ja taatusti kuvan esine ei ole sellaineen! Mikälie lekurin kylkiluiden avarrin tai vastaava jolla avarretaan/venytetään!
Ace Garret 250+Exelrattor DD 10/14kela.
Golden Mask 4+ 10,5 kela
Garretin pro pointter.
Vanhin kolikko 1748 öre, hopiaa ym ja maasta nostettua rautaa yli 160 kiloa!
Vähän kyllä silti itsekin epäilen käyttötarkoitusta, mutta ehkä tuo on jossain rankakasan pöyhinnässä voinut toimiakin. Kuvasta sai ensin käsityksen, että olisi paljon pienempi härveli.
Uskallan kyllä väitää että ton Finnan tunnistaja on erehtynyt! (saksiosan kärjen suurin sisäleveys avattuna 13,5 cm.) Tuolla mitalla tukkisaksioletus jää pois! Pientavarankin eli propsien saksissa oli terävät, koukkumaiset väkäset jotka pureutui puuhun
Ace Garret 250+Exelrattor DD 10/14kela.
Golden Mask 4+ 10,5 kela
Garretin pro pointter.
Vanhin kolikko 1748 öre, hopiaa ym ja maasta nostettua rautaa yli 160 kiloa!
C.SCOPE Newforce R1(veteraani)
Fisher F75 SE
Paras löytö. Hannin aarre(64 hopearahaa ja kullattu hopeavyö)
Muuta. Mineraalien etsintää vuosikymmeniä, jalometallit-malmit ja muut mineraalit.
TTK71 kirjoitti:kyllä nuo finnan pinotavarasakset näyttää samanlaisilta.ihmettelen kyllä noin pitkää kahvaosaa.
Johtuen siitä että finnan arvaus on täysin metsässä... Muaahahaha kita aukee 13,5cm,, vau mikä pölli ja vielä tukkeja mainitaan..
Jos nuo ovat pinotavarasaksia , niin silloin miun perse on piano...
TTK71 kirjoitti:kyllä nuo finnan pinotavarasakset näyttää samanlaisilta.ihmettelen kyllä noin pitkää kahvaosaa.
Johtuen siitä että finnan arvaus on täysin metsässä... Muaahahaha kita aukee 13,5cm,, vau mikä pölli ja vielä tukkeja mainitaan..
Jos nuo ovat pinotavarasaksia , niin silloin miun perse on piano...
Repesin täysin
Finnalla on ollut töissä joku kesäharjoittelija joka ei ole tukkisaksia koskaan nähnytkään. Tuollaisella työkalulla ei ole siinä työssä mitään tekemistä, paljain käsin pinoaa nopeammin Mietin että voisi olla joku jarrukahva tai poljin, jarrupalat kuuluisivat tuonne kidan päihin ja kita jarrurummun sisään. Mutta hankala on esine tunnistaa.
Rupesin miettimään miksi minulle tuli mielleyhtymä että olisi joku helan levyn nostin;
Noissa levyissä jossain on tuollainen neliöreikä ja mielestäni olen nähnyt sellaisenkin jossa on sellainen neilöhahloreikä, joten jotenkin aivoni reseptorit yhdistivät nämä kaksi asiaa yhdeksi:
Itsellä tulee ensiksi mieleen joku ansarautojenviritystyökalu. Kuten tuolla sivulla trap setting tool mutta vain hienommin koristeltuna. http://www.trapinator.com/doc-series/
Senverran on tukki/juontosaksia tullu käytettyä että sellainen tuo ei ole,ei tukki/maatalouskalut ollu koskaan noin koristeellisia,sepät niitä aluksi takoivat ja sitten teollisesti tehtiin,ei sinä ollut aikaa/varaa tehdä mitään hienoja kiemuroita.
Ennemmin menee hiukka kalliimman työn puolelle,tuo lääketieteen kalu oli hyvä idea tms...
Pakko osallistua myös tähän tietovisaan Tämä on tosiaan omia arvailua mutta 40cm pituuden puolesta tuolla nostaisi vaikka viemärinkannen. Mekanismi selvästi toimii niin että kun kahvasta nostaa niin leuat levittävät ja tarraavat kiinni jostain kolosta. Sopisi hyvin isompien hellankansien nosteluun niinkuin olvinjanoisin totesikin.
Sehän se, hieno suoritus! "Tire bead breaker" on siis vehkeen nimitys Ameriikassa. Joku voisi vinkata metsämuseo Lustolle, että miettivät uudelleen "tukkisaksiensa" käyttötarkoitusta
Loistava tunnistus. Ei ole valitettavasti ensimmäinen kerta, kun joku museokapine oli luokiteltu väärin.
Aina jaksaa huvittaa sekin kerta reilu viitisen vuotta sitten, kun museoissa merovinkiaikaisina kelloriipuksina pidetyt esineet paljastuivat tämän foorumin käyttäjien avulla pelkiksi 1800-luvun merimiespiipujen "hatuiksi". Toivottavasti edes se alkuperäinen luokitus olisi ehditty jo korjaamaan tähän mennessä.
Tuolla jenkkisivustolla oli tää kyseinen laite viimesenä, joku oli ostanut ja kokeillut käyttää eikä ollut keksinyt miten toimii. Joku oli sitä sielläkin kommentoinut että voisi olla lääketieteellinen väline . Mutta jos ei pidäkään vartta kädessä niinukuin muissa vastaavissa tuolla sivustolla, vaan asettaa varren maahan, polkee sen päälle ja pitää rengasta kädessä niin varmaankin toimisi hyvin.
Pisteet Päälyäijälle!
Ihmettelin vielä noita neliön muotoisia ulokkeita sivuille päin, joita ei ollut noissa T-Fordin rengastyökaluissa.
Voisiko tämä olla sitten hiukan kehittynempi malli, jolla voitiin kumiosan käsittelyn lisäksi suurentaa/pienentää myös vannetta.
Google haulla split trim tool löytyy siihen omanlaisensa työvälineitä. Eli vanne ei ollut yhtenäinen. http://www.mtfca.com/discus/messages/822076/839806.html
Tuolla näkyy kuvassa kuinka vannetta säädetään.
En löytänyt kuvaa jossa juuri tätä työkalua olisi vanteen säätöön käytetty, eli vielä säilyy pieni mysteeri noiden tappien käyttötarkoituksen osalta.