Tota noin. Hylsyn perien kannassa olevat kolme koloa eivät ole sorvin kiinnityspisteita vaan kolmisarvisen nallinpoistoavaimen tartunta reikiä.
Siis iskunallin. ko hylsyn perät ovat kartussilaukauksen hylsyistä.
Iskunalli poistamalla voitiin
ko. hylsyjä käyttää uudelleen.
Jos yhtään tietäs mitoista niin vois haarukoida jopa ko. aseiden tarkempia tietoja.
Totanoin taas. Tykistöaseissahan on jo pitkän perinteen ja tarpeen mukaan (suustaladattavat poislukien) kolmea eri laukaus tyyppiä.
Ensimmäinen ja vanhin on irtopanoslaukaus jossa ekaks kranaatti työnnetään putkeen siten että se johtorenkaastaan tarttuu putken rihlaukseen.
Sitten sen perään mätetään (ampumaetäisyydestä riippuen) tarvittava määrä ruutipusseja. Ok. kaikki hyvin rojut on putkessa ja eikun lukko kiinni ja lukkoon kitkanalli ja nykäys narusta niin jopa possahtaa.
Sitte toinen. se taas on kartussilaukaus jossa taas kuten edellä lykätään kranaatti kiinni rihloihin mutta...
itte paukkuna toimiikin messinkihylsyyn laitetut ruutipussit ja alun koko laukaukselle saa aikaan kartussin hylsyn perässä oleva iskunalli johon lukossa oleva piikki iskee.
Ja kolmas... Patruunalaukaus. Siinä niin ammus kuin hylsy ja hylsyn sisältämä ruuti ovat samassa paketissa joka vaan lykätään putkeen ja lukko kiinni ja iskuri lyömään hylsyn perässä olevaan iskunalliin niin jopa lähtee.
Tossa ny vähä ns. virallistakin tiatoo.:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tykist%C3%B6 .