Tänään oltiin viiden yhdistyksen jäsenen voimin(JN, Sulikka, Pegu69, Fuldamobil ja brosse), mahtavassa paikassa suorittamassa etsintöjä, sää ja maisemat olivat mahtavia. Löydöt olivat taas merovingiaikaa (600-800AD) ja yksi löydöistä on sellainen esine jollaista kukaan ryhmästä ei olllut aiemmin nähnyt, tyyli viittaa Permiläisiin tai Vatjalaisiin esineisiin elikkä tuonne idän suuntaan? Kolmessa ensimmäisessä kuvassa yllä mainittu esine varmaankin naisen korustoon kuuluva, erittäin hyvin säilynyt riipus tai solki(brosse), vastaavaa ei varmaankaan ole montaakaan jos yhtään Suomesta aiemmin löytynyt? Korussa on mm. 3 kotkanpäätä ja muita hienoja koristeita. Neljäs kuva Fuldamobilin löytämä rapusolki ja viidennessä JN:n löytämä hevosriipuksen katkelma.
Vanhimmat löydöt rautakautta 300 - 1150/1300, vanhin kolikko dirhemi lyöty ennen v.833
XP Deus
Garrett Pro-Pointer
Kanta-Hämeen Menneisyyden Etsijät
Olenkin odottanut, milloin tulee esille foorumin ensimmäinen varma Permiläinen esine. Erittäin hyvin säilynyt Onnittelut
XP DĒUS. Varakoneena XP GoldMAXX Power V4+WS1+ muuta tarvittavaa.
Vanhin esinelöytö Suomesta: Vyönsoljen katkelma 550-800 jKr Nappisolki v. 600 jKr. Vanhin kolikko Suomesta: Dirhem Viikinkiajalta v.942-950 jKr.
On upea taideteos,Onnittelut löytäjälle.
Nyt kun löytyisi vastaavanlaisen niin tiedettäisiin suunta.Permiläisillä oli
kyllä tuo kotkanpäämalli muissakin erillaisissa koruissa.Onko tuo kiinteää valua vai jollain tapaa juotettu yhteen tuo "ranka"Kotkan nokka näyttäisi olevan niitattu?
Tuossa Permilaista tyyliä
Eläinten tyyli
Tunnettu Ural kultti valu on yksi salaperäinen monumentteja muinaisessa Ural ihmisiä. Tiede on tappiolla: kuka ja milloin on tehnyt näitä yllättäviä asioita salaperäinen kulttuuria? Ensimmäiset löydöt ovat päivättävä 4.-luvulla jKr "Golden Age" eläin- tyyli VII-IX-luvuilla. Tuolloin monimutkainen valettu koostumuksia on tehty lujittaminen ihmisiä, eläimiä, lintuja, ja fantastinen olentoja jossa monet ihmiset näkivät samankaltaisuus ulkomaalaisia. Vain yksiköissä Perm eläin tyyli on hybridi ihmisen ja hirven. Eläintuotteita tyyli on tarkoitettu eri tarkoituksiin. Jotkut niistä käytettiin muodossa suluissa-amuletteja ja tuli osa puku muu osa käytettiin kultti seremonioita. Suuria kokoelmia Perm eläimen tyyli yksiköt ovat saatavilla Eremitaasin (Pietarin) sekä Valtion historiallinen museo (Moskova), Permin kotiseutumuseo ja Cherdynsky alueella.
Viimeksi muokannut raiban, 18 Loka 2015, 22:49. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Vanhimmat kolikot:Saksalainen Penning v.1075,Kuningas Stephen v.1135.Dirhem v.754
Viikinkiaikainen hevosenkenkäsolki,kupurasolki,rannerengas ja ketjunkantaja ym.Ruotsalainen tippa.
Ja kaikki vasta alussa...........Minelab X-Terra 705 GoldPack
Kelpaisi kyllä tännekin noin hieno koru, mutta sitä vaan ihmettelin kun siinä ei näy ripustuslenkkiä tai reikää missään. Onko siis kyseessä edes riipus vai onkohan se vaatteeseen ommeltava koriste?
Eihän etupuoli vaan olekin takapuoli?? Jotenkin ei vaan natsaa että kotkanpäät ja jalat olisivat takana?
Tosta lenkistä on voinut vielä roikkua jotain?
On niitä ripustuslenkkejä joskus myös korujen keskelläkin ja eipä korun yläreunassa olisi ollut oikein tilaakaan kolmen pään takia. Koru on luultavasti valmistettu muotoilemalla malli mehiläisvahasta ja se on valettu sitten pronssiin savimuotissa.
Itseänikin kummastuttaa, että miksi lenkki on juuri tuolla puolella. Kaiken järjen mukaan lintujen nokat ja kynnet ovat ulospäin korun käyttäjästä silloin kaulassa pidettäessä, eli on jotenkin omituista laittaa myös naru tai vitja menemään etupuolen kautta, koska semmoinen painopiste saa korun kääntyilemään ja takertumaan vaatteisiin tai kantonyöriin aika helposti.
Mutta mikä minä olen neuvomaan muinaisia käsityöläisiä. kuka tykkää mistäkin tyylistä..
Astalo kirjoitti:On niitä ripustuslenkkejä joskus myös korujen keskelläkin ja eipä korun yläreunassa olisi ollut oikein tilaakaan kolmen pään takia. Koru on luultavasti valmistettu muotoilemalla malli mehiläisvahasta ja se on valettu sitten pronssiin savimuotissa.
Itseänikin kummastuttaa, että miksi lenkki on juuri tuolla puolella. Kaiken järjen mukaan lintujen nokat ja kynnet ovat ulospäin korun käyttäjästä silloin kaulassa pidettäessä, eli on jotenkin omituista laittaa myös naru tai vitja menemään etupuolen kautta, koska semmoinen painopiste saa korun kääntyilemään ja takertumaan vaatteisiin tai kantonyöriin aika helposti.
Mutta mikä minä olen neuvomaan muinaisia käsityöläisiä. kuka tykkää mistäkin tyylistä..
Koru on kuvioitu tarkoituksella molemminpuolin, joten arveluna on nyt ammattilaisten taholta että sitä on riiputettu vapaana, joko pääkoristeena tms. tiedä sitten.