Sivu 1/1
Suomen sota ja Napoleonin kootut seikkailut?
Lähetetty: 13 Tammi 2007, 11:08
Kirjoittaja jehu1
Tämmöiseen törmäsin tuossa päivänä eräänä ja menikin sitten moisten sotajoukkojen reitti melkein suoraan yli asuntoalueen...
http://www.pohjois-savonmuisti.fi/verkk ... tilsit.htm
Eli onko joku kenties perehtynyt moiseen sotaan tahi kulkureitteihin noina aikoina? Ainakin tässä liki olevat alueet on varsin kallioista ja tuskin kovin syvästä tarvii etsiä, mikäli maastoissa jotain on. Toki asutuksia joutuu hieman kiertelemään
Jynkän asuntoalue sekä alla oleva suurempi maastoalue....
"Sandels perusti Toivalaan asemapaikan ja puolustusasemia aina Jännevirralta Maaningalle saakka. Rintamasta tuli lähes 40 kilometrin mittainen"
Eli myös omilta lähialueilta historia paljastaa monia merkillisiä alueita. Tarkoittanee sitä, että koirat saavat ulkoilua moisissa maastoissa.
Jynkan taistelut
Lähetetty: 13 Tammi 2007, 12:18
Kirjoittaja Panda
Eikos Jynkanvuorella ollut jotain suomalaisten/Sandelssin ns. linjoja. Ja eikos siina lahdenpoukamassa talvella jonkinasteinen ihan kunnon rytakka pidetty. Olen kuullut etta siella Jynkanvuorella aikoinaan lapset leikkivat kanuunankuulilla tai vastaavilla ja pyorittelivat niita alas rinteita. Siella kannattaisi piipparin kanssa kayda.
Lähetetty: 13 Tammi 2007, 16:36
Kirjoittaja jehu1
Juu tuntuu olevan ollut puolustuslinja tosiaan siinä jynkänlahden tietämillä...
Pohjoisessa osassa, eli kelloniemi - itkonniemi - toivala ja siitä jopa maaningalle asti puolustuslinjaa...
Eli kyllä se nyt näyttää siltä, että pitänee kesäpäivät käytellä täällä kotinurkilla ja toki sitten viikonloppuisin etäänpänäkin.
Sen verran tuo 1808-1809 kiinnosti, että käväsin kirjastosta pari teosta aiheesta. Toki oli joitain muistelmateoksia koskien näitä savon alueen taisteluita, mutta kun osa oli niistä tehty jo 1886-->, niin yllätys kyllä ne ei ole lainattavissa kotio.
Mutta nyt on jäisen maan aikana hyvä perehtyä paikkoihin noin teoriassa ja käydä lenkkeilemässä maastoissa ja sitten kevään tullen ottaa etsin mukaan.
Vallitukset
Lähetetty: 13 Tammi 2007, 22:42
Kirjoittaja Marko38
Meillä on mökillä Heinävedellä selviä vallituksia rannoilla ja olisi kiva tietää jotain historiaa asiasta. Luulen sen olevan 1808-sodan rantapengerrystä. Järven poikki meni joskus 1300-luvulla Ruotsi-Venäjä raja. Täyssinän rauhan rajakivi on muutaman kilometrin päässä. Olisiko voineet taistella rannoilla?
Heinavesi
Lähetetty: 13 Tammi 2007, 23:03
Kirjoittaja Panda
Hmmm.. Itseaniakin alkoi kiinnostamaan. Viime kesana tuli siella pain liikuttua jonkun verran. Jotakin taisteluita siella on kayty. Asiasta luulisi ainakin kirjallisuutta loytyvan. Googlettamalla en akkisestaan mitaan loytanyt. Sen kyllakin etta siella on jotain kalliomaaluksia ja kivikautista asutusta kyllakin ollut. Kuulostaa erittain hyvalta piippari paikalta. Vilkkaan vesireitin varrelta taatusti loytyy pala historiaa
Perimätieto
Lähetetty: 13 Tammi 2007, 23:09
Kirjoittaja Marko38
Naapurin 90-vuotias mies kertoi tarinan läheisestä pahalammesta johon on haudattu ihmisiä ja siellä on jossain niin suuri rahakätkö jotta sitä ei saa edes lunastettua valtiolta. Näin hän kertoi ja olisi kiva joskus etsiä kätkö ja tiedä mitä sieltä löytyy.
Lähetetty: 13 Tammi 2007, 23:30
Kirjoittaja jehu1
Ilmeisesti tämä Pahalampi on Joensuun suuntaan Heinävedeltä? Noin 25km?
Hmm...
Lähetetty: 13 Tammi 2007, 23:39
Kirjoittaja Marko38
Onkohan paikat kovin tuttuja...???
Lähetetty: 13 Tammi 2007, 23:45
Kirjoittaja jehu1
Juu ei oo sillain muuten tuttuja, mutta on vaan tullu ajeltua aika monessa paikassa
Tarinakaan ei ole tuttu... Tokihan tuo ei hirveesti kierrä jos tuolla käy kesäpäivänä yhden päivän jalottelemassa ohikulkumatkalla.
Mätäkuun juttujako?
Lähetetty: 13 Tammi 2007, 23:52
Kirjoittaja Marko38
Voihan löytyä plootuja tai venäläisiä kuparirahoja muutama. Usein tarinoita liioitellaan eikä paikalta löydy mitään. Eräskin tieto liittyy salmeen upotetuista rahoista, mutta kuka niitä nyt veteen laittaisi.
Jynkän- ja Hiltulanlahti
Lähetetty: 14 Tammi 2007, 13:52
Kirjoittaja jehu1
Kävin tuossa käveleksimässä reilun tunnin noita jynkänlahden rantoja ja jynkänniemen puolella nousin jopa mäjelle asti. Maasto on loistavaa tonkimiseen kivipohjaisuutensa ja varsin vähäisen aluskasvillisuuden vuoksi.
Hiltulanlahdessa on muuten siinä koivuniemen kartanon mailla ja linjalla matkusjärvi - hiltulanlahti ollut niillä penkoilla linnottautuneena suomen sodan aikana joukkoja... Maasto peltomainen, eli varsin pehmeä kaivettava.
Lähetetty: 15 Maalis 2008, 22:17
Kirjoittaja Sawo
Milen kintoinen juttu ...
Kaverini piipparoivat maaningalla erästä peltoa ja löysivät siletä erittäin paljon mielen kiintoisia esineitä...
Ja tulipahan mieleeni tarina kalman saaresta Pisan vuoren lähistöltä ... (se on jo kai aikalailla piipparoitu)