Sivu 2/3
Lähetetty: 07 Marras 2009, 20:14
Kirjoittaja sudenkolo
Pari kylmää karhua kitusiin.
Lähetetty: 07 Marras 2009, 21:21
Kirjoittaja redxeye
koffia,budvardi,kahvii + muuta shittiä..............
Lähetetty: 07 Marras 2009, 21:24
Kirjoittaja ihis81
VSOP Juhla jubileums glögiä.
Hienostunut pakkasiltojen lämmittäjä
Lähetetty: 08 Marras 2009, 01:44
Kirjoittaja joosekoo
ompas täällä juoppoa sakkia....
minä juon vaan kahvia......
Lähetetty: 13 Marras 2009, 20:39
Kirjoittaja ihis81
Punaviiniä Mas Collet vuosikerta 2005, hinta 11€ sopii mielestäni chilin kanssa kuin nenä päähän, ja itse maustettuja cashewpähkinöitä.
Kahta eri makua: löylymaustettuja,
http://chilikauppa.fi/product_info.php? ... cts_id=297 Tämä on siis chilikastike, joka on chiliharrastajien keskuudessa suosittu ja tunnettu.
ja sitten omasekoituksella maustettuja: jossa on itsetehtyä savusuolaa, harold san partsia vaimikäseoli, nagaa, peruvian chinenseä,yellow fataliita, white bulletia,ja jotain nagan tyylistä jonka nimeä en nyt muista.
Nämä ovat siis chililajikkeita.
Lähetetty: 13 Marras 2009, 20:46
Kirjoittaja appenzell
Lagavulin, ja suolapähkinöitä.
Tyttöystäväni ilmoitti tänään ettei kyllä tiennyt ryhtyvänsä suhteeseen kuuskymppisen kanssa joka juo whiskyä ja harrastaa kolikonmetsästystä!
olen siis 26, mutta kuulemma ukkoutunut
Lähetetty: 13 Marras 2009, 20:48
Kirjoittaja Aarteenmetsästäjä
ihis81 kirjoitti:Punaviiniä Mas Collet vuosikerta 2005, hinta 11€ sopii mielestäni chilin kanssa kuin nenä päähän, ja itse maustettuja cashewpähkinöitä.
Kahta eri makua: löylymaustettuja,
http://chilikauppa.fi/product_info.php? ... cts_id=297 Tämä on siis chilikastike, joka on chiliharrastajien keskuudessa suosittu ja tunnettu.
ja sitten omasekoituksella maustettuja: jossa on itsetehtyä savusuolaa, harold san partsia vaimikäseoli, nagaa, peruvian chinenseä,yellow fataliita, white bulletia,ja jotain nagan tyylistä jonka nimeä en nyt muista.
Nämä ovat siis chililajikkeita.
Täällä onkin näköjään muitakin tulisista mausteista pitäviä! Itse en ole vielä Habanero Tabascoa tujumpaa tavaraa kokeillut, tuo on mennyt jo helposti kaikenlaisen ruuan kanssa. Olen katsellut poppamiehestä ja chilikaupasta eri kastikkeita, mitä joskus saattaisin ostaa.
Oikeanlainen kastike + oikeanlaiseen ruokaan, nam.
Lähetetty: 13 Marras 2009, 20:58
Kirjoittaja ihis81
No siinä tapauksessa voin suositella tuota Löylyä.
On todella hyvän makuista, mutta varovaisuutta annostelussa aloittelijalle.Tossahan on pullollisessa 44% maailman tulisinta chiliä.
Itse olen syönyt tuoreena maailman tulisinta chiliä, eli naga morichia. Ja voin sanoa että sen maku on todella hyvä.
Vaikka polte on helvetistäkin kovempaa, niin aina sitä on pakko syödä uudestaan.
Vähän lisätietoa chilistä,
http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=808841 koska kansa luulee että on vain yhtä chiliä, ja polte peittää ruoassa kaikki maut.Mutta tämä on harhaluuloa, koska chili korostaa makuja.
Ja tuolla on lisää tietoa
http://www.ess.fi/?article=245919
Muoks: Tabascoista parasta on chipotle Tabasco
Jos chilitouhut kiinnostaa, niin tuolta lisätietoa:
http://chilifoorumi.fi/index.php
Edit: tossa meikä syö yhtä maailman tulisinta chiliä, eli Trinidat Scorpion lajiketta.
http://www.youtube.com/watch?v=MLWSb6h6ltk
Ton ominaispiirteinä on että polte tulee pistävänä kuin scorpionin pisto kurkkuun, ja kuola erittyy
Lähetetty: 13 Marras 2009, 21:14
Kirjoittaja Etsijä82
ihis81 kirjoitti:No siinä tapauksessa voin suositella tuota Löylyä.
Muoks: Tabascoista parasta on chipotle Tabasco
Itsekkin tykkään tulisesta ruuasta,tabascoa tulee työnnettyä kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaan,pitäisi varmaan kokeilla tuota löytyä,koska tuo Original/habanero tabasco on vähän liian mietoa tavaraa.
Ikkunalla kasvaa muutama chili,mutta ainakaan tänä vuonna ei niistä mitään syntynyt kukinnasta huolimatta,jospa sitten ensi vuonna,jos ne talven yli selviävät.
Mites tuo chipotle Tabasco,onko se yhtä tulista kuin tuo original tabasco?
Lähetetty: 13 Marras 2009, 21:20
Kirjoittaja Maverick
Kiitos chilivinkeistä! Olen kuukauden päivät meinannut ruveta farmaamaan tuota paprikmuotoa, tuolta varmaan löydän sopivia jyviä istutukseen.
Wikipedialähteestä (
http://fi.wikipedia.org/wiki/Chili):
"Chilin vaikuttavana aineena on kapsaisiini, joka vaikuttaa suoraan suun seudun hermojen kipupisteisiin saaden ihmisen tuntoaistin uskomaan että sitä vahingoitetaan. Tuntoaisti aiheuttaa kehossa hälytyksen, joka vapauttaa luonnon omia puudutusaineita, endorfiineja."
Lähetetty: 13 Marras 2009, 21:28
Kirjoittaja ihis81
Ei ole yhtä tulista, mutta maku on sitäkin parempi.
Ja todellakin kannattaa kokeilla Löylyä, tällä hetkellä parasta kastiketta maku/polte suhteessa.
Onhan niitä kaikkia polttavia olemassa, mutta maku on sitten ihan paskaa.
Kannattaa ottaa vaikka juuri tuolta foorumilta selvää mitkä on suosittuja, ja hyvän makuisia.
Koska monella on juurtunut mieliin juuri sen maun takia chilin vieroksunta.
Kun on oikeat lajikkeet, niin makukin on ihan eri kuin perus lähikaupan kama.
Luulin itsekkin ennen että chili on juuri sitä kaupan miltään maistuvaa chilimaustetta, mutta näin ei ole.
Näissä chili asioissa on tärkeintä juuri se chilin oma aromi, ja chilin ominaispolte.
Joissain polte tulee heti, ja peittää heti sen marjan oman maun, ja joissain tulee viiveellää, jolloin marjan maku on pitempään.
Savustettuna jauheena chili on vasta herkkua.
Esim se korostaa suolan makua niin paljon, että suolan käyttö vähenee 50-75% siitä kuin ilman chiliä
Lähetetty: 13 Marras 2009, 21:30
Kirjoittaja ihis81
Maverick kirjoitti:Kiitos chilivinkeistä! Olen kuukauden päivät meinannut ruveta farmaamaan tuota paprikmuotoa, tuolta varmaan löydän sopivia jyviä istutukseen.
Wikipedialähteestä (
http://fi.wikipedia.org/wiki/Chili):
"Chilin vaikuttavana aineena on kapsaisiini, joka vaikuttaa suoraan suun seudun hermojen kipupisteisiin saaden ihmisen tuntoaistin uskomaan että sitä vahingoitetaan. Tuntoaisti aiheuttaa kehossa hälytyksen, joka vapauttaa luonnon omia puudutusaineita, endorfiineja."
Katsoppa tuolta chilin siemeniä, saat kaikki lajikkeet mitä tarvii, ja vähän enempikin.
Ja kun tilaat, saat varmaan jotain extraa mukaan. Jauhemaistiaisia tms.
Kannattaa mainita että on aloittelija, ja mieli tekis chilin makuun päästä
http://fatalii.shop.wosbee.com/PublishedService
Ja tuolta tuo Fataliis Chile Paradise Collection on paras, siinä on suurin osa suosituimman ja parhaimman makuiset chilit, esim Aji cristal, ja champion.
Joita multakin savustettuna löytyy jauheena kaapista.
Lähetetty: 13 Marras 2009, 21:49
Kirjoittaja Maverick
Tässähän on lajeja kuin eräässä toisessa kotikasvissa. Sitä en kyllä ole edes maistanut saati kasvattanut.
Kiitos vinkeistä linkeistä
Lähetetty: 13 Marras 2009, 21:55
Kirjoittaja ihis81
Joo ne toiset kotikasvit jääköön niille luusereille huoleksi, ja menolipuksi elämän alamäkeen.
Lähetetty: 13 Marras 2009, 22:16
Kirjoittaja Akke65
Täällä uppoo käkättimeen Sundomin böcklingiä, ruisleipää ja Karhun keppanaa...ja on hyvää
Lähetetty: 13 Marras 2009, 22:53
Kirjoittaja teksako
Täällä menea jotain punkkua ja dynamite 60% ja katsotaan varmaan 5 kertaa nahtyä Bondia.
Lähetetty: 13 Marras 2009, 22:55
Kirjoittaja ihis81
Samat eväät ja vielä
http://www.youtube.com/watch?v=JrO_tgu3 ... re=related tämä. ja volumenappulat kaakkoon...
Lähetetty: 13 Marras 2009, 23:37
Kirjoittaja Maverick
Jumppakessu Eläkeläiset jyrää! Noiden tahdissa on eräskin juhannus vietetty xD
Lähetetty: 13 Marras 2009, 23:53
Kirjoittaja ihis81
No nyt jumalauta löyty se hyvä raita
http://www.youtube.com/watch?v=B4nlzWj6 ... re=related
Jos kohta kyytipojaksi chilikossua.
Lähetetty: 14 Marras 2009, 00:31
Kirjoittaja Maverick
Lähetetty: 14 Marras 2009, 00:36
Kirjoittaja ihis81
<hehheh, kyllä eläkeläisillä on hyviä biisejä. eritoten nuo kasariversiot.
Nyt menee poron kuivalihaa tass, ja chilikossua, ei oikein vain pysty loppuja naukkaamaan, kun pakkaa hikotuttamaan niin prkleesti tuo hilikossu.
Maku on kyllä kohallaan.... tulista on sano...
Lähetetty: 14 Marras 2009, 02:45
Kirjoittaja Maverick
Mistä ostat poron kuivalihaa? Se pemmikaani mitä huoltoasemilla myydään on loistavaa, mutta siinä on niin kovin vähän. Itse olen lihalle syöppö, mukavasti menee 300g meetwurstipinkka välipalana. Siinä taas vaan on turhan paljon rasvaa.
Lähetetty: 15 Marras 2009, 00:38
Kirjoittaja ihis81
Maverick kirjoitti:Mistä ostat poron kuivalihaa? Se pemmikaani mitä huoltoasemilla myydään on loistavaa, mutta siinä on niin kovin vähän. Itse olen lihalle syöppö, mukavasti menee 300g meetwurstipinkka välipalana. Siinä taas vaan on turhan paljon rasvaa.
Tuo liha on lapista appivanhempien tuliaisia.
Yleensä olen tilannut suoraan lapista joltain porotilalta, millä sattuu olemaan.
Lähetetty: 17 Marras 2009, 03:00
Kirjoittaja Schaza
Öh... säilykepeuranlihaa ja perus Karhu-olutta... Nyt menee ihan liian vahvasti taas...
Lähetetty: 27 Joulu 2009, 22:26
Kirjoittaja ihis81
Viherhomejuustoa, pipareita ja pari lonkkua...