Mitä nautitte juuri nyt?
Punaviiniä Mas Collet vuosikerta 2005, hinta 11€ sopii mielestäni chilin kanssa kuin nenä päähän, ja itse maustettuja cashewpähkinöitä.
Kahta eri makua: löylymaustettuja, http://chilikauppa.fi/product_info.php? ... cts_id=297 Tämä on siis chilikastike, joka on chiliharrastajien keskuudessa suosittu ja tunnettu.
ja sitten omasekoituksella maustettuja: jossa on itsetehtyä savusuolaa, harold san partsia vaimikäseoli, nagaa, peruvian chinenseä,yellow fataliita, white bulletia,ja jotain nagan tyylistä jonka nimeä en nyt muista.
Nämä ovat siis chililajikkeita.
Kahta eri makua: löylymaustettuja, http://chilikauppa.fi/product_info.php? ... cts_id=297 Tämä on siis chilikastike, joka on chiliharrastajien keskuudessa suosittu ja tunnettu.
ja sitten omasekoituksella maustettuja: jossa on itsetehtyä savusuolaa, harold san partsia vaimikäseoli, nagaa, peruvian chinenseä,yellow fataliita, white bulletia,ja jotain nagan tyylistä jonka nimeä en nyt muista.
Nämä ovat siis chililajikkeita.
-Fiskars kenttälapio
-Nokta Makro racer Pro pack
-Nokta The Legend Pro pack
-Garret Pro pointer
Vanhin löytö: Löytyisi nyt edes jotain...
"Tehän olette kuin kaksi marjaa; paskanmarja ja rusina"
-Nokta Makro racer Pro pack
-Nokta The Legend Pro pack
-Garret Pro pointer
Vanhin löytö: Löytyisi nyt edes jotain...
"Tehän olette kuin kaksi marjaa; paskanmarja ja rusina"
- Aarteenmetsästäjä
- Metallinetsijä
- Viestit: 410
- Liittynyt: 22 Syys 2007, 21:18
- Paikkakunta: Viitasaari/Jämsänkoski
Täällä onkin näköjään muitakin tulisista mausteista pitäviä! Itse en ole vielä Habanero Tabascoa tujumpaa tavaraa kokeillut, tuo on mennyt jo helposti kaikenlaisen ruuan kanssa. Olen katsellut poppamiehestä ja chilikaupasta eri kastikkeita, mitä joskus saattaisin ostaa.ihis81 kirjoitti:Punaviiniä Mas Collet vuosikerta 2005, hinta 11€ sopii mielestäni chilin kanssa kuin nenä päähän, ja itse maustettuja cashewpähkinöitä.
Kahta eri makua: löylymaustettuja, http://chilikauppa.fi/product_info.php? ... cts_id=297 Tämä on siis chilikastike, joka on chiliharrastajien keskuudessa suosittu ja tunnettu.
ja sitten omasekoituksella maustettuja: jossa on itsetehtyä savusuolaa, harold san partsia vaimikäseoli, nagaa, peruvian chinenseä,yellow fataliita, white bulletia,ja jotain nagan tyylistä jonka nimeä en nyt muista.
Nämä ovat siis chililajikkeita.
Oikeanlainen kastike + oikeanlaiseen ruokaan, nam.
Equipment:
- C.Scope 3MX & Garrett Ace 250
- Fiskars puutarhalapio
- Fiskars kenttälapio
Vanhin kolikko 1/3 Skilling BANCO vuodelta 1835
- C.Scope 3MX & Garrett Ace 250
- Fiskars puutarhalapio
- Fiskars kenttälapio
Vanhin kolikko 1/3 Skilling BANCO vuodelta 1835
No siinä tapauksessa voin suositella tuota Löylyä.
On todella hyvän makuista, mutta varovaisuutta annostelussa aloittelijalle.Tossahan on pullollisessa 44% maailman tulisinta chiliä.
Itse olen syönyt tuoreena maailman tulisinta chiliä, eli naga morichia. Ja voin sanoa että sen maku on todella hyvä.
Vaikka polte on helvetistäkin kovempaa, niin aina sitä on pakko syödä uudestaan.
Vähän lisätietoa chilistä, http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=808841 koska kansa luulee että on vain yhtä chiliä, ja polte peittää ruoassa kaikki maut.Mutta tämä on harhaluuloa, koska chili korostaa makuja.
Ja tuolla on lisää tietoa http://www.ess.fi/?article=245919
Muoks: Tabascoista parasta on chipotle Tabasco
Jos chilitouhut kiinnostaa, niin tuolta lisätietoa: http://chilifoorumi.fi/index.php
Edit: tossa meikä syö yhtä maailman tulisinta chiliä, eli Trinidat Scorpion lajiketta. http://www.youtube.com/watch?v=MLWSb6h6ltk
Ton ominaispiirteinä on että polte tulee pistävänä kuin scorpionin pisto kurkkuun, ja kuola erittyy
On todella hyvän makuista, mutta varovaisuutta annostelussa aloittelijalle.Tossahan on pullollisessa 44% maailman tulisinta chiliä.
Itse olen syönyt tuoreena maailman tulisinta chiliä, eli naga morichia. Ja voin sanoa että sen maku on todella hyvä.
Vaikka polte on helvetistäkin kovempaa, niin aina sitä on pakko syödä uudestaan.
Vähän lisätietoa chilistä, http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=808841 koska kansa luulee että on vain yhtä chiliä, ja polte peittää ruoassa kaikki maut.Mutta tämä on harhaluuloa, koska chili korostaa makuja.
Ja tuolla on lisää tietoa http://www.ess.fi/?article=245919
Muoks: Tabascoista parasta on chipotle Tabasco
Jos chilitouhut kiinnostaa, niin tuolta lisätietoa: http://chilifoorumi.fi/index.php
Edit: tossa meikä syö yhtä maailman tulisinta chiliä, eli Trinidat Scorpion lajiketta. http://www.youtube.com/watch?v=MLWSb6h6ltk
Ton ominaispiirteinä on että polte tulee pistävänä kuin scorpionin pisto kurkkuun, ja kuola erittyy
Viimeksi muokannut ihis81, 13 Marras 2009, 21:15. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
-Fiskars kenttälapio
-Nokta Makro racer Pro pack
-Nokta The Legend Pro pack
-Garret Pro pointer
Vanhin löytö: Löytyisi nyt edes jotain...
"Tehän olette kuin kaksi marjaa; paskanmarja ja rusina"
-Nokta Makro racer Pro pack
-Nokta The Legend Pro pack
-Garret Pro pointer
Vanhin löytö: Löytyisi nyt edes jotain...
"Tehän olette kuin kaksi marjaa; paskanmarja ja rusina"
Itsekkin tykkään tulisesta ruuasta,tabascoa tulee työnnettyä kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaan,pitäisi varmaan kokeilla tuota löytyä,koska tuo Original/habanero tabasco on vähän liian mietoa tavaraa.ihis81 kirjoitti:No siinä tapauksessa voin suositella tuota Löylyä.
Muoks: Tabascoista parasta on chipotle Tabasco
Ikkunalla kasvaa muutama chili,mutta ainakaan tänä vuonna ei niistä mitään syntynyt kukinnasta huolimatta,jospa sitten ensi vuonna,jos ne talven yli selviävät.
Mites tuo chipotle Tabasco,onko se yhtä tulista kuin tuo original tabasco?
Xp Deus.
11" dd kela.(207,7e)
Golden mask 5+ 9x10 kelalla.(374,55e)
Vanhin kolikko: Gotlantilainen skilling vuodelta 1523.
Vanhin metalliesine: kammanpuolikas 800-1250 luvulta.
Top 60 kolikot: 25 penniä 1871 ja 25 penniä 1867.
11" dd kela.(207,7e)
Golden mask 5+ 9x10 kelalla.(374,55e)
Vanhin kolikko: Gotlantilainen skilling vuodelta 1523.
Vanhin metalliesine: kammanpuolikas 800-1250 luvulta.
Top 60 kolikot: 25 penniä 1871 ja 25 penniä 1867.
Kiitos chilivinkeistä! Olen kuukauden päivät meinannut ruveta farmaamaan tuota paprikmuotoa, tuolta varmaan löydän sopivia jyviä istutukseen.
Wikipedialähteestä (http://fi.wikipedia.org/wiki/Chili):
"Chilin vaikuttavana aineena on kapsaisiini, joka vaikuttaa suoraan suun seudun hermojen kipupisteisiin saaden ihmisen tuntoaistin uskomaan että sitä vahingoitetaan. Tuntoaisti aiheuttaa kehossa hälytyksen, joka vapauttaa luonnon omia puudutusaineita, endorfiineja."
Wikipedialähteestä (http://fi.wikipedia.org/wiki/Chili):
"Chilin vaikuttavana aineena on kapsaisiini, joka vaikuttaa suoraan suun seudun hermojen kipupisteisiin saaden ihmisen tuntoaistin uskomaan että sitä vahingoitetaan. Tuntoaisti aiheuttaa kehossa hälytyksen, joka vapauttaa luonnon omia puudutusaineita, endorfiineja."
Vitae pars historia est.
Ei ole yhtä tulista, mutta maku on sitäkin parempi.
Ja todellakin kannattaa kokeilla Löylyä, tällä hetkellä parasta kastiketta maku/polte suhteessa.
Onhan niitä kaikkia polttavia olemassa, mutta maku on sitten ihan paskaa.
Kannattaa ottaa vaikka juuri tuolta foorumilta selvää mitkä on suosittuja, ja hyvän makuisia.
Koska monella on juurtunut mieliin juuri sen maun takia chilin vieroksunta.
Kun on oikeat lajikkeet, niin makukin on ihan eri kuin perus lähikaupan kama.
Luulin itsekkin ennen että chili on juuri sitä kaupan miltään maistuvaa chilimaustetta, mutta näin ei ole.
Näissä chili asioissa on tärkeintä juuri se chilin oma aromi, ja chilin ominaispolte.
Joissain polte tulee heti, ja peittää heti sen marjan oman maun, ja joissain tulee viiveellää, jolloin marjan maku on pitempään.
Savustettuna jauheena chili on vasta herkkua.
Esim se korostaa suolan makua niin paljon, että suolan käyttö vähenee 50-75% siitä kuin ilman chiliä
Ja todellakin kannattaa kokeilla Löylyä, tällä hetkellä parasta kastiketta maku/polte suhteessa.
Onhan niitä kaikkia polttavia olemassa, mutta maku on sitten ihan paskaa.
Kannattaa ottaa vaikka juuri tuolta foorumilta selvää mitkä on suosittuja, ja hyvän makuisia.
Koska monella on juurtunut mieliin juuri sen maun takia chilin vieroksunta.
Kun on oikeat lajikkeet, niin makukin on ihan eri kuin perus lähikaupan kama.
Luulin itsekkin ennen että chili on juuri sitä kaupan miltään maistuvaa chilimaustetta, mutta näin ei ole.
Näissä chili asioissa on tärkeintä juuri se chilin oma aromi, ja chilin ominaispolte.
Joissain polte tulee heti, ja peittää heti sen marjan oman maun, ja joissain tulee viiveellää, jolloin marjan maku on pitempään.
Savustettuna jauheena chili on vasta herkkua.
Esim se korostaa suolan makua niin paljon, että suolan käyttö vähenee 50-75% siitä kuin ilman chiliä
-Fiskars kenttälapio
-Nokta Makro racer Pro pack
-Nokta The Legend Pro pack
-Garret Pro pointer
Vanhin löytö: Löytyisi nyt edes jotain...
"Tehän olette kuin kaksi marjaa; paskanmarja ja rusina"
-Nokta Makro racer Pro pack
-Nokta The Legend Pro pack
-Garret Pro pointer
Vanhin löytö: Löytyisi nyt edes jotain...
"Tehän olette kuin kaksi marjaa; paskanmarja ja rusina"
Katsoppa tuolta chilin siemeniä, saat kaikki lajikkeet mitä tarvii, ja vähän enempikin.Maverick kirjoitti:Kiitos chilivinkeistä! Olen kuukauden päivät meinannut ruveta farmaamaan tuota paprikmuotoa, tuolta varmaan löydän sopivia jyviä istutukseen.
Wikipedialähteestä (http://fi.wikipedia.org/wiki/Chili):
"Chilin vaikuttavana aineena on kapsaisiini, joka vaikuttaa suoraan suun seudun hermojen kipupisteisiin saaden ihmisen tuntoaistin uskomaan että sitä vahingoitetaan. Tuntoaisti aiheuttaa kehossa hälytyksen, joka vapauttaa luonnon omia puudutusaineita, endorfiineja."
Ja kun tilaat, saat varmaan jotain extraa mukaan. Jauhemaistiaisia tms.
Kannattaa mainita että on aloittelija, ja mieli tekis chilin makuun päästä http://fatalii.shop.wosbee.com/PublishedService
Ja tuolta tuo Fataliis Chile Paradise Collection on paras, siinä on suurin osa suosituimman ja parhaimman makuiset chilit, esim Aji cristal, ja champion.
Joita multakin savustettuna löytyy jauheena kaapista.
-Fiskars kenttälapio
-Nokta Makro racer Pro pack
-Nokta The Legend Pro pack
-Garret Pro pointer
Vanhin löytö: Löytyisi nyt edes jotain...
"Tehän olette kuin kaksi marjaa; paskanmarja ja rusina"
-Nokta Makro racer Pro pack
-Nokta The Legend Pro pack
-Garret Pro pointer
Vanhin löytö: Löytyisi nyt edes jotain...
"Tehän olette kuin kaksi marjaa; paskanmarja ja rusina"
Samat eväät ja vielä http://www.youtube.com/watch?v=JrO_tgu3 ... re=related tämä. ja volumenappulat kaakkoon...
-Fiskars kenttälapio
-Nokta Makro racer Pro pack
-Nokta The Legend Pro pack
-Garret Pro pointer
Vanhin löytö: Löytyisi nyt edes jotain...
"Tehän olette kuin kaksi marjaa; paskanmarja ja rusina"
-Nokta Makro racer Pro pack
-Nokta The Legend Pro pack
-Garret Pro pointer
Vanhin löytö: Löytyisi nyt edes jotain...
"Tehän olette kuin kaksi marjaa; paskanmarja ja rusina"
No nyt jumalauta löyty se hyvä raita http://www.youtube.com/watch?v=B4nlzWj6 ... re=related
Jos kohta kyytipojaksi chilikossua.
Jos kohta kyytipojaksi chilikossua.
-Fiskars kenttälapio
-Nokta Makro racer Pro pack
-Nokta The Legend Pro pack
-Garret Pro pointer
Vanhin löytö: Löytyisi nyt edes jotain...
"Tehän olette kuin kaksi marjaa; paskanmarja ja rusina"
-Nokta Makro racer Pro pack
-Nokta The Legend Pro pack
-Garret Pro pointer
Vanhin löytö: Löytyisi nyt edes jotain...
"Tehän olette kuin kaksi marjaa; paskanmarja ja rusina"
http://www.youtube.com/watch?v=Q1kkew05 ... re=related
Ja toki tää:
http://www.youtube.com/watch?v=5XyEk-g9 ... re=related
Ja kuitenkin, tämä on ehkä se paras:
http://www.youtube.com/watch?v=FakZkR2y ... re=related
Ja toki tää:
http://www.youtube.com/watch?v=5XyEk-g9 ... re=related
Ja kuitenkin, tämä on ehkä se paras:
http://www.youtube.com/watch?v=FakZkR2y ... re=related
Vitae pars historia est.
<hehheh, kyllä eläkeläisillä on hyviä biisejä. eritoten nuo kasariversiot.
Nyt menee poron kuivalihaa tass, ja chilikossua, ei oikein vain pysty loppuja naukkaamaan, kun pakkaa hikotuttamaan niin prkleesti tuo hilikossu.
Maku on kyllä kohallaan.... tulista on sano...
Nyt menee poron kuivalihaa tass, ja chilikossua, ei oikein vain pysty loppuja naukkaamaan, kun pakkaa hikotuttamaan niin prkleesti tuo hilikossu.
Maku on kyllä kohallaan.... tulista on sano...
-Fiskars kenttälapio
-Nokta Makro racer Pro pack
-Nokta The Legend Pro pack
-Garret Pro pointer
Vanhin löytö: Löytyisi nyt edes jotain...
"Tehän olette kuin kaksi marjaa; paskanmarja ja rusina"
-Nokta Makro racer Pro pack
-Nokta The Legend Pro pack
-Garret Pro pointer
Vanhin löytö: Löytyisi nyt edes jotain...
"Tehän olette kuin kaksi marjaa; paskanmarja ja rusina"
Tuo liha on lapista appivanhempien tuliaisia.Maverick kirjoitti:Mistä ostat poron kuivalihaa? Se pemmikaani mitä huoltoasemilla myydään on loistavaa, mutta siinä on niin kovin vähän. Itse olen lihalle syöppö, mukavasti menee 300g meetwurstipinkka välipalana. Siinä taas vaan on turhan paljon rasvaa.
Yleensä olen tilannut suoraan lapista joltain porotilalta, millä sattuu olemaan.
-Fiskars kenttälapio
-Nokta Makro racer Pro pack
-Nokta The Legend Pro pack
-Garret Pro pointer
Vanhin löytö: Löytyisi nyt edes jotain...
"Tehän olette kuin kaksi marjaa; paskanmarja ja rusina"
-Nokta Makro racer Pro pack
-Nokta The Legend Pro pack
-Garret Pro pointer
Vanhin löytö: Löytyisi nyt edes jotain...
"Tehän olette kuin kaksi marjaa; paskanmarja ja rusina"
Öh... säilykepeuranlihaa ja perus Karhu-olutta... Nyt menee ihan liian vahvasti taas...
"I reject your reality and substitute my own."
Pulinaa plooturahoista: http://www.hjsc.org/fin/plootu.html
Vanhin piippiraha: 20c 1999.
Pulinaa plooturahoista: http://www.hjsc.org/fin/plootu.html
Vanhin piippiraha: 20c 1999.