Mistä tämä koru voisi olla ja mihin ikähaarukkaan kuuluisi ? Voisiko olla sotilaan koru kun tämä löytyi alueelta missä on ollut toisen maailmansodan aikaan taistelu ? Materiaali on kuparia, kultaus lähtenyt melkeen kokonaan pois ja keskikivi voisi olla onyx.
Ylemmässä merkinnät:
LAPUA
9MM PARAB
Alemmassa menee kirkkaanpunaiset reunukset ja merkinnät:
VPT 55
7.65 MM
Mistähän tuo mutteri voisi olla, teksti Beru tai Bero
Mikähän tämä sormus voisi olla ? Tekstistä ei saa kovin selvää, mutta mielestäni siinä lukee NUISB ja vieressä jotain kuviointia.
Niin minäkin aluksi mettässä katsoin.... Sitten kuin aloin tutkimaan sormusta niin ''M'' kirjaimesta puuttuu eka vino viiva ja ''T'' ja ''O'' kirjain on yhdessä ja näyttää kirjaimelta B...
Latezi kirjoitti:
Alemmassa menee kirkkaanpunaiset reunukset ja merkinnät:
VPT 55
7.65 MM
Löysin noin viikko sitten samanlaisen punainen rinkula kannassa .. about 21mm pitkä. En kyl tiedä mikä se on
Latezi kirjoitti:
mielestäni siinä lukee NUISB ja vieressä jotain kuviointia.
Sormuksessa on leima TA
Eiks voisi olla VI se "eka merkki" ?
Varmaan hylsy on jostakin pistoolista ja voisikohan punainen viitata valojuovaan tai johonkin ainesosaan mitä sekoteltu sekaan, tiedä sitten kun hylsyistä en tiedä kovinpaljoa, siksi tänne laitoinki
Tuo muuten voisi ollakkin VI tuo ensimmäinen merkki, otin uuden kuvan jossa teksti näkyy selkeämmin.
Ylempi hylsy on Lapuan patruunatehtaan valmistama 9mm parabellum, pistoolin tai konepistoolin patruunan hylsy.
Alempi on Valtion patruunatehtaan valmistetta vuodelta 1955, 7,65mm parabellum, jos etuosa on kapeampi. Punainen ympärys nallissa on suojalakka, eikä sillä käsittääkseni ollut mitään erityismerkitystä tässä patruunassa.
Edit: no tuossahan mainittiinkin hylsyn pituus 21mm, eli juuri tuo mainitsemani 7,65 parabellum siis.
Ja vielä mielipide sormukseen: mielestäni siinä lukee "Muisto" ja vaikuttaisi puhdetyösormukselta. Monissa puhdetöissä lukee "muisto sieltä jostakin", missä niitä nyt satuttiinkin tekemään, niille jotka niihin päivärahansa ja röökinsä vaihtoivat. Materiaaliksi sopisi hyvinkin lentokonealumiini.
[quote="Pataniityn Tehvaani"]Ylempi hylsy on Lapuan patruunatehtaan valmistama 9mm parabellum, pistoolin tai konepistoolin patruunan hylsy.
Alempi on Valtion patruunatehtaan valmistetta vuodelta 1955, 7,65mm parabellum, jos etuosa on kapeampi. Punainen ympärys nallissa on suojalakka, eikä sillä käsittääkseni ollut mitään erityismerkitystä tässä patruunassa.
Edit: no tuossahan mainittiinkin hylsyn pituus 21mm, eli juuri tuo mainitsemani 7,65 parabellum siis.
Ja vielä mielipide sormukseen: mielestäni siinä lukee "Muisto" ja vaikuttaisi puhdetyösormukselta. Monissa puhdetöissä lukee "muisto sieltä jostakin", missä niitä nyt satuttiinkin tekemään, niille jotka niihin päivärahansa ja röökinsä vaihtoivat. Materiaaliksi sopisi hyvinkin lentokonealumiini.[/quote]
Tuo punainen merkkilakkaus merkkaa vain, ettei nalli ole ruostuttava elohopeanalli, jonka tunnus olisi vihreä lakkaus.
Uskaltaisin olla lähes varma, että tuo -55 leimattu 7,65X21 Parabellumin hylsy on kotoisin kevyensingon sisäpiippupatruunasta (55S55). On ollut ladattuna kiväärin valojuovaluodilla.
9mm PARAB (9X19) hylsy on siviilimarkkinoille tuotetusta patruunasta kotoisin.
Kevyen singon sisäpiippupatruunassa koko nalli on peitety punaisella lakalla ja nallin keskellä näkyy pieni reikä josta erillinen liekkinalli lyö liekin patruunaan.
Maailmassa on monta ihmeellistä asiaa
ne hämmästyttää kummastuttaa
pientä kulkijaa
Sisäpiippupaukkuja on ladattu ainakin kolmea erilaista. Löytyvät kokoelmastani.
Sotaväki on hankkinut vuosien 45 - 60 välillä erittäin vähän mitään patruunauutuuksia, koska sotien jäljeltä paukkuja on ollut liiterit väärällään.
Onhan toki mahdollista, että kyseinen 7.65 Parabellumin hylsy on jo ladattu uudelleen uuteen käyttöön, koska köyhässä maassamme on harjoitettu kierrätystä jo aika pitkään.
Mistähän tuo mutteri voisi olla, teksti Beru tai Bero
BERU on hyvinkin maineikas saksalainen sytytystulppien ym. valmistaja. Toi nuppi on joko sytytystulpan päähän ruuvattava ( jolloin johdin tulee sen alle ) , tai hehkutulpan kytkentäsiltaan kiinnityvä..
Mettässä katsoin muoviksi, mutta kotiin tultua aloin katsomaan tarkemmin niin kiveä se on. Lasi ei naarmuta ja värin on musta, niin arvelinpa onyksiksi.
Voisit koittaa varovasti naarmuuttaa kiveä johonki sivulle, pystyykö kvartsi (jos ei, niin kovuus yli 7) tai rälläkän laikka (kovuus lähellä ysiä). Kannattaa ensin treenata vaikka lasiin, miltä tuntuu kun kovemmalla naarmuttaa, ettei vahingosa mene kivi pilalle. Ja varovasti sitten (nimim. kokemusta on )
Aika hyvin rajaa noita mineraaleja nuo moshin kovuus luvut! Mutta selviää, onko korukivi (kovuus yleenä yli 6,5) eikä lasia tms.
Oisko salakansuomun ja järvisimpukan kovuuskertoimessa eroja. Mulla on
kellontausta mistä ensaa selvää.Enkä itestäkään.Kuulin että hartsilla liimasivat keinohelmiä melkein aidoiksi.