Isoisän pistooli

Kertoiko isovanhempasi tarinoita saareen haudatusta aarteesta? Onko levottomina aikoina kätketty metsiin rahaa? Tarinoita aarteista.
Arpakuutio
Viestit: 9
Liittynyt: 27 Touko 2013, 22:45
Paikkakunta: Oulu

Isoisän pistooli

Viesti Kirjoittaja Arpakuutio »

Sotien jälkeen isoisäni oli hankkinut pistoolin. Hän kuoli 70 luvun alussa ja kukaan ei tiedä mihin pistooli joutui. Kotitaloni on sama talo jossa isoisä aikanaan asui. Remonttia tehdessä välikaton muhasta löytyi pistoolin nahkakotelo, muttei itse asetta. Muha käytiin läpi.
Mitkä ovat yleisiä paikkoja mihin aseita piilotettu? kyseessä siis vanha maalaistalo jonka pihapiirissä aitta, navetta ym. Mistä kannattais pyssyä etsiä? En ole kyllä valtavasti energiaa käyttänyt etsimiseen mutta olis kyllä mahtava löytää ko. ase! :?
Garret ACE 250
Avatar
Leijona
Kunniajäsen/Mestari/Vuoden foorumilainen
Viestit: 10468
Liittynyt: 04 Helmi 2009, 22:01
Paikkakunta: Etelä-Karjala

Viesti Kirjoittaja Leijona »

Vintille savupiipun vierelle, kun on kuiva paikka.
XP DĒUS. Varakoneena XP GoldMAXX Power V4+WS1+ muuta tarvittavaa.
Vanhin esinelöytö Suomesta: Vyönsoljen katkelma 550-800 jKr Nappisolki v. 600 jKr. Vanhin kolikko Suomesta: Dirhem Viikinkiajalta v.942-950 jKr.
Avatar
Maverick
Raavas Tonkija
Viestit: 988
Liittynyt: 02 Heinä 2009, 14:08
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Maverick »

Sille ettei pistooli ollut kotelossaan lienee jokin käytännön syy. Olisiko omistaja miettinyt paikan, mistä sen saa nopeasti ja luontevasti esiin tarpeen vaatiessa. Mites olisi ulkohuussi? Sinne tuskin vihamieskään kieltäisi poikkeamasta.
Vitae pars historia est.
Avatar
VeeVee
Raavas Tonkija
Viestit: 505
Liittynyt: 29 Joulu 2011, 01:37
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa, Oulu & ympäristö

Viesti Kirjoittaja VeeVee »

Kyllä ne vintillä yleensä on piipun lähellä purujen seassa. Tai sitten jossain hirren/laudanraossa siellä vintillä... Mieti itse, että missä ase säilyisi ruostumattomana ja helposti haettavana, sillätavalla se löytyy!
Varusteet:
-GM 5+ SE
-Gold Hunter -pinpointer
-200kg supermagneetti

Vanhin kolikko:
1/6 öre 1668
Avatar
Kossu
Metallinetsijä
Viestit: 193
Liittynyt: 08 Heinä 2013, 14:34

Viesti Kirjoittaja Kossu »

Mitäs tälle kuuluu? Onko pistoolia näkynyt?
Avatar
treasurehunter
Viestit: 18
Liittynyt: 04 Kesä 2010, 23:22

Re: Isoisän pistooli

Viesti Kirjoittaja treasurehunter »

Kannattaisi etsi välikatolta metallinilmaisemilla ja talon sisällä tarkistaa kalusteet tarkkaa. Ottaa laatikot pois kalusteista ja tarkistaa laatikoiden pohjat ja päädyt ja mistä laatikot on vedetty ulos. Keittiökaappien päällystät kannattaa tarkistaa ja jos lattiassa on luukkuja tai irtonaisia lautoja. Jos asunnossa on alkuperäiset kalusteet, niin kannattaa tarkastaa ne perinpohjaisesti, vaikka sohvien pohjat ja irtonaiset päällysteet. Yksi paikka voi olla kylmälaitteiden & hellan taustat ja WC:n vesitankki, vesi tankki voi olla myös ylhäällä katon rajassa. Jos asunnossa on pitkään käyttämättä ollut takka tai leivinuuni, ase on voitu piilottaa vaikka sinne, vaikka nuohous kanavaan. Yksi paikka tuli viela mieleen, jos asunna on veranta ja portaat josta noustaan asuntoon, ase voi olla kätketty verannan alle, mistä se on helposti otettavissa esille. Kannattaisi myös hakea metallinilmaisimella rakennuksen kivijalkoja kierrelle ja kannattaa tsekata myös navetan kalusteet tarkaan. Toivottavasti näistä neuvoista oli edes jotain apua etsinnöissä. :)
Garret Ace 250
6,5" x 9" kela
9" x 12" kela
Lidl:n Powerfit multi-function detector
Avatar
luolapeikko
Metallinetsijä
Viestit: 131
Liittynyt: 28 Huhti 2013, 09:55
Paikkakunta: Naantali, True-Finland (varsinais-Suomi)

Re: Isoisän pistooli

Viesti Kirjoittaja luolapeikko »

En nyt lukenut tarkkaan oliko mainittu, mutta tuli vain mieleen että rappusten askelmien alle on usein helppo tehdä piilo. irtolauta rappusten päällä tai pystyosassa.

- Luolapeikko-
XP Deus
Golden Mask 3
Garrett pro pointer
Vanhin kolikko: Hopeinen OTTO I (900-luku)
Vanhimmat esineet: Pronssinen karhunhammasriipus , Viikinkiaikainen kirves.
Vastaa Viestiin