Hopeinen sormustin ja venäläinen nappi

Olipa löytämäsi aarre sitten pieni tai suuri, nappi tai kolikko, tämä on paikka missä voit siitä kertoa mahdollisen kuvan kera.
Avatar
Cossus
Viestit: 49
Liittynyt: 23 Huhti 2013, 10:10
Paikkakunta: Askola

Hopeinen sormustin ja venäläinen nappi

Viesti Kirjoittaja Cossus »

Paria uutta paikkaa kursorisesti katsastamassa. Ensimmäisessä isäntä piti aivan heikkopäisenä. Kun tulin pellolta tunnin jälkeen, oli hakenut emännänkin paikalle ihmettelemään tonkijaa. Totesi sentään että voisihan tuonkin ajan viettää nurkkia potkien. Ainoa kunnon löytö oli tuo hopeinen sormustin, jonka melkein jätin kaivamatta, kun oli heinämaan reunassa olevan soranottopaikan penkassa. GM huusi kuin seireeni ja kivensekainen maa oli melkoisen tiukkaa. Onneksi en olettanut tuubiksi tms.
Kuva
Toinen paikka oli läheinen kartano. Suorakylvettäville pelloille annettiin viikko aikaa, joten pakko oli käydä katsastamassa. Lippu korkealla lähdin vispaamaan hopearahojen kiillellessä silmissä. Pelkkää roskaa. Yhden musketinkuulan lisäksi nämä olivat ainoat mainittavat löydöt (sormustin siis eri paikasta).
Kuva
Solki on sellaista mallia, jossa hammastettu klipsi puristaa läpi kulkevan hihnan toista vasten. Takana merkinnät "DEP 1880". Tasapintainen nappi kiinnostaa ja isäntäkin haluaisi tietää alkuperää. Kunto on heikko, mutta taustapuolella venäläistä tekstiä. Etupuolella erotettavissa tipparahoista tuttu teema, lohikäärmeen surmaava ratsumies. Taitaa olla Moskovan vaakunasta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Coat_of_arms_of_Moscow
Kuva
Avatar
Kätkäläinen
Kunniajäsen
Viestit: 1830
Liittynyt: 19 Touko 2011, 15:53
Paikkakunta: Pälkäne

Viesti Kirjoittaja Kätkäläinen »

Hieno sormustin,hopeinen on toivelistalla ehkä tänään?
Avatar
Tri Tuonela
Metallinetsijä
Viestit: 369
Liittynyt: 26 Touko 2011, 17:48
Paikkakunta: Satakunta

Viesti Kirjoittaja Tri Tuonela »

Vuosien päästä tuostakin tuskaisesta reissusta on muistona vain tuo hieno sormustin :wink:. Hyvä lähikuva, kyllä siinä pyhä Yrjö on.
Avatar
Leijona
Kunniajäsen/Mestari/Vuoden foorumilainen
Viestit: 10504
Liittynyt: 04 Helmi 2009, 22:01
Paikkakunta: Etelä-Karjala

Viesti Kirjoittaja Leijona »

Hopeinen sormustin on tosi hieno. Näkyykö pohjassa sisäpuolella leimoja, kun usein ne ovat siellä?
XP DĒUS. Varakoneena XP GoldMAXX Power V4+WS1+ muuta tarvittavaa.
Vanhin esinelöytö Suomesta: Vyönsoljen katkelma 550-800 jKr Nappisolki v. 600 jKr. Vanhin kolikko Suomesta: Dirhem Viikinkiajalta v.942-950 jKr.
Avatar
Cossus
Viestit: 49
Liittynyt: 23 Huhti 2013, 10:10
Paikkakunta: Askola

Viesti Kirjoittaja Cossus »

Leijona kirjoitti:Hopeinen sormustin on tosi hieno. Näkyykö pohjassa sisäpuolella leimoja, kun usein ne ovat siellä?
Putsailin sisäpuolen loputkin hiedat pois :roll: Leimoja ei kuitenkaan näy. Sormustin on tosin melko lytyssä, joten ehkä merkinnät on siellä taitteen takana. Täytyy katsoa jos varovasti yrittää oikoa.
Vastaa Viestiin