Kyllähän tuossa keihään kärki ja miekan kärki ainakin näkyvät. Olettamuksesi viikingeistä lienee aivan oikea. Kaivelu paikalla on lopetettava ja yhteyttä museovirastoon. Hienot ja harvinaiset löydöt ovat kyllä, varsinkin jos oulun korkeudelta ovat..
1 kuvassa voisi olla pienen tasoalasimen katkelma, 3 muistuttaa kovasti lyhyempää M1- tyypin keihäänkärjen katkelmaa, sitten viskari, 6 kuva toinen viskari, viimeisestä ei saa selvää, onko nappi...
Meiän takametsissä tonkimassa Onhan täällä noita pyörinyt, niin sotimassa kuin kaupparetkillä ja suojelluksi alueeksi en epäillytkään, mutta nyt se sitä on kunnes MV toisin päättää ja siinä kuluu tovi jos toinenkin ootellessa..
nimim. ootellaan
Eiks tää oo niinku nastarengas, mut vaan hevoselle? Miten se sit on ollut kiinnitettynä, siitä ei ole tietoa.. Olisko nuo lisätty jotenkin kengän ympärille?
Tuon mallinen viskari oli ilmeisesti käytössä pitkään 1700-1800-luvulle asti. Näin muistelisin minulle ammattilainen ilmoittaneen.
Minullakin on niitä 6-7kpl.
Noista muista esineistä en menisi sanomaan mitään, ovatko viikinkiaikaisia vai eikö
Vanhimmat löydöt rautakautta 300 - 1150/1300, vanhin kolikko dirhemi lyöty ennen v.833
XP Deus
Garrett Pro-Pointer
Kanta-Hämeen Menneisyyden Etsijät
Ajoitus on tosiaan hankalaa, sillä vanhimpien yksinaulaisten on ajateltu olevan kansainvaellusajan alusta. Tuo "ilmeisesti" jättää ammattilaisen lausuman aika epämääräiseksi, mutta toki mainittu ajanjakso on hyvin mahdollista... Siis savoksi: suattaapi hyvinnii olla vuan....jne.
Kapukin herännyt kauteen ja heti ryöstöretkellä hämeessä.
Niin sitä pitää, kun täältäpain ei tahdo niin hyvin löytyä.
On tosiaan nuo rautaesineet vähän vaikeampi ajoitettavia, mutta ei nuo nyt ihan tuoreitakaan ole.
Oletko lähipeltoa kolunnut?
Golden Mask 4W Pro + Garrett ProPointer
(Entisiä vehkeitä: ACE250, Blisstool LTC48 ja 64 v1, AT Pro, XP Deus)
Kyllä tuo keihäänkärki osuisi muodon puolesta vaikka jonnekin tuhannen vuoden päähän (Koosta päätellen kyseessä on heittokeihäs) Myös miekankärkikin osuisi samaan aikakauteen leveän uran takia.
Myöhemmissä miekkatyypeissä poikkileikkaus oli enemmän litistetyn salmiakkikuvion kaltainen, mutta viikinkiaikana tuo malli oli yleisin.
Tuossa on vielä jotain kuvaamatonta.....
Jännä huomata kuinka noissa terissä on ruoste eri värinen .
Milloinkohan tuommoista kettinkiä on valmistettu??? Silmukoista päätellen on kyllä loppuun kulutettu!
----------------------------
Ace 350 euro.
Ja jotain muita apuvälineitä...