Yhdistyksen kotisivut

Keskustelua kaikesta muusta aarteenetsintään liittyvästä ja vaikka säästä kuin jo otsikoiduista aihepiireistä. Täällä voit kertoa vaikka muista harrastuksistasi.
Avatar
Keseppa
Kunniajäsen
Viestit: 2951
Liittynyt: 18 Joulu 2008, 12:20
Paikkakunta: Kokkola

Yhdistyksen kotisivut

Viesti Kirjoittaja Keseppa »

Kuten ylempänä olevasta ilmoituksesta käy ilmi niin sivusto on nyt avoinna kaikille käyttäjille.

Sivusto on tosiaan ihan lähtökuopissaan ja kaipaa vielä paljonki virittelyä ja lisää sisältöä. Ulkoasuakaan emme ole hirveesti miettineet.

Tähän haluttais nyt kommentteja ja ehdotuksia. Sana on vapaa eli aivoriihi periaatteella niin että mitää ideaa ei suoralta kädeltä tyrmätä. Joskus aluks hullulta tuntuvasta ideasta voi kehittyä hyväkin juttu.

Jonkun verran meillä on jo mietittynä jatkoa mutta nyt haluttais tietää mitä käyttäjät pitävät tärkeänä ja mihin panostamme seuraavaksi. Yritämme siis rakentaa sivustosta mahdollisimman kattavaa tietopakettia kaikille harrastajille unohtamatta myöskään viihdyttävää puolta. Toivoisimme siis mukavia tarinoita harratuksen parista ym. vastaavaa. Tiedän että joukossamme on erittäin hyviä kirjottajia.
Avatar
ZyrTech
Kunniajäsen
Viestit: 1200
Liittynyt: 17 Huhti 2009, 22:20
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ZyrTech »

Hyvä, hyvä! Sivujen julkaisu on jo iso asia yhdistyksen näkyvyyden kannalta. Löytötietokantaan olisi hyvä saada myös navikointilinkki, nyt se on aika hyvin piilossa tekstin seassa.
Kuva
Avatar
Keseppa
Kunniajäsen
Viestit: 2951
Liittynyt: 18 Joulu 2008, 12:20
Paikkakunta: Kokkola

Viesti Kirjoittaja Keseppa »

Löytötietokanta on tosiaan ihan alkutekijöissään ja vaatii vielä kehittelyä. Pitää tehdä ilmoituslomake mihin löytäjä laittaa tarvittavat tiedot ja ohjeet hyvän kuvan/kuvien ottamisesta. Tietysti esim. kuvien käyttöoikeudesta pitää samassa yhteydessä sopia.

Sen on tarkoitus tulevaisuudessa olla apuna tunnistamisessa ja myös esineiden dokumentoinnissa.

Ihan kaikkea ja mitä tahansa ei kuitenkaan tietokantaan lisättäis vaan kaikki ilmoitetut löydöt tultais tarkastamaan ilmoituksista ja tietojen oikeellisuus vahvistamaan asiantuntijoiden avulla millon mahdollista. Samaan tapaan kuin UKDFD. Tämä vaatii kuitenkin hieman työtä eli ylläpitäjiä etsitään tähän hommaan, siis vahvistamaan ilmoituksia ja hyväksymään ne tietokantaan. Tarvittavat tiedot onneks saadaan siirtymään löytäjän täyttämän sähköisen lomakkeen avulla mutta aina löytyy myös käsin lisättävää.

Tuon tietokannan toteutuminen käyttökelpoisessa mittakaavassa vaatii siis sitoutuneita ylläpitäjiä ja vähä markkinointia tunnetuksi tekemistä varten. Asiantuntijoita löytyy kyllä jotka ovat jo lupautuneet tarkastamaan tietoja. Yhteistyökuvioitaki on mahdollisesti tulevaisuudessa tulossa esimerkiksi harastaja arkeologien puolelta.

Navigointiin ja hakuun pitää kehittää hyvät työkalut että tietokannalla on todellista arvoa käyttäjilleen. Ei niistä tiedoista ole mitään apua jos löytäminen on liian vaikeeta.
Kultaseppä
Raavas Tonkija
Viestit: 997
Liittynyt: 02 Loka 2011, 12:12
Paikkakunta: Itä-Uusimaa – Kymenlaakso

Viesti Kirjoittaja Kultaseppä »

Hyvään suuntaan kehitystä! Sivustolla tulee olemaan mitä todennäköisimmin huomattavaa pedagogista merkitystä tulevaisuudessa. Yhdistys ja sivusto voi toimia parhaimmillaan vapaana tietopankkina sanan mukaisesti, koska mistä tahansa esineestä kokonaisvaltainen tieto on se, joka meitä kaikkia alitajuisesti lopulta kiinnostaa. Sivustoille voisi heti alusta luoda myös tieteellisten ja epätieteellisten pdf dokumenttien tietokannan hyperlinkkeineen, josta saisi kuvapankkien rinnalle teoreettista ja tutkimustietoa. Tämä on mieletön mahdollisuus...

Ehkä myös lähdekoodiin kannattaisi rustata jonkinlaista metaindeksisanastoa, joka helpottaisi sivujen löytymistä muillakin hakusanoilla kuin yhdistyksen nimellä tai metallinilmaisimella. Siis jotain tuohon suuntaan kuin ohessa ja samma på svenska tietysti...! Sanoja voi keksiä ja lisätä väliin ja heittää paketti tiedostoon esim. SubEthaEditillä tms. ohjelmalla:

<meta name="Keywords" content="metallinetsijät,metallinilmaisin,arkeologian harrastajat,muinaismuistokohteet,museovirasto,esihistoria,suomen metallikaudet, pronssikausi,rauta-kausi" />
Avatar
ZyrTech
Kunniajäsen
Viestit: 1200
Liittynyt: 17 Huhti 2009, 22:20
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ZyrTech »

Löytötietokanta tulee varmaan olemaan meidän harrastajien ja yleisönkin kannalta se mielenkiintoisin osio. Iso homma se on rakentaa toimivaksi, mutta se ehdottomasti kannattaa tehdä. Mielestäni yhdistyksen sivuille kannattaisi tehdä myös kaikille rekisteröitymällä avoin löytöjen määrittelyfoorumi, jossa olisi omat alueet napeille, soljille, kolikoille jne. Foorumi keskittyisi siis pelkästään löytöjen tunnistamiseen, eikä siellä esiteltäisi päivän löytöjä tai muutenkaan keskusteltaisi asian vierestä. Tunnistamisen jälkeen esine voidaan lisätä tietokantaan.

Toimivia foorumisoftia saa ilmaiseksi ja niiden asentaminen käy käden käänteessä. Foorumi toimisi myös aluksi hyvänä tukena löytöjen tunnistamiseen, kunnes löytötietokanta on valmis kokonaisuudessaan.




Sivuston hakukoneoptimointia varten ei enää riitä pelkästään avainsanojen lisääminen meta-tietoihin, tehokkaampaa on sivujen oikea otsikointi ja avainsanojen esiintyminen itse sisältöteksteissä. Kannattaakin esim. etusivulle miettiä sopivaa tekstiä, jossa tärkeimmät avainsanat esiintyvät.
Kuva
Avatar
Yki
Kunniajäsen
Viestit: 1005
Liittynyt: 11 Touko 2007, 15:54
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Yki »

Tuo löytötietokanta ei ole ihan yksinkertainen. Vilkaiskaapa vaikka tuota mainittua ukdfd:tä ja sitä kuinka monta tietokenttää yhdellä löydöllä on. Ja lisäksi n kappaletta kenttiä jotka eivät näy satunnaiselle käyttäjälle kuten löytöpaikkatiedot.

Löytyykö koodaajaa? :) Keskustelin tästä talvella yhden erittäin nörtähtävän tuttuni kanssa ja kommentti oli suunnilleen jotta 'sinänsä selkeä mutta suuritöinen'. ukdfd tietokanta olisi melko varmasti saatu käyttöön, alustavasti kyselinkin mutta tietokanta ei olisi sitten ollut täysin meidän hallinnassa ja muitakin reunaehtoja oli.

Veikkaanpa että tuohon meidänkin tietokannan kanssa tulee joskus se tilanne jolloin esimerkiksi 'piparien' kuvia ei enää lisätä. Lienee tarkoituksenmukaisinta pitää listalla puoli tusinaa hyvillä kuvilla varustettua hyväkuntoista kohdetta kuin 50kpl epämääräisiä tapauksia?


Yki
White's MXT + 950 kela + Super 12 + 10x12 SEF + Vibraprobe 560
Nautilus DMC-2Ba + 6/10/15" kelat
Avatar
Maverick
Raavas Tonkija
Viestit: 988
Liittynyt: 02 Heinä 2009, 14:08
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Maverick »

Terve!

Kiitoksia kaikille hyvistä kommenteista. Lisäsin Löytötietokannan nyt myös päävalikkoon.

Keskustelluista asioista osa on jo toteutettu, mutta näkyy vain rekisteröityneille käyttäjille. Sivun avoimuuden määrästä rekisteröitymättömille käyttäjille kannattaa jatkaa keskustelua, siellä on tällä hetkellä adminin lisäksi kolme erilaista käyttäjäryhmää eli anonyymit, rekisteröityneet ja sisällöntuottajat. Jokaiselle näkyy vähän eri jutut kuin toisille.

Tuolla on olemassa kokeilua varten tunnus testi jonka salasana on myös testi. Sillä voi kokeilla mitä rekisteröitynyt käyttäjä näkee. Silloin tulee näkyviin mm "Löytötietokantaa kehitetään" -niminen ilmoitus, josta löytää muutamia linkkejä erilaisiin näkymiin.

Sivustolla on oma fooruminsa ja sinnekin pääsee noilla testitunnuksilla.

Hakutoiminto on myös olemassa, mutta vaatii vielä kehittelyä ja siksi se näkyy vain adminille.
Vitae pars historia est.
Avatar
Keseppa
Kunniajäsen
Viestit: 2951
Liittynyt: 18 Joulu 2008, 12:20
Paikkakunta: Kokkola

Viesti Kirjoittaja Keseppa »

Ykin kommenttiin viitaten niin koodaaja löytyy ja vielä hyvä sellanen. Ongelma on lähinnä se että meidän pitää määritellä mahdollisimman tarkkaan mitä sinne haluamme. Olen keskustellu hänen kanssaan tästä jo useamman tunnin ja hän olisi valmis auttamaan. Toisaalta saattaa olla mahdollista että saamme rakennettua riittävä hyvän nykyiselläki pohjalla.

Jos tuota aletaan kokonaan koodaamaan alusta asti uudestaan niin siitä ois parempi tehdä ihan erillinen projekti ja oma sivustonsa erillään yhdistyksen kotisivuista mutta tietysti olisi sitä kautta käytettävissä. Tällöin pitäis jo sjoittaa vähän erikseen tallennustilaan.
Avatar
ZyrTech
Kunniajäsen
Viestit: 1200
Liittynyt: 17 Huhti 2009, 22:20
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ZyrTech »

Julkaisujärjestelmän sisälle rakennettava löytötietokanta saattaa tuoda omat ongelmansa. Jos pätevä koodaaja on tiedossa, niin erillinen tietokanta olisi parempi vaihtoehto. Tallennustilaa se ei veisi sen enempää kuin julkaisujärjestelmän sisälle rakennettava. Tietokantaa varten voisi tehdä vaikka aliosoitteen tyyliin: nimi.suomenmetallinetsijat.fi.

Millasella palvelimella muuten sivusto nyt on? Tuntuu toimivan usein aika tahmeasti, eli lataa sivuja hitaan oloisesti.
Kuva
Avatar
Zalama
Metallinetsijä
Viestit: 422
Liittynyt: 17 Heinä 2009, 16:32
Paikkakunta: Maailma
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Zalama »

Keseppa kirjoitti:Ykin kommenttiin viitaten niin koodaaja löytyy ja vielä hyvä sellanen. Ongelma on lähinnä se että meidän pitää määritellä mahdollisimman tarkkaan mitä sinne haluamme. Olen keskustellu hänen kanssaan tästä jo useamman tunnin ja hän olisi valmis auttamaan. Toisaalta saattaa olla mahdollista että saamme rakennettua riittävä hyvän nykyiselläki pohjalla.

Jos tuota aletaan kokonaan koodaamaan alusta asti uudestaan niin siitä ois parempi tehdä ihan erillinen projekti ja oma sivustonsa erillään yhdistyksen kotisivuista mutta tietysti olisi sitä kautta käytettävissä. Tällöin pitäis jo sjoittaa vähän erikseen tallennustilaan.
Jos määrittely on yhtä tarkkaa kuin yhdistyksen jäsenkortin kanssa, niin veikkaanpa että valmista ei tule ikinä.
terveisin nimimerkillä "jäsenkorttia odotellessa" :D
Xp Deus + MI-6 pinpointer + Fiskars modattu lapio
Vanhin löytö: Roman brooch n. 40-100 luvulta, Vanhin kolikko: Celtic stater ** BC
Ukkostutka Muurame
http://www.vilukissat.fi
Avatar
Maverick
Raavas Tonkija
Viestit: 988
Liittynyt: 02 Heinä 2009, 14:08
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Maverick »

Sivustolla on vielä vähän aikaa välimuistit pois päältä joten ladattavaa kertyy enemmän kuin lopullisessa kokoonpanossa. Kun tuon laittaa päälle niin luistaa liukkaammin.

Palvelin on suomalaiselta tarjoajalta ja luulen että konesali on myös omassa maassa. Tilaa tuolla on kaksi Gigatavua ja tietokanta on rajoittamaton.

Tosiaan ei muuta kuin vaatimusmäärittelyä pöytään, sitten tiedetään millä ja ketä vaivata. Drupalia en lähtisi ihan heti aliarvioimaan kuitenkaan, samalla lailla se hakee kaman tietokannasta kuin erillinenkin sovelma.
Vitae pars historia est.
Vastaa Viestiin