Rutus Versa

C- Scope, Garrett, Minelab, Viking, Whites, Fisher, Tesoro, Bounty Hunter ja muut metallinilmaisin merkit. Kerro kokemuksista, kirjoita arvio. Oletko hankkimassa uutta laitetta. Motion vai non-motion ilmaisin? Kaikkea metallinpaljastimista.
Avatar
Sephä
Raavas Tonkija
Viestit: 663
Liittynyt: 17 Tammi 2014, 15:02
Paikkakunta: Keski-Suomi

Rutus Versa

Viesti Kirjoittaja Sephä »

Suomalaisille vähemmän tunnettu merkki Rutus tuo markkinoille oman vastineensa monitaajuus etsimistä Rutus Versan. Rutus on aika kehuttu merkki ulkomaisilla foorumeilla.
https://youtu.be/-FBaT_VN1iY
Aka Signum MFD, Deeptech Vista X ja Rutus Versa.
Avatar
Sephä
Raavas Tonkija
Viestit: 663
Liittynyt: 17 Tammi 2014, 15:02
Paikkakunta: Keski-Suomi

Re: Rutus Versa

Viesti Kirjoittaja Sephä »

Tulipa hommattua vähän testimielessä tuo Puolan vehje. Ulkoisesti ihan laadukkaan oloinen laite. Ei ehkä kuitenkaan mikään aloittelevan harrastajan kone, sillä valikoitten käyttäminen on aluksi hieman haastavaa. Joissain tilanteissa tiettyä nappia pitää painaa pitkään ja joskus taas vain hetken, jotta pääsee seuraavaan valikkoon. Pitääpä ottaa seuraavalle reissulle mukaan sitten tositoimiin.

Kuva

Kuva
Aka Signum MFD, Deeptech Vista X ja Rutus Versa.
Sappitatti
Viestit: 36
Liittynyt: 26 Huhti 2020, 13:36
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Rutus Versa

Viesti Kirjoittaja Sappitatti »

Laitappa ehdottomasti kokemuksia laitteesta, kun pääset testaamaan.
Teikäläisellä alkaakin olemaan hyvä kattaus hieman usealle harrastajalle tuntemattomampien merkkien koneita.
Arvostan. 8)
NoktaMakro Legend
Golden mask 6
Fighter 9+ 13/11
Xp mi4
Avatar
Sephä
Raavas Tonkija
Viestit: 663
Liittynyt: 17 Tammi 2014, 15:02
Paikkakunta: Keski-Suomi

Re: Rutus Versa

Viesti Kirjoittaja Sephä »

Kerran vasta tuli käytyä Rutuksen kanssa etsinnöillä. Etsintää vaan haittasi melkolailla lähistöllä ollut paimenpoika. Yksi pahasti syöpynyt puukonraato, jossa oli ohuen ohut kuparihela, oli ehkä paras löytö ja se nousi kyllä syvältä.
Nyt alkaa säätöpuoli olemaan jo pikkuhiljaa hallussa. Kevyt laitehan tuo on heilutella (1,3kg) ja kasautuu hyvin pieneksi kuljetusta varten. Säätöjä on paljon kuin myös eri ohjelmia. Itse taidan käyttää lähinnä kahta ohjelmaa, field ja field dual-ohjelmaa. Tuo field dual on ohjelma, jossa on tavallaan jatkuva (non-motion) pinpointääni taustalla ja normaali ääni lisänä. Se on luultavimmin syvimmältä löytävä ohjelma tässä laitteessa, sillä tuo pinpointtaus ääni on hyvin herkkä huomaamaan pienetkin muutokset kelan alla.
Yksi hyvä puoli on taajuuksien valinnassa, sillä taajuuden voi valita väliltä 4 – 40 kHz ja kone näyttää valittaessa näytöltä miten paljon häiriötä on eri taajuuksilla. Myös multitaajuuksissa on useampi eri vaihtoehto häiriöiden varalta.
Ääniä saa muokata käyttäjä mieleisekseen sillä tässä voi valita 5 valmiista ääniohjelmasta tai sitten voi vielä muokata kolme eri ohjelmaa omilla säädöillä. Nuissa omissa ohjelmissa äänten määrät ja taajuudet ovat käyttäjän säädettävissä.
Mutta mitä nyt tulee tähän mennessä huonompia puolia mieleen, niin yksi on se, että langattomien kuulokkeitten ääni on turhan voimakas, eikä sitä voi säätää lainkaan kuulokkeista vaan koneesta. Ilman kuulokkeita äänenvoimakkuus saa olla noin 25, kun taas kuulokkeitten kanssa vain 4. Jospa tähän tulisi vielä päivityksissä muutoksia. Päivitykset on tällä koneella muuten helppo asentaa suoraan wifin kautta ilman piuhoja.
Toinen huonompi puoli, joka tuntuu olevan useimmilla merkeillä on se, että syvyyden äärirajoilla olevat kohteet saattavat antaa äänen sekaan rautaääntä. Tätä ei niin paljoa tunnu olevan nuilla analogisilla laitteilla, mitä on tullut käytettyä. Tämän takia tuo Deeptechin etsin on edelleen se syvimmältä löytävä koje itsellä eikä lähde helpolla myyntiin.
Opetteluahan tuon käyttö vielä kuitenkin vaatii. Manuaalikin tuli luettua, sillä jonkin verran tämä erosi aiemmista laitteista nuiden säätöjen osalta. Englanninkielinen ohje kiinnostuneille löytyy tuolta: https://www.rutus.com.pl/en/page/39/manuals-2
Aka Signum MFD, Deeptech Vista X ja Rutus Versa.
Vastaa Viestiin