Pelto vs metsä, koskematon vs muokattu maa, maanlaatu

Mistä kannattaa etsiä ja miten? Miten syvaltä kolikko loytyy? Mitä pakkaat reppuusi ja mikä on kaivamisen apuvälineesi?
Henrik1818
Viestit: 3
Liittynyt: 11 Elo 2022, 21:35
Paikkakunta: helsinki

Pelto vs metsä, koskematon vs muokattu maa, maanlaatu

Viesti Kirjoittaja Henrik1818 »

Tälläinen aloittelija kysymys, että onko sellainen maa-alue mitä aktiivisesti muokataan kuten pelto tai talousmetsä parempaa vai huonompaa etsintää ajatellen? Että siellähän ne esineet varmaan rikkoutuu, mutta kerran maata käännetään niin tuleeko syvemmältä kivikautista tavaraa siten esiin? Oletetaan että 1 km x 1 km alueella on ollut kylä ja osa on nyt viljeltyä peltoa ja osa koskematonta metsää ja osa talousmetsää. Mistä löytyisi parhaiten muinaisesineitä?

Mistä voisi äkkiseltään sanoa, että missä maa-aineessa metallit säilyy? Jos pitäis laittaa suo, pelto, metsä, ranta, kivikko ja kallio järjestykseen niin mistä löytyy parhaiten säilyneitä metalleja/esineitä niiden ympärillä? Varsinkin mietin näitä Suomen merenrantoja, että löytyneekö sieltä satoja vuosia vanhoja metalliesineitä vai ovatko kaikki epämääräisiä ruostekasoja kultarahoja ehkä lukuunottamatta.
Avatar
Haarukka
Kunniajäsen
Viestit: 3366
Liittynyt: 03 Huhti 2014, 18:40
Paikkakunta: Raahe

Re: Pelto vs metsä, koskematon vs muokattu maa, maanlaatu

Viesti Kirjoittaja Haarukka »

Hiekkainen, kuiva ja lannoittamaton maa paras säilymisen kannalta.
Nämä pohjanmaan saviset ex merenpohja pellot huonoimpia. Jo sata vuotiaat kolikot saattaa olla lähes tunnistamattomiksi syöpyneitä.
"Älä ole kateellinen metallinetsijälle hännen löydöistää, vaan siitä kuinka paljon aikaa ja rahaa hänellä on käytettävissä harrastukseensa"
Mun metallinpaljastin videot: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... m8NQ_BKa8G
Vastaa Viestiin