Harrastuksen uudelleen aloittaminen

Keskustelua kaikesta muusta aarteenetsintään liittyvästä ja vaikka säästä kuin jo otsikoiduista aihepiireistä. Täällä voit kertoa vaikka muista harrastuksistasi.
Avatar
piippari85
Viestit: 24
Liittynyt: 17 Huhti 2011, 12:32
Paikkakunta: Kuopio

Harrastuksen uudelleen aloittaminen

Viesti Kirjoittaja piippari85 »

Kertoisitteko, onko löydöt jollain tapaa vähentyneet.? Pitkän ajan jälkeen olen aloittamassa uudelleen, tätä mielenkiintoista harrastusta. Ja kyselisin vähän laitteesta, kun huomenna saapuu finndetectorilta uusi nokta makro simplex+. Millainen laite ja toimiiko tosiaan sukelluksessa ja kuinka hyvin. Jos jollain on kokemusta laitteesta, niin mielelläni otan kommentteja vastaan :D aloitin keväällä 2010 ja kaksi kesää piippailin. Mm kävin yhteismiitillä siilinjärvellä kuuslahdessa 2011.
Viimeksi muokannut piippari85, 28 Kesä 2022, 17:26. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Klippa
Innostunut Etsijä
Viestit: 64
Liittynyt: 27 Marras 2020, 17:23
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa

Re: Harrastuksen uudelleen aloittaminen

Viesti Kirjoittaja Klippa »

Itsekin käynnistelin hommaa vuosituhannen alussa ja tuli kymmen kunta vuotta pidettyä taukoa. Omasta mielestäni perinteiset kylien keskeiset pellot kantatilojen ja pappiloiden ympäristöissä on monesti tutkittu niin että jättiörkkejä ja kanttirahoja ei välttämättä tule jatkuvasti vastaan. Nykyajan koneet ovat sen verran parempia kuin ne vanhat viisarivehkeet joilla itsekin aloittelin että helpommat löydöt on usein talteen kaivettu. Toisaalta juuri simplexin kaltaiset laitteet tarjoavat aloittelijallekin mahdollisuuden säätöjen kautta kehittää etsintätapaa kohteen mukaan. Sanoisin että jos vain on mahdollista mennä esim kahluuetsintää harrastamaan niin pääsee jo moneen mielenkiintoiseen paikkaan johon ei monikaan ole nokkaansa näyttänyt. Pointterihan se pitää ilman muuta olla että jaksaa paria kertaa pitempään käydä.
Avatar
piippari85
Viestit: 24
Liittynyt: 17 Huhti 2011, 12:32
Paikkakunta: Kuopio

Re: Harrastuksen uudelleen aloittaminen

Viesti Kirjoittaja piippari85 »

Kiitoksia vastauksesta. Juu näin vähän itsekkin päättelin , että ainakin isompien kylien läheiset pellot ja torpat on koluttu. Täällä missä asun, niin on neitseelisiä 1700 luvun lopun ja 1800 luvun peltoja. Reilu 10v sitten kävin pikkusen heiluttelemassa. Ja örejä muutamia löytykin. Ja joo se pointteri löytyy kyllä, helpottaa kummasti ja nopeuttaa hommaa. Mulla oli xterra 705 ja garrett ace 250. Kiinnostuin tosta noktasta, oikeestaan juuri sen vesitiiviyden takia ja kuulema hinta/laatu suhteeltaan hyvä laite. Mutta näkeepähän sit ku aloittaa taas huispailun.
anttitu
Viestit: 24
Liittynyt: 31 Touko 2014, 12:38
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Harrastuksen uudelleen aloittaminen

Viesti Kirjoittaja anttitu »

Aloittelin harrastusta 2012 ja menikö siinä kolme kesää mukavasti. Oli muuten sama kone kuin aloittajalla, (x-terra 705) kun myin laitteet 2014 syksyllä. Garretti ACE350 on vieläkin varakoneena. Nykyään tulee käveltyä Vanquish 540 perässä.

Nyt on pari kesää takana uutta harrastus innostusta. Nyt on jopa omalla alueella oma etsintäporukka kasassa ja paikallisyhdistyskin toiminnassa harrastuksen osalta. Löytöjä kyllä on mun mielestä ihan hyvin löytynyt vieläkin. Toki paljon on hyötyä siitä, että porukassa jaetaan tietoa missä on jo ehditty maat käymään läpi. Sitten sen mukaan kyselemään lupia.
Vastaa Viestiin