Xp orx

C- Scope, Garrett, Minelab, Viking, Whites, Fisher, Tesoro, Bounty Hunter ja muut metallinilmaisin merkit. Kerro kokemuksista, kirjoita arvio. Oletko hankkimassa uutta laitetta. Motion vai non-motion ilmaisin? Kaikkea metallinpaljastimista.
Avatar
VeeVee
Raavas Tonkija
Viestit: 505
Liittynyt: 29 Joulu 2011, 01:37
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa, Oulu & ympäristö

Re: Xp orx

Viesti Kirjoittaja VeeVee »

jauru81 kirjoitti: 19 Touko 2020, 20:52 Tulipa käytyä orxilla nurmella mutka :shock:
Ei tuosta kyllä omaan makuun puistokoneeksi ole kalja pullon korkkeja ei pystynyt välttämään,tuli vanhaa sotaratsua ikävä(at-pro) :lol:
Onneksi on tuo vanha viellä kaapissa tallessa,jos puistoon tekeemieli tai kahlaamaan.
Ehkä pelto/metsä koneeksi menee ihan hyvin niissä tuolla olen aiemmin käynyt ja ei moitittavaa,toki voi olla että liika vähän kokemusta kamppeesta kun ei puistonurmella pärjännyt
Pakko kysyä vähän offtopicina, että erottaako AT pro mukamas kruunukorkit selvästi muista ei-rautaisista metalleista?
GM5+ SE antaa kyllä iloista signaalia kruunukorkeille ja repäisykorkeille, kruunukorkki vähän räsähtää ja repäisykorkki näyttää "foil" mutta aina ne on tullut kaivettua. Jos jättää korvakuulolla ja id:n perusteella kaivamatta "koska se on pullonkorkki", niin 99% varmuudella ei saa seuraavana yönä unta :lol:
Varusteet:
-GM 5+ SE
-Gold Hunter -pinpointer
-200kg supermagneetti

Vanhin kolikko:
1/6 öre 1668
jauru81
Metallinetsijä
Viestit: 170
Liittynyt: 17 Joulu 2013, 21:37
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Xp orx

Viesti Kirjoittaja jauru81 »

Kruunu korkin oppii tunnistamaan kohtuudella jopa,orkkis kelalla puhumattakaan vaikka snake kelasta.
thebeet
Metallinetsijä
Viestit: 290
Liittynyt: 17 Loka 2013, 11:34
Paikkakunta: Joensuu

Re: Xp orx

Viesti Kirjoittaja thebeet »

Minelappi kilahtaa tasaisesti ja särkee lopussa äänen jos on pullonkorkki. Hylsy jossa on Luoti kiinni tekee saman mutta eri ID. Folio on kevyt heleä kilahdus, pitkänlainen. Rautamalmissa ei ole alku eikä loppusointua. Tasanen hummaus. Kolikko on hyvä kilhadus ja ID luku ei seilaa.
ilomantsin sotahistoriallisen seuran jäsen 2015->
nyt x-terra 705, xp orx, Nocta makro Simplex
neljäs XP Deuss +at pro
kolmas x-terra 705
toka 350 garret ace+at pro
eka 250 garret ace+ pro pointer
AnPa
Viestit: 1
Liittynyt: 09 Helmi 2021, 11:27
Paikkakunta: Rauma

Re: Xp orx

Viesti Kirjoittaja AnPa »

Hei vaan kaikille,

ACE 250 pitäisi päivittää - Tai tekee mieli päivittää ns. parempaan etsijään. Olen mielestäni sulkenut nyt vaihtoehdoiksi Minelab Equinox 800 tai XP Deus. Sitten huomasin tämän XP ORX vaihtoehdon. Kaikista kokemusketjuista tämä taitaa olla kuitenkin lyhin jostakin syystä? Oikeaa laitetta ei taida ollakaan ja varmaankin millä tahansa näistä vaihtoehdoista saa enemmän irti kuin nykyisestä laitteesta -Tai ainakin oppimiskäyrä on ns. jyrkempi. Onko tästä ORX :ista muilla käyttäjillä kokemuksia? Pahoittelen jos meni foorumin sääntöjen vastaiseksi tämä postaus...
Maanvaiva
Viestit: 4
Liittynyt: 14 Touko 2021, 18:57

Re: Xp orx

Viesti Kirjoittaja Maanvaiva »

Moro!

3 kauden etsinnät takana, joten mikään mestari en vielä alalla ole. Tässä kuitenkin omat kokemukset.

Kokemuksia Garret 150, 250, 300, At Pro ja Nokta Makro Simplex plus. 2 vuotta Orxilla, hf 9" kela ja Mi-6 pointteri. Näitä testailtu ja vertailtu ristiin.

Orx kevyimpänä ehdottomasti mukavin käyttää ja langattomana vaikuttaa nykyaikaisimmalta muihin em. latteisiin verrattuna. Ilmatestissä vakiokeloilla eri kokoisilla kolikoilla Orx pärjäs hf 9" kelalla Noktalle ja Nokta pärjäs At Prolle. Erot laitteiden välillä oli 2,5 - 5cm. Eli Orx otti kolikot noin 5cm kauempaa kuin At Pro ja 2,5 cm kauempaa kuin Nokta, vaikka Orxissa näistä pienin 9" kela. Testattu erikokoisilla kolikoilla.

Kultahipputestissä grammaset hiput löytyi ilmatestissä 15cm asti. Ei kokemusta muista laitteista mutta syvyys vaikutti aika järkevältä ja käypäselta. Testaamatta vielä maasto-olosuhteissa.

Asetuksina ollut Reac 1, Sens 90. Kolikkohommissa 13.3 khz ja kultatestissä paras tulos ilmatestissä muuten samoilla mutta 31,3 khz. Suuremmilla taajuuksilla tulos huononi myös pienemmillä hipuilla.

Äänimaailmasta olen tykännyt. Muistaakseni rautapörinän lisäksi 3 eri taajuista heleämpää ääntä. Kolikot tasaisella id:llä (materiaali, muoto ja kolikon kulma vaikuttaa). Jos kaivelee pelkkiä hyviä, korkeita ja tasaisia id-lukuja niin nostelee kolikoita isolla prosentilla, mutta jää varmasti hyvää tavaraa kaivamattakin. Eli lapio heilumaan vähä huonommillekkin vaikka nousee roskaakin. Hyväkuntoinen korkki antaa niin hyvän signaalin että pakko kaivaa. Huono korkki on rosoisella äänellä ja hyppivä id. Sormukset ja kartiomuodot antaa tuplapiippiä.

Asetuksista olis kiva saada kokemuksia tänne lisää. Esim miten tuo reac ja diskriminointi vaikuttaa? Itse huomannut että ainakin reacin kasvattaminen laskee etsintäsyvyyttä merkittävästi ja siksi ollut itsellä aina 1. Disk ollu kait aina 7. Miten tuota diskriminointia vois hyödyntää esim kolikkojahdissa?

Laittakaa kokemuksia tulemaan.
XP ORX (HF9" RC) + MI-6

Vanhin löytö 1666 Kaarle XI 1/6 ör.
Vastaa Viestiin