Lyijy luonnossa

Keskustelua kaikesta muusta aarteenetsintään liittyvästä ja vaikka säästä kuin jo otsikoiduista aihepiireistä. Täällä voit kertoa vaikka muista harrastuksistasi.
Avatar
relichunter
Metallinetsijä
Viestit: 156
Liittynyt: 27 Joulu 2011, 20:57
Paikkakunta: Turenki

Lyijy luonnossa

Viesti Kirjoittaja relichunter »

Olen monasti miettinyt kuinka valtavan määrän haitallista lyijyä metallinetsijät ovat jo tähän asti kaivaneet? Itse arvioisin nostaneen sitä ainakin kilon pari. Jos muilla samansuuntaista niin tuhansia kiloja? Eikö tästä voisi jo värkätä ehdotelmaa tärkeäksi ympäristöteoksi? Ärsyttää kun aina tehdään kärpäsestä härkänen ja keksitään negatiivista potaskaa metallinetsijöistä. Lyijyn lisäksi maasta nousee kasapäin muuta roinametallia mitkä saattavat sisältää myös haitallisia muita metalleja.
Avatar
ILVES-Joe
Viestit: 47
Liittynyt: 02 Marras 2017, 20:00
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa, Koskenkorva/Ilvesjoki

Re: Lyijy luonnossa

Viesti Kirjoittaja ILVES-Joe »

Just äsken lähetin paikallislehden toimittajalle postia että muistaa vielä mainita tästä asiasta kun jäi jutustelussa kertomatta.
Sanoin että metallinetsimisestä on maanviljelijälle vain hyötyä, poistetaan maasta metalliesineitä jotka voivat joutua eläinten rehuun, poistetaan esineitä joista voi liueta raskasmetalleja maahan esim. lyijysinetit, luodit yms. Isot naulat ja muut vastaavat voivat puhkaista renkaan tai rikkoa työkoneen.
Sig
Raavas Tonkija
Viestit: 524
Liittynyt: 16 Maalis 2008, 22:44

Re: Lyijy luonnossa

Viesti Kirjoittaja Sig »

Monen moisia paristoja ja esim. kännykän akkuja on myös tullut vietyä ongelmajätteeseen :wink:
Minelab Excalibur II, Underwater robot ROW, underwater cameras, fishing magnets etc..
Avatar
relichunter
Metallinetsijä
Viestit: 156
Liittynyt: 27 Joulu 2011, 20:57
Paikkakunta: Turenki

Re: Lyijy luonnossa

Viesti Kirjoittaja relichunter »

"Metallimiehet" saavat jatkuvasti jotain hyvää aikaiseksi mikä jää huomiotta. Siivotaan ilmaiseksi luontoa. Samanlaista saastunutta maaperääkin on kuin vesistöjäkin joita siivoillaan mutta vain sillä ehdolla että siitä tehdään etusivun juttu.
Vastaa Viestiin