Mikä laite todella pienille esineille?

C- Scope, Garrett, Minelab, Viking, Whites, Fisher, Tesoro, Bounty Hunter ja muut metallinilmaisin merkit. Kerro kokemuksista, kirjoita arvio. Oletko hankkimassa uutta laitetta. Motion vai non-motion ilmaisin? Kaikkea metallinpaljastimista.
Migozzi
Viestit: 2
Liittynyt: 27 Helmi 2019, 19:19

Mikä laite todella pienille esineille?

Viesti Kirjoittaja Migozzi »

Hei,

Jouduimme työpaikalla vaikeaan tilanteeseen, saksanhirvipakasteen seasta löytyi todella pieni luodin palanen, alle gramman painoinen ja n. millin paksuinen. Tämä liha menee maahantuojalla aika tehokkaiden laitteiden läpi eikä ollut jäänyt haaviin. Onko mitään laitetta joka voisi tunnistaa näin pieniä kupari tai messinki paloja?

Lihat tulevat n. 20cm paksuisissa paketeissa ja liha on siis jäässä, eli todella tiivistä. Vertailun vuoksi Garrett 250 ei tunnistanut esinettä ollenkaan miltään etäisyydeltä. Se kuitenkin riittää rikkomaan hampaan tai myrkyttämään syöjänsä.

Tarkoitus olisi siis skannata jokainen laatikko yksitellen läpi. Jos saisimme edes 10-15cm asti tulosta, voisimme kääntää laatikot aina ympäri.
Avatar
Haarukka
Kunniajäsen
Viestit: 3366
Liittynyt: 03 Huhti 2014, 18:40
Paikkakunta: Raahe

Re: Mikä laite todella pienille esineille?

Viesti Kirjoittaja Haarukka »

Kyllähän tuo kultahippujen etsintään soveltuvan koneen vaatii. Hankaluus tulee siitä että pienen kohteen löytäminen onnistuu niilläkin paremmin pienellä kelalla ja niillä löytösyvyys jää vaatimattomaksi.
Golden Maskin valikoimasta taitaa löytyä halvimmat 18kHz laitteet ja kokemuksesta voin sanoa että tunnistaa pienet kohteet Ace sarjalaisia(6,5-8kHz) paremmin. Mutta sitä en uskalla luvata että tunnistaako riittävän hyvin.
"Älä ole kateellinen metallinetsijälle hännen löydöistää, vaan siitä kuinka paljon aikaa ja rahaa hänellä on käytettävissä harrastukseensa"
Mun metallinpaljastin videot: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... m8NQ_BKa8G
WeKinky
Metallinetsijä
Viestit: 413
Liittynyt: 23 Helmi 2017, 22:10

Re: Mikä laite todella pienille esineille?

Viesti Kirjoittaja WeKinky »

Millainen on laitteen käyttöympäristö? Jos olette käyttäneet sisätiloissa, kaikki metalli ja mahdolliset lattian raudoitukset sähköjohdoista ja -laitteista puhumattakaan aiheuttavat häiriöitä jotka vaikeuttavat etsintätarkkuuteen, etenkin jos herkkyyttä on säädetty niiden vuoksi pienemmälle. Paras paikka käyttää olisi ulkona, kaukana häiriölähteistä ja vähintään puoli metriä maasta irti olevalla telineellä jossa ei ole yhtään metallia.

Ace 250 taitaa olla vakiona pieni CC kela, jonka tunnistusalue on sitä pienempi mitä syvemmälle menee. Hyvä vaihtoehto voisi olla suuri DD kela joka voisi tutkia paketin kertapyyhkäisyllä sen koosta riippuen. Toki Haarukan mainitsema taajuuuskin vaikuttaa asiaan.

Sopivan laitteen saamiseksi tuohon hommaan kannattanee kysyä vaikka Finndetectorilta, linkki löytyy sivun yläreunasta :D
Migozzi
Viestit: 2
Liittynyt: 27 Helmi 2019, 19:19

Re: Mikä laite todella pienille esineille?

Viesti Kirjoittaja Migozzi »

Kokeilimme taukohuoneessa jossa on vain jääkaappi, pöydän päällä pahvilaatikon päällä. 10snt kolikko toimi, samoin kuulakärkikynän metallinen pieni osa, mutta tämä luodin pala ei sanonut mitään. Pitää kysellä finndetectorilta.
Avatar
Fineler
Metallinetsijä
Viestit: 158
Liittynyt: 17 Joulu 2017, 23:50
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Mikä laite todella pienille esineille?

Viesti Kirjoittaja Fineler »

DD-kelainen tuohon skannaukseen varmasti paras vaihtoehto. Kokemuksen mukaan ainakin tuon oman golden mask 5+:n uskoisin ilmaisevan tuon kokosen mutta varmaan moni muukin jossa vähän garrettia korkeammat taajuudet.
XP Deus vanhalla 9" ja 11" X35 kelalla ja MI-6 pointteri
Avatar
Kiukaisten Paroni
Metallinetsijä
Viestit: 486
Liittynyt: 23 Loka 2015, 02:22
Paikkakunta: Kiukainen

Re: Mikä laite todella pienille esineille?

Viesti Kirjoittaja Kiukaisten Paroni »

Korkea taajuus sopii hyvin pienille esineille, joten xp orx voisi olla hyvä vaihtoehto. Tulee valmiiksi korkeataajuuskelalla ja taajuutta voi muuttaa (kolme perus taajuutta + hienosäätöä suuntaan ja toiseen). Pienimmät kikkareet, joita olen löytänyt xp deusilla ja 9" korkeataajuuskelalla ovat olleet reilusti alle gramman painoisia esim. pienin tipparahani painoi 0.16g
XP Deus 11" full WS5 + 9" HF
Blisstool ltc64x V6 15" kelalla
Garrett sea hunter II
Mi-6 + Garrett porkkana
Satakunnan Menneisyyden Etsijät
Vanhin raha: Kristianin klippinki
Vastaa Viestiin