Viikinki nuolenkärkiä

Oletko keräilijä? Oli sitten kysymys pikkuautoista, puukoista, tölkeistä, kivistä tai kolikoista niin täälla voit näyttää kokoelmasi oli se sitten mikä tahansa.
Timppa71
Viestit: 7
Liittynyt: 26 Heinä 2018, 12:56

Viikinki nuolenkärkiä

Viesti Kirjoittaja Timppa71 »

Kuva
Avatar
Astalo
Raavas Tonkija
Viestit: 766
Liittynyt: 02 Loka 2012, 04:23
Paikkakunta: Rautjärvi
Viesti:

Re: Viikinki nuolenkärkiä

Viesti Kirjoittaja Astalo »

Komea lajitelma erilaisia nuolenkärkiä, mutta mikä määrittelee ne juuri viikinkien käyttämiksi, jos etenkin panssaripaitojen puhkomiseen tarkoitettujen bodkin-kärkien ja yleisimpien metsästysnuolien mallit pysyivät samanlaisina ties kuinka pitkään viikinkiajan jälkeenkin? Korkeintaan jossakin sulituksen tyylissä ja varren koristelussa oli jo enemmän vaihtelua eri vuosisatoina, kun oli milloin mikäkin väri muodissa jne. ;)

Esimerkiksi jotain 1500-luvun bodkinia on kuitenkin mahdotonta erottaa rautakautisesta panssarinpuhkomiskärjestä pelkän muodon perusteella, mutta kaipa joku asiantuntija pystyisi erottamaan ne toisistaan kunnon ja metallin koostumuksen perusteella.
Keskiaikaisen euroopan eri maissa ei ole ollut siis kovin suurta eroa nuolenkärjissä satoihin vuosiin, mutta jos nuo ovat varmuudella jostakin pohjoismaisesta viikinkikohteesta löydettyjä, niin sitten asia on tietysti ihan selvä ja en vänkää enempää vastaan.
Timppa71
Viestit: 7
Liittynyt: 26 Heinä 2018, 12:56

Re: Viikinki nuolenkärkiä

Viesti Kirjoittaja Timppa71 »

No joo, olet kyllä oikeassa, se onkin enemmän toiveajattelua eli mahdollista Löydetty Hiiunmaaltaja Laatokalta.Ainakin osan voisi olettaa olevan viikinkiajalta.
Vastaa Viestiin