Kuusiston linna

Kerro meille Suomen mediaan yltäneet aarrelöydöt ja kätköt.
Avatar
Pollo
Raavas Tonkija
Viestit: 539
Liittynyt: 06 Syys 2013, 12:17
Paikkakunta: Hämeenlinna

Kuusiston linna

Viesti Kirjoittaja Pollo »

XP Deus
Mi-6
Ynnä muuta kampetta
Avatar
Niksu
Kunniajäsen
Viestit: 1036
Liittynyt: 25 Maalis 2014, 08:23
Paikkakunta: Kuopio

Re: Kuusiston linna

Viesti Kirjoittaja Niksu »

Onpa taas ollut järkeviä ihmisiä liikenteessä.

Näin metallinetsintäharrastajana minua alkoi "sylettämään" tuo uutisen otsikointi: Otsikon jälkeisessä kappaleessa syyllistetään vain metallinetsintäharrastajat, vaikka leipätekstistä paljastuu että ilkivaltaa ovat harrastaneet myös muutkin. :?
Niksu
Garrett AT Pro: 8,5x11" ja NEL Big&Snake sekä ACE250
Garrett Pro-Pointer
Vanhin löydetty kolikko: 1 ör vuodelta 17?? ja 2 kopeekka vuodelta 1810
Avatar
Taurus
Kunniajäsen
Viestit: 4686
Liittynyt: 11 Heinä 2011, 14:55
Paikkakunta: Espoo

Re: Kuusiston linna

Viesti Kirjoittaja Taurus »

"Linnanraunioista löytyy nuotiopaikan jäänteitä, suojakaiteita rikotaan toistuvasti ja retkeilijöille tarkoitettuja polttopuita varastetaan lasteittain raivaamalla kiviesteet puusuojaan johtavalta huoltotieltä.

Huolestuttavinta ilkivaltaa alueella on kuitenkin tehty 1200-luvulla rakennetun linnan raunioille.

Muurista on kirvoitettu irti useita tiiliä ja viskottu ne maahan."

Ja mitenköhän nuo edellä mainitut teot saa liitettyä metallinetsintään? Silkkaa metallinetsijöiden mustamaalausta taas koko uutinen.
Garrett AT Pro

Pronssikirves 1700-1100 eKr, Rannerengas ja kaarisolki 0-200 jKr, Lintuneula 400 jKr, Rapusolki 600 jKr, Linturiipus, ketjunkantajia, tiuku, solki, sormus, korvaputki, kupuroita, hevosenkenkäsolkia 800-1100 jKr, Kultasormus 1400
jthm
Viestit: 9
Liittynyt: 18 Touko 2015, 19:02

Re: Kuusiston linna

Viesti Kirjoittaja jthm »

Taurus kirjoitti:Ja mitenköhän nuo edellä mainitut teot saa liitettyä metallinetsintään? Silkkaa metallinetsijöiden mustamaalausta taas koko uutinen.
Melko onnettomasti on lyhennetty uutinen nettisivuille. Paperilehden seuraavassa kappaleessa mainitaan aluksi, ettei metallinetsintään liittyviä kuoppia Kuusistosta ole löytynyt (ja miksi olisi, sen verran moneen kertaan tuolla on arkeologit hyörineet), vaan Kuusiston kohdalla kyse on todennäköisimmin nuorison tekemästä ilkivallasta, tai voi ne paikkoja hajoittaneet olla aikuisiakin.

Eli uutisessa oli kaksi puolta koetettu tuoda julki: 1) Kuusiston linnalla on tehty ilkivaltaa ja 2) yli 90 muinaisjäännöstä on joutunut luvatoman kajoamisen kohteeksi vuosina 2010–2015. Se että isohko osa noista muinaisjäännösten kajoamisista on metallinilmaisinharrastajien tekemiä on museoviraston tutkimusten mukaan faktaa, mutta kyllä on todella onnettomasti kirjoittanut Lilli Jokela uutisensa ja turhan helposti linkittää mielessään metallinilmaisinharrastajat ja Kuusiston ilkivallan.
Vastaa Viestiin